Productreview: Spirosan spier & gewrichtsgel

We hebben allemaal wel eens last van spierpijn na het sporten, van een vastzittende nek en schouders of pijnlijke gewrichten. Er bestaan talloze crèmes, gels en voedingssupplementen die hierbij hulp kunnen bieden. Ik testte de spier- en gewrichtsgel van het merk Spirosan dat voor slechts € 1,50 te koop is bij Action.

De Basis van Spirosan

De gel bevat onder andere arnica, glucosamine, duivelsklauw, eucalyptus, rozemarijn en menthol. Deze ingrediënten worden vaak gebruikt bij producten tegen spier- en gewrichtsklachten. Op de website van spirosan staat dat juist de combinatie van deze ingrediënten voor een unieke werking zorgt. De gel zou helpen bij stijve spieren en gewrichten, bij vermoeide benen en voeten en je kunt het gebruiken bij de behandeling van je spieren vóór of na het sporten. Zeker gezien de voordelige prijs (lang leve Action!) was ik erg benieuwd naar de werking van deze gel.

Geen potje maar een tube

De gel zit verpakt in een tube wat een stuk hygiënischer is dan in een pot waar je telkens met je handen in gaat. Een tube bevat 100 ml, dat is niet zo veel, maar voldoende als je het maar af en toe gebruikt. Bij dagelijks gebruik is de tube best snel leeg, maar als je de prijs vergelijkt met veel 200 ml verpakkingen van andere merken dan ben je met een paar tubes toch veel voordeliger uit.

Bij sommige tubes krijg je nog wel eens te veel gel in je handen, maar dat is bij deze Spirosan tube niet het geval. De gel smeert ook heel eenvoudig uit en je ruikt de eucalyptus als je de gel aanbrengt op de huid. Binnen enkele seconden is deze ingetrokken en je voelt de verkoelende werking ervan. Ik heb vaak last van mijn kuiten, maar na een half uur merkte ik dat het pijnlijke gevoel was verdwenen en dat mijn kuiten niet meer zwaar en vermoeid aanvoelden. Dat had ik echt niet verwacht. Een ander voordeel is dat de gel totaal geen plakkerig gevoel geeft op de huid en ook niet vet is. Je kunt dus al enkele seconden nadat je de gel hebt aangebracht gewoon je kleding aantrekken zonder dat je er vlekken op krijgt. Je wast de gel ook heel makkelijk van je handen nadat je de gel hebt aangebracht op de huid.

Artrose

Omdat ik zelf geen last heb van mijn gewrichten en toch graag wilde weten of de gel ook goed werkt bij gewrichtsklachten heb ik nog een tube gekocht en deze aan mijn oma gegeven. Zij heeft veel last van artrose in haar knieën en handen. Ik heb aangegeven dat ik een beoordeling aan het schrijven was van Spirosan Spier & Gewrichtsgel en dat ik dus graag wilde weten wat zij er van vond. Ze heeft het een week gebruikt en is heel enthousiast!  Ze smeert nu iedere ochtend haar benen in met de gel en ze gaf aan dat ze echt duidelijk verschil merkt.

Ik ben heel benieuwd of er nog meer lezers zijn die deze spiergel hebben gebruikt en wat jullie ervaringen zijn. Mijn oma J en ik zijn in ieder geval super enthousiast over Spirosan spier- en  gewrichtsgel.

100 Testpersonen Gezocht

Wil je SpiroSan graag proberen? Ik mag 100 tubes weggeven. Wil je SpiroSan graag testen? Laat dan een reaxtie achter onder dit bericht en vertel waarom jij deze Spier & Gewrichtsgel graag zou willen testen.

Gezonde Groeten,

esther

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelVisolie Capsules Getest
Volgend artikelZoete Aardappel Recepten
spirosan-spier-gewrichtsgelDe prijs/kwaliteit verhouding van Spirosan is prima. Ik ben heel benieuwd of er nog meer lezers zijn die deze spiergel hebben gebruikt en wat jullie ervaringen zijn. Mijn oma J en ik zijn in ieder geval super enthousiast over Spirosan spier- en gewrichtsgel.

74 Reacties

 1. Beste Lisa,

  Ik zou graag Spirosan willen testen.

  Ik ben vrouw, bijna 70 en heb sinds een paar jaar nu 2 x last gehad van mijn SI gewricht. Met fysio en oefeningen gaat dit tot nu toe na een paar maanden weg.

  Ik ben benieuwd of Spirosan mn de pijn kan verlichten als ik last heb van dit gewricht.

 2. Hoi ik gebruik de gel al enige tijd voor de pijnlijke gewrichten in me heup en ik ben heel blij na een paar dagen goed smeren heb ik geen last meer van pijn.Dus mensen koop de gel het zal je leven veranderen.

 3. Ik zou heel graag een test tube ontvangen omdat wij 2 oudjes last vannonze spieren hebben en al zoveel.miskopen ervoor hebben gekocht dus ..

 4. Geachte dames en heren,
  bij de action heb ik een tube van de goede gel gekocht.
  zelf heb ik atrose in de voeten ( en nog meer) maar het helpt mij beter te lopen.
  Helaas zijn de winkels dicht en hoop ik via deze mail in het bezit te komen van de tube Spirosan.met vrien de lijke groeten,
  J.van Hees.

 5. Zou de tube graag willen uitproberen heb veel last van een pijnlijke knie.Sinds 3 jaar een nieuwe knie,maar nog steeds dagelijks pijn.

 6. Zou het heel graag willen proberen ivm chronische pijn, triggerpoints, krakende gewrichten en spierstijfheid van de nek, heup en benen.
  Groetjes

 7. Hoe lang staat deze testperiode al op de site? Als er een tube over is zou ik die graag willen proberen voor mijn rug en handen bij het opstaan. Dan pijn.

 8. Ik heb spierreuma, heb zo’n beetje alles geprobeerd ben benieuwd hoe dit
  gaat werken. Ben naar Action gegaan om het aan te schaffen, helaas uit-
  verkocht. Stel dat het helpt, het is altijd zo jammer van Action dat sommige
  artikelen maar tijdelijk in het assortiment zijn, waar kan je het dan kopen?
  Graag wil ik deelnemen aan de test. Met vriendelijke groeten

 9. Hallo ik zou het graag willen proberen.
  Door de fybromyalgie heb ik veel pijn.
  Werkt ’t ook voor lipoedeem ben erg benieuwd wat ’t voor mij kan doen.

 10. Hallo ik zou de spirosan graag willen proberen vanwege pijn in mijn artrose knieën zeer vervelende pijn alvast hartelijk bdankt

 11. Vanwege lage rugpijn kan ik ’s nachts moeilijk de slaap vatten. Ook overdag en vooral ’s morgens veel pijn.
  Graag zou ik dit product eens willen uittesten.

 12. Als de aanbieding nog geldig is dan stel ik me graag kandidaat om het te testen. Ik ben MS patiënt met enorm veel pijn in mijn spieren en gewrichten. Heb ook last van zware en vermoeide benen.. ik hoop dat deze net zo goed werkt bij mij als hij bij jou gedaan heeft :)

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in