Productreview: Spirosan spier & gewrichtsgel

We hebben allemaal wel eens last van spierpijn na het sporten, van een vastzittende nek en schouders of pijnlijke gewrichten. Er bestaan talloze crèmes, gels en voedingssupplementen die hierbij hulp kunnen bieden. Ik testte de spier- en gewrichtsgel van het merk Spirosan dat voor slechts € 1,50 te koop is bij Action.

De Basis van Spirosan

De gel bevat onder andere arnica, glucosamine, duivelsklauw, eucalyptus, rozemarijn en menthol. Deze ingrediënten worden vaak gebruikt bij producten tegen spier- en gewrichtsklachten. Op de website van spirosan staat dat juist de combinatie van deze ingrediënten voor een unieke werking zorgt. De gel zou helpen bij stijve spieren en gewrichten, bij vermoeide benen en voeten en je kunt het gebruiken bij de behandeling van je spieren vóór of na het sporten. Zeker gezien de voordelige prijs (lang leve Action!) was ik erg benieuwd naar de werking van deze gel.

Geen potje maar een tube

De gel zit verpakt in een tube wat een stuk hygiënischer is dan in een pot waar je telkens met je handen in gaat. Een tube bevat 100 ml, dat is niet zo veel, maar voldoende als je het maar af en toe gebruikt. Bij dagelijks gebruik is de tube best snel leeg, maar als je de prijs vergelijkt met veel 200 ml verpakkingen van andere merken dan ben je met een paar tubes toch veel voordeliger uit.

Bij sommige tubes krijg je nog wel eens te veel gel in je handen, maar dat is bij deze Spirosan tube niet het geval. De gel smeert ook heel eenvoudig uit en je ruikt de eucalyptus als je de gel aanbrengt op de huid. Binnen enkele seconden is deze ingetrokken en je voelt de verkoelende werking ervan. Ik heb vaak last van mijn kuiten, maar na een half uur merkte ik dat het pijnlijke gevoel was verdwenen en dat mijn kuiten niet meer zwaar en vermoeid aanvoelden. Dat had ik echt niet verwacht. Een ander voordeel is dat de gel totaal geen plakkerig gevoel geeft op de huid en ook niet vet is. Je kunt dus al enkele seconden nadat je de gel hebt aangebracht gewoon je kleding aantrekken zonder dat je er vlekken op krijgt. Je wast de gel ook heel makkelijk van je handen nadat je de gel hebt aangebracht op de huid.

Artrose

Omdat ik zelf geen last heb van mijn gewrichten en toch graag wilde weten of de gel ook goed werkt bij gewrichtsklachten heb ik nog een tube gekocht en deze aan mijn oma gegeven. Zij heeft veel last van artrose in haar knieën en handen. Ik heb aangegeven dat ik een beoordeling aan het schrijven was van Spirosan Spier & Gewrichtsgel en dat ik dus graag wilde weten wat zij er van vond. Ze heeft het een week gebruikt en is heel enthousiast!  Ze smeert nu iedere ochtend haar benen in met de gel en ze gaf aan dat ze echt duidelijk verschil merkt.

Ik ben heel benieuwd of er nog meer lezers zijn die deze spiergel hebben gebruikt en wat jullie ervaringen zijn. Mijn oma J en ik zijn in ieder geval super enthousiast over Spirosan spier- en  gewrichtsgel.

100 Testpersonen Gezocht

Wil je SpiroSan graag proberen? Ik mag 100 tubes weggeven. Wil je SpiroSan graag testen? Laat dan een reaxtie achter onder dit bericht en vertel waarom jij deze Spier & Gewrichtsgel graag zou willen testen.

Gezonde Groeten,

esther

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelVisolie Capsules Getest
Volgend artikelZoete Aardappel Recepten

71 Reacties

 1. Ik zou heel graag een test tube ontvangen omdat wij 2 oudjes last vannonze spieren hebben en al zoveel.miskopen ervoor hebben gekocht dus ..

 2. Geachte dames en heren,
  bij de action heb ik een tube van de goede gel gekocht.
  zelf heb ik atrose in de voeten ( en nog meer) maar het helpt mij beter te lopen.
  Helaas zijn de winkels dicht en hoop ik via deze mail in het bezit te komen van de tube Spirosan.met vrien de lijke groeten,
  J.van Hees.

 3. Zou de tube graag willen uitproberen heb veel last van een pijnlijke knie.Sinds 3 jaar een nieuwe knie,maar nog steeds dagelijks pijn.

 4. Zou het heel graag willen proberen ivm chronische pijn, triggerpoints, krakende gewrichten en spierstijfheid van de nek, heup en benen.
  Groetjes

 5. Fibromyalgie. Meestal gewoon overal pijn, rug, benen, voeten, handen, zou zeer graag uittesten! Al vanalles geprobeerd.

 6. Hoe lang staat deze testperiode al op de site? Als er een tube over is zou ik die graag willen proberen voor mijn rug en handen bij het opstaan. Dan pijn.

 7. Ik heb spierreuma, heb zo’n beetje alles geprobeerd ben benieuwd hoe dit
  gaat werken. Ben naar Action gegaan om het aan te schaffen, helaas uit-
  verkocht. Stel dat het helpt, het is altijd zo jammer van Action dat sommige
  artikelen maar tijdelijk in het assortiment zijn, waar kan je het dan kopen?
  Graag wil ik deelnemen aan de test. Met vriendelijke groeten

 8. Hallo ik zou het graag willen proberen.
  Door de fybromyalgie heb ik veel pijn.
  Werkt ’t ook voor lipoedeem ben erg benieuwd wat ’t voor mij kan doen.

 9. Hallo ik zou de spirosan graag willen proberen vanwege pijn in mijn artrose knieën zeer vervelende pijn alvast hartelijk bdankt

 10. Vanwege lage rugpijn kan ik ’s nachts moeilijk de slaap vatten. Ook overdag en vooral ’s morgens veel pijn.
  Graag zou ik dit product eens willen uittesten.

 11. Als de aanbieding nog geldig is dan stel ik me graag kandidaat om het te testen. Ik ben MS patiënt met enorm veel pijn in mijn spieren en gewrichten. Heb ook last van zware en vermoeide benen.. ik hoop dat deze net zo goed werkt bij mij als hij bij jou gedaan heeft :)

 12. Ik heb artrose en veel last van mijn knie ,een flinke ontsteking dus de huisarts was van plan er een cortisone spuit in te geven .Een kennis kwam mij een tube brengen en na al 3 dagen nam de ontsteking zo ver af dat ik de huis arts heb afgebeld .Nu anderhalve week verder en het gaat heel goed ,nog niet helemaal pijn vrij maar de ontsteking neemt steeds verder af

 13. ik ben nu 2 weken bezig met spirosan en moet zeggen dat de eerste week met smeer de pijn wel heeft afgenomen in mijn schouder en bovenarm nu in de tweede week begint de zeurende pijn toch weer terug te komen.ik blijf smeren en kijken of het naarmate je langer gebruikt of de werking blijft helpen..zoals we weten .hoe langer we iets gebruiken hoe immuun we zijn voor bepaalde dingen.

 14. ook ik heb Spirosan gebruikt op mijn tennis elleboog binnen een dag geen pijnvrij. Gebruik het nu ook voor mijn handatrose, rug en nek.
  Ik ben heel enthiousiast. Alles geprobeerd maar echt spirosan buiten verwachting super product voor weinig geld. Gewoon bij de action te koop voor 1.99 euro.

 15. Mij mag je ook wel toevoegen voor je spirosan test.
  Ben aan het terugkomen van een zweepslag (scheur in de kuitspier). Ben weer aan het lopen en klein beetje hardlopen. En zou de gel wel wille proberen om te kijken if het de stijfheid wat verminderd.
  Dank je, Erik

 16. Ik gebruik de gel en heb reuma in al mijn gewrichten. Als ik de ontstekingen in de knie heb smeren en ik kan mijn knie weer buigen en lopen. Het verlicht. Ik vind het fantastisch en hoop alleen dat ik de gel altijd zou kunnen kopen bij de Action. Het is gezien de mate van gebruik is het voor mij betaalbaar en kan ik beter functioneren. Ik weet zeker dat dit niet in mijn hoofd zit dat het werkt. Mijn echtgenoot was non believer en gebruikt de gel nu zelf ook en heeft zelfs toegegeven dat het werkt.????

 17. Heel graag wil ik deze gel proberen! Ik heb reuma, en als de ontsteking opvlamt, heb ik 1 a 2 dagen best veel pijn.

 18. Could you please tell me where i can buy Spirosan Muscle & Joint Gel either in the Netherlands ore
  in Germany?
  Best regards

 19. waarom kan ik nergens spirosangel kopen nergens te koop overal advertenties maar nergens te krijgen dit middel is een wonder middel dit alleen helpt mij SPIROSAN SPIER EN GEWRICHTSGEL ik hoop dat U wat aan doen niemand kan mij helpen

 20. Graag zou ik SpiroSan ook eens willen proberen. Heb altijd klachten van spieren en gewrichten.
  Ik lees hier positieve reacties en ben ik benieuwd of het mij ook helpen.
  Ik hoop dat ik uitgekozen wordt om dit te proberen.
  Met vr.groet en bij voorbaat dank

  • Mijn man is reumatisch en hij zou graag de tube nog eens willen proberen.
   Bij de action was hij uitverkocht.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in