Sportdranken worden tegenwoordig door vrijwel iedereen gebruikt die op een of andere manier met sport bezig is. Maar is het nu werkelijk nodig om zo je energie op peil te houden, of kan je net zo goed water drinken? Weight Watchers legt het uit:

Vochtverlies

Sporten gaat gepaard met vochtverlies. Bij grote inspanning en bij hoge temperaturen, kan dit wel oplopen tot 1 tot 2 liter per uur.  Daarom is het belangrijk om zowel voor, tijdens, als na een inspanning voldoende te drinken. Dit voorkomt uitdroging, en hiermee de kans op bijvoorbeeld krampen. Tijdelijk kun je tijdelijk starten met Weight Watchers Korting.

Bij matige inspanning voldoet water prima om dit vochtverlies te compenseren.

Wanneer zijn sportdrankjes zinvol?

Bij intensieve sport waarbij veel vochtverlies optreedt, is het handhaven van de vochtbalans van groot belang. Voor sporters met een intensief trainingsschema kunnen daarom speciale sportdranken wel zinvol zijn.  Gewoon water kan dan namelijk het nadeel hebben dat het dorstgevoel snel verdwijnt, waardoor je minder zal gaan drinken.

Ook voor de amateursporter die langer dan één uur intensief beweegt kan een sportdrank zinvol zijn.

Soorten sportdranken

Sportdrankjes zijn onder te verdelen in isotone, hypotone en hypertone dranken.

Een hypotone drank bevat per 100 ml minder suiker en elektrolyten dan de eigen vochten van het lichaam. Doordat de drank meer verdund is, wordt hij sneller opgenomen door het lichaam dan water.

Een isotone drank bevat per 100 ml ongeveer hetzelfde aantal suikers en elektrolyten als het lichaamsvocht en wordt daardoor even snel of sneller opgenomen dan water.

Een hypertone drank bevat per 100 ml meer suikers en elektrolyten, wat wil zeggen dat de drank geconcentreerder is en daardoor langzamer wordt opgenomen dan gewoon water.

Welke sportdrank?

Iso- of hypotone dranken hebben de voorkeur, omdat ze snel door het lichaam worden opgenomen.

In het algemeen geldt dat hypertone dranken vermeden moeten worden, omdat ze langer in de maag blijven en daardoor minder vocht toevoeren dan een isotone of hypotone drank. Bovendien verhogen ze het risico op maag- en darmklachten. Om die reden is bijvoorbeeld vruchtensap geen goede sportdrank. Als je toch vruchtensap wil drinken, kun je het verdunnen met gewoon water.

Je instelling speelt ook een rol bij gewichtsverlies

Om je eigen weg te vinden in alle informatie rondom afvallen en afslanktips is het van belang dat je die tips kiest die het best bij jou passen en waar je blij van wordt. Daarnaast leidt een positieve instelling eerder tot succesvol gewichtsverlies. Maak het voor jezelf makkelijker én leuker!

“Ik hou het toch niet vol.” “Sporten is echt niets voor mij.” “Die dikke buik raak ik nooit kwijt.” Ben jij soms ook zo negatief en kritisch op jezelf? Dat helpt je helaas niet vooruit. Het is tijd voor veranderingen, want hoe positiever jij denkt, hoe sneller en makkelijker je je doel bereikt.

Blijf wel realistisch. De modellen in de media moeten vaak ontzettend veel moeite doen om zo slank te blijven. Bovendien word jij niet met Photoshop onder handen genomen…

Ook al heb je niet de perfecte maten, het is altijd mogelijk om er goed uit te zien. Neem tijd voor jezelf! Een goed verzorgd kapsel en een aangepaste outfit doen wonderen! Kies kleding die niet te strak en niet te wijd zit en laat je adviseren door iemand die er verstand van heeft. Trek op een baaldag je favoriete outfit aan. Daar wordt je meteen een stuk vrolijker van.

Het is slim om je omgeving te vertellen waar je mee bezig bent en hen te vragen je te steunen. Zorg dat je omringd wordt door positieve mensen die je graag een complimentje geven. Dat is telkens weer een duwtje in de goede richting.

Start ook met Weight Watchers

Wil je serieus aan de slag met je gezondheid? Dan is Weight Watchers iets voor jou. Het is een misverstand dat Weight Watchers uitsluitend geschikt is voor iedereen die wil afvallen. Ook voor iedereen die gezond wil eten, leven en sporten is Weight Watchers de ideale partner! Ga naar de website van WeightWatchers en start vandaag nog!

Gezonde Groeten,

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in