Stap uit je Comfort Zone

Stap uit je comfort zone!

Je kent het vast wel, alles gaat zijn gangetje, alles is zoals je het wilt en je hoeft nergens bang voor te zijn. Geen dingen die onverwacht gebeuren en je vaste patroon verstoren. Heerlijk, vind je zelf … of toch niet? Als alles altijd hetzelfde is wordt het op een gegeven moment saai. Alles wordt voorspelbaar en er is geen enkele uitdaging en al gauw zit je gevangen in je eigen sleur. Dit kan op allerlei vlakken bijvoorbeeld werk, sport etc. Door af en toe eens uit je comfort zone te stappen krijg je weer het gevoel dat je iets bereikt, je hebt weer een stap vooruit gezet en je hebt meer zelfvertrouwen. Je gaat weer stralen en groeit over onzekerheden. Je prestaties nemen toe en je kunt de hele wereld aan. Als je het lef hebt jezelf uit te dagen en je grenzen te verleggen, ontdek je pas echt welke mogelijkheden er zijn. Makkelijk gezegd natuurlijk maar ik geef je een aantal tips om hiermee te beginnen.

Wat wil je eigenlijk?

We willen alles goed doen voor iedereen maar wat wil je nu eigenlijk zelf? Door meer aan jezelf te denken kom je er vanzelf achter wat je graag wilt ook al zal het niet de eerste keer goed gaan en je omgeving zal vast wel eens commentaar hebben. Vaakbij die gedachten haken mensen af maar stel jezelf eens voorop en ga ervoor.

Durf anders te zijn! stap uit je comfort zone Stap uit je Comfort Zone Liefde

In deze maatschappij wordt veel van ons verwacht en daardoor ben je je continue aan het aanpassen aan je omgeving maar moet je dat wel doen? Het is niet altijd gemakkelijk om je eigen beslissingen te nemen en je eigen mening te hebben, maar wel belangrijk als je jezelf niet wilt kwijtraken en gaat doen waar jij blij van wordt.

Stop met realistisch zijn!

De belangrijkste reden waarom mensen in hun comfortzone blijven zitten is dat zij zich tegen laten houden door realistisch te zijn en bijvoorbeeld denken. “Ik ben eigenlijk best wel tevreden met hoe het nu gaat” en “wat ik wil is toch niet mogelijk” en de ultieme is: “je moet wel realistisch blijven!”. Je blijft in je comfort zone zitten en er komt geen verandering. Na een tijdje kom je dan vanzelf tot de conclusie dat je er inderdaad niets aan kon doen. “Zie je wel dat andere dingen belangrijker zijn “, rechtvaardig je dan voor jezelf. En hiermee heb je weer jouw eigen gelijk gecreëerd.

Niet te lang over nadenken, maar doen!

Neem eerst de eerste stap. Ga je partner voorstellen wat jemisschien wilt veranderen in de relatie, neem die stap op je werk waar je al lang over aan het dubben bent, neem eens een moment voor jezelf. Neem het initiatief om iets te veranderen in jouw leven wat je zo graag wilt. Zorg dat je jezelf recht in de ogen kunt kijken en geen spijt krijgt en denkt “had ik maar…”

Motivatie zit in de vooruitgang en de verandering die je ziet. Herkenbaar voorbeeld voor sporters is als je trainingsschema wordt veranderd en je moet ineens anders gaan trainen dan je gewend bent. In het begin ben je sceptisch en na een paar weken zie je het verschil, door uit je comfort zone te stappen boek je weer vooruitgang en daardoor groeit je positief gevoel en dus je zelfvertrouwen. Elk soort vooruitgang die je boekt geeft je weer meer kracht om de volgende stap te zetten.

Groeten,

stap uit je comfort zone Stap uit je Comfort Zone Nicole

 ‘De definitie van waanzin is telkens hetzelfde doen, maar een andere uitkomst verwachten.’ ( Einstein)

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in