Stepaday Gezond op Gewicht

Stepaday is een nieuw online afslankconcept dat in 2012 is gelanceerd door Sanoma Media. Via een online platform biedt Stepaday verschillende tools die inzicht geven in je eetpatroon en eetgedrag. Gezond eten en bewust leven staat centraal bij Stepaday, door deze aanpassing is verantwoord afvallen en op gewicht blijven mogelijk.

update: Stepaday heeft het helaas niet gered en bestaat niet meer.

Je kunt je aanmelden voor het gratis programma van Stepaday waarbij je beperkte toegang hebt tot de verschillende functionaliteiten. Wil je volledige toegang? Dan moet je een abonnement afsluiten.

Mathijs Vrieze

Mathijs Vrieze, Diëtist Ukie Harkema en Dieetpsycholoog Heleen Ligtelijn zijn de gezichten van Stepaday. Zij begeleiden je met tips, advies en lekkere recepten. Stepaday is een gebaseerd op een Amerikaans model en het antwoord op de bestaande online afslank programma’s zoals Weight Watchers en Modifast Online. Op de website van Stepaday lezen we dat Stepaday niet de zoveelste dieetrage is, maar een blijvertje. Lastig om dit op de dag van de lancering te beweren, maar gezien de opzet van de site geven wij Stepaday een goede kans.

Persoonlijk Afslankplan

Elke deelnemer krijgt een persoonlijk afvalplan. Doorbreek de sleur en neem afscheid van je ‘slechte gewoonten’ met lekkere recepten die passen binnen de schijf van vijf. Je krijgt van dag tot dag begeleiding. ‘Met Stepaday lanceren we een prachtig coaching platform rondom gezond en bewust eten. Een onderwerp dat veel mensen bezighoudt. Door de site eenvoudig en makkelijk in gebruik te houden, maar ook door een logische methodiek te gebruiken is de site voor iedereen geschikt.’ aldus Veronique Kal van Food and Travel. Met Stepaday bepaal je zelf wat je eet en blijf je gemotiveerd door online beloningen, gezonde tips en contact met andere leden van Stepaday.

Zo werkt Stepaday

Naar aanleiding van  je leeftijd, lengte, gewicht en geslacht wordt er een persoonlijke afvalplan samengesteld. Met behulp van online ondersteuning van bijvoorbeeld een eet-, beweeg- en gewichtsmeter worden je dagelijkse vorderingen in kaart gebracht. Je krijgt een goed inzicht in je eetpatroon en leert wat wel en niet gezond is.

Recepten en Advies

Mathiijs Vrieze neemt de recepten voor zijn rekening. Met honderden recepten lukt het altijd om iets lichts te maken dat je graag lust. Misschien wel een feestmaal om je resultaten te vieren. Daarnaast krijg je tips tips en adviezen van Diëtist Ukie Harkema en Dieetpsycholoog Heleen Ligtelijn.

Wat kost Stepaday ?

Stepaday is een online afslankclub. In Deelnemen is gratis, maar je hebt met het gratis Stepaday programma geen beschikking over nuttige onderdelen zoals een afslankplanning, een beweegmeter en persoonlijke tips. Voor het complete Stepaday programma gelden de volgende prijzen:

 • 3 maanden Stepaday kosten 25 euro
 • 6 maanden Stepaday kosten 45 euro
 • Een jaar Stepaday kost 75 euro

Stepaday geeft persoonlijk advies *

Omdat iedereen anders in elkaar zit en andere doelen heeft, is je eerste stap een persoonlijk advies. Zo weet je binnen een minuut wat jij per dag kunt eten om op een gezonde manier af te vallen. De afslankmethode van Stepaday heeft geen “geheim” waarmee de kilo’s ervan afvliegen. De filosofie van Stepaday is gebaseerd op gezond en gevarieerd eten en toch afvallen! Het is een realistische aanpak en een verantwoorde manier om duurzaam slanker te worden én te blijven. Het is inpasbaar in je leven zodat je resultaten blijvend zijn. Als je goed op schema ligt, of als het juist even tegenzit, kun je altijd op een extra steuntje in de rug rekenen. Stepaday staat achter je en viert successen met je mee.

* bron en meer informatie: stepaday

17 Reacties

 1. Ik heb in het verleden een jaarabonnement gehad op Stepaday en dit is al een tijd geleden gestopt. Ik vond het een prima programma maar maak hier nu geen gebruik meer van. Nu krijg ik toch nog steeds rekeningen van sanomedia waar ik niet vrolijk van word omdat ik geen gebruik meer maak van het programma en hier dus ook niet meer voor wil betalen.

  Ik hoor graag hoe dit geregeld is
  M.v.g.
  Evelien

 2. Beste Stepaday-gebruiker,

  Helaas is besloten om aan het einde van het jaar te stoppen met Stepaday.nl. Dit betekent concreet voor jou dat je na 31 december 2013 geen gebruik meer kunt maken van Stepaday.nl.

  We vinden het erg jammer dat we gaan stoppen met Stepaday.nl. Om jou wel een alternatief te bieden willen wij je wijzen op de cursussen op Libelleacademy.nl. Daar vind je goede (online) cursussen die jou verder kunnen helpen op weg naar een gezond gewicht! Bijvoorbeeld de cursus Re(d)t je gezondheid.

  Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van dit bericht, stuur dan een e-mail naar [email protected].

  We willen je bedanken voor het gebruik van Stepaday.nl!

  Met hartelijke groet,

  Het team van Stepaday.nl

 3. Ik dacht dat Stepaday dezelfde principes hanteerden als Streep Je Slank, ben daar toen jaren terug succesvol mee afgevallen.
  Dit haalt het totaal niet bij SjS en je hebt ook geen waar voor je geld. Ik heb gekozen voor een half jaar en heb 45 euro betaald, écht zonde geld.
  Ik mag met mijn lengte 1.80 m maar 1300 kcal verbranden per dag en ondanks dat ik veel én intensief aan sport doe, wordt dit niet meegeteld en “mag” je nog steeds maar 1300 kcal verbranden. Ik ben al een paar keer knock out gegaan, omdat ik rammelde van de honger. Volgens mij hanteren ze deze hoeveelheid calorieën bij íedereen, ongeacht leeftijd, lengte, postuur en activiteit. Ik vind dit een héle slechte zaak!
  Ik zal dit afslankprogramma zéker niet aanbevelen bij anderen.
  Omdat ik het zonde van het geld vind, blijf ik dit programma nog wel gebruiken, maar meer als richtlijn als dat ik er werkelijk wat aan heb. Ondanks dat ik dagelijks (noodgedwongen) over die 1300 kcal heen ga, blijf ik gestaag afvallen.
  Het is een perfect afvalprogramma voor anorexiapatiënten!

 4. Hierbij wil ik mijn abonnement van stepaday opzeggen en wel zo snel mogelijk.
  Ik verwacht nog even een bevestiging van mijn opzegging.

  met vriendelijke groet,

  Nel Marlet

  • He denk je ik ga een reaktie lezen, is het een bericht wat op de site v stepaday hoort. Jammer verder geen reakties.

 5. Hierbij wil ik het stepaday lidmaatschap opzeggen per 1 juli 2012.
  Ik kan verder nergens vinden hoe dit te doen, dus maar bij deze.
  Ik wil wel graag een bevestiging van mijn schrijven en van stopzetten van lidmaatschp ontvangen.

  Iemand een idee waar ik moet zijn?

 6. Ik vind het werkelijk waar ge-wel-dig. Het werkt heel motiverend en ik zie ook een beter resultaat. Ik ben me meer bewust van wat ik eet dagelijks en voel me een stuk fitter! Uiteindelijk moet je het natuurlijk wel zelf doen, maar dit is een prima hulpmiddel!

  Veel succes iedereen!

 7. Hoi hoi,

  Leuk je verhaal zo te lezen Myrania, ècht jij gaat er ook komen, nèt als ik en vele anderen.

  Ik volg het nu vanaf 1 januari en heb er een dikke vijf kilo af en ben al blij…weegschaal zegt niet alles, als je broeken al gaan hangen en zakken en je riem wat strakker moet trekken…dan val je idd af.

  Ook ik ben nu bijna dagelijks een half uurtje aan het bewegen ( wandelen of gewoon thuis schoonmaken ). Ik vind het elke week weer gezellig als de nieuwsbrief in mijn mailbox zit..de tips en de heerlijke recepten..

  O Micheal de diners zijn meestal voor vier personen , gewoon alles delen tot je voor 1 persoon uitkomt, zelf moet ik ook delen, omdat wij met zijn drieetje zijn..succes!
  Misschien wel handige als ze voor 1 persoon doen..dan hoef je alleen nog maar x drie te doen in mijn geval dan..of? gewoon het boek van Mathijs Vrieze kopen, daar staan ook veel van die lekkere recepten in.

  Marania jij ook nog veel succes!

 8. Stepaday heeft mij van het begin af aan gemotiveerd weten te houden. Ook als ik meerdere dagen achter elkaar veel te weinig heb gegeten of gedronken, krijg ik een waarschuwing, waardoor ik ook verantwoord bezig ben met afvallen. Sinds ik ben begonnen met het bijhouden van mijn eetgedrag op Stepaday (dit doe ik sinds 16 januari) ben ik veel gezonder gaan leven. Ik sport nu 5 à 6 keer in de week, waarvan drie keer cardiotraining en de andere keren zaalvoetbal of squash. Hiervoor sportte ik niet. Ook eet ik niet alleen minder maar eet ik ook bewuster; ik let veel meer op de schijf van vijf. Daarnaast deel ik mijn maaltijden nu veel beter in. Zonder Stepaday zou ik het niet nu nog aan het volhouden zijn! Ik ben officieel ‘maar’ drie kilo afgevallen in de afgelopen tweeëneenhalve maand, maar zonder Stepaday was ik zeker weten aangekomen. Ik zit nu op een BMI van 28 en wil nog 17 kilo afvallen om op een BMI van 22 te komen. Iedere dag merk ik ook dat mijn gewicht verandert; kleren passen beter of worden te ruim, ik voel mij energieker door mijn betere levensstijl en zie ook dat mijn buik mooier is. Ik ben er nog niet, maar ga er zeker komen. Bedankt, Stepaday!

 9. Wie kan mij vertellen of de recepten van Stapaday ook voor EEN PERSOON is geschreven. Ik lees in het voorbeeld maaltijden voor 4 personen maar ik zoek juist recepten (omdat niet iedereen wil afvallen) die voor 1 persoon klaargemaakt kunnenw orden. wie kan me hier antwoor dop geven.
  ik wacht af.
  gr
  michael

 10. Ik ben eind januari begonnen met stapaday, en het gaat heel goed. Ik heb helemaal geen problemen met inloggen of iets dergelijks. Ik ben inmiddels ruim 4 kilo afgevallen en voel me prima. Je krijgt echt inzicht in wat je eet. Ik sport er ook nog 3 a 4 keer per week bij.
  Er staan heerlijke recepten op de website. Ook kan je via facebook op de hoogte blijven. En het beloningssysteem dmv badges is ook erg leuk, en werkt voor mij motiverend.
  Ik ben erg enthousiast, en het is lang geleden dat het afvallen zo goed is gegaan als nu!

 11. 20 februari betaald voor een upgrade naar het pluspakket….na veel mail en bel verkeer nu een week verder en nog steeds geen pluspakket.

  Iemand hier ervaringen mee??

 12. Ik heb het geprobeerd, maar kan niet inloggen, vraag nieuw wachtwoord aan tot 3x toe niet ontvangen, kom er niet doorheen. Kortom, ik vraag me af of alles daat al wel zo goed werkt. Ga er dus niet voor betalen nee

 13. En? wie gaat dit uitproberen…juist snabbeltje en Alice :) de meeste mensen weten nu vast wel dat 1 persoon is.

  Ik was weer razend enthausiast en dus gelijk aanmelden, ik heb altijd gezegd voor afvallen ga ik niet voor betalen..en waarom nu wel?

  Om toch een stok achter de deur te hebben, enne het zou sundt zijn als ik nu..niet…nog beter mijn best doe.

  Jullie kunnen met me meelezen en of je bij me aan sluiten…ik ben te vinden hier natuurlijk op vetvrij op het forum onder rubiek ‘welk dieet doe jij‘, even turen en dan heb je me gevonden.

  Zou het leuk vinden als er nog meer mensen zijn die dit ook gaan doen..samen staan we sterk toch?

  Enne Mathijs Vrieze doet de recepten…weet zelf dat het errug lekker is en ook gezond!

  Ik ga er voor …jullie ook?

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in