Steun de Stichting i.o. Ik Blijf Staan!

Wim Kunst uit Ravenswoud ergert zich al een tijdje aan het feit dathij moet voldoen aan de alle ‘vrouwvriendelijke’ mannelijke

ik_blijf_staan-150x150

eigenschappen. Staand plassen gaat hem echt te ver, en daarom heeft hij de stichting ‘Ik blijf staan’ opgericht. Behoud het recht om staand te plassen!

Op de televisie, in kranten en op de radio word ik in toenemende mate geconfronteerd met reclames die op slinkse wijze proberen mij mijn mannelijkheid te ontnemen. Ook mijn omgeving werkt daar eendrachtig aan mee.

 • Ik moet zevenachtste broeken dragen en…
 • Roze poloshirts;
 • Ik moet altijd en op elke plek van mijn lichaam lekker ruiken;
 • Mijn grijze haren moet ik kleuren;
 • Ik moet in lullige auto’s rijden (Fiat Multivla);
 • Ik moet geld lenen voor een nieuwe keuken;
 • Eigenlijk kan ik me ook maar beter licht opmaken;
 • Ik moet bruiningscrème op mijn gezicht smeren en…
 • Antirimpelcrème.

Af en toe zijn er tegenbewegingen (Amstel – Ons Bier), maar dan wordt mannelijkheid weer in het belachelijke getrokken.

Aan deze eindeloze rij van feminisering van de man is er nu een toegevoegd. Volgens mij is het in Duitsland begonnen. Ergens anders op dit blog (onder ‘Gedichten’) vind je daar een voorbeeld van: mannen moeten zittend plassen.

Voor mij is nu de grens bereikt. Hoewel vrouwen, familie, vrienden en collega’s steeds vaker van mij eisen dat ik ga zitten, ik trek een grens. Ik blijf staan! Ik koop een Multipla, smeer van alles op me, scheer me suf, draag wat jullie willen, maar ik blijf staan om te plassen.

Ik roep echte mannen op mij te steunen in deze masculiene strijd tegen de vervrouwelijking van onze samenleving.

bron en meer info: wimkunstravenswoud.web-log.nl

1 reactie

 1. Ik hoop dat iedereen begrijpt dat deze actie – een grap, niet meer en niet minder – als metafoor is bedoeld. Het gaat helemaal niet over plassen, maar over a) betutteling en b) over de manier waarop de ‘moderne man’ zich in de ogen van te veel mensen dient te gedragen. Vandaar die roze poloshirts e.d. En soms doen c) vrouwen daar aan mee. Ik ben een voorstander van de emancipatie van de vrouw, ze hebben een enorme achterstand goed te maken. Maar soms, heel soms denk ik: kom op zeg, laat mijn nou even en dioe even normaal…
  Groet, Wim

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in