Stofwisselingskuur, Zo werkt het!

Hoe werkt een stofwisselingskuur? Lees de ervaringen met een stofwisselingskuur.

Voor personen die willen afvallen heb ik geweldig nieuws! Er is een eenvoudige manier om blijvend gewicht te verliezen. Dat beweren de voorstanders van de stofwisselingskuur zoals Bio HCG. Je zult wel afvragen wat dat is. Dat zullen we in dit artikel uitwerken.

BioHCG_Mardanti

Wat houdt de stofwisselingskuur in?

Een stofwisselingskuur is geen dieet. Het is een verantwoord voedingsprogramma dat:

  • de stofwisseling een reset geeft
  • je lichaam ontgift
  • en gewichtsafname stimuleert zonder jojo-effect.

De stofwisselingskuur combineert druppels met voedingssupplementen. Met deze items wordt de stofwisseling gereset. Het is een gezonde manier om gewicht te verliezen, daarnaast kom je door de supplementen geen voedingsstoffen tekort.

Maaltijdvervangers zijn geen onderdeel van de stofwisselingskuur. De stofwisselingskuur werkt met een combinatie van vers voedsel en voedingssupplementen. Ook wordt gebruik gemaakt van homeopathische druppels die ervoor zorgen dat de vetreserves in je lichaam worden aangesproken. Je eet vers fruit, groenten en mager vlees. Het is de bedoeling om bewerkte levensmiddelen te vermijden. En helaas vallen maaltijdvervangers onder de categorie bewerkt voedsel.

De stofwisselingskuur in 4 fasen

De stofwisselingskuur is opgedeeld in 4 fasen, namelijk:

  1. 2 dagen Voorbereiding
  2. 21 dagen Afvalfase
  3. 21 dagen Stabiliseringsfase
  4. 21 dagen Testfase

De kuur kun je in je eigen huis volgen. De begeleiding gebeurt telefonisch, via WhatsApp en/of skype. De stofwisselingskuur is lekker flexibel. Hij past makkelijk binnen je normale schema.

Wat kun je verwachten van de stofwisselingskuur?

Met de stofwisselingskuur kun je tussen de 8 en 10 kilo afvallen in de tweede fase (de afvalfase). Hierbij gaat het om blijvend gewichtsverlies, een jojo-effect hoef je niet te verwachten. Bovendien verlies je juist vet in de probleemzones, de billen, buik en dijen.

Op de stofwisselingskuur voel je je energieker, je huid wordt strakker en je cellulitis minder. Je hebt op den duur ook veel minder last van acne en eczeem. Dit voedingsplan is dus niet alleen voor het verliezen van gewicht. Het heeft ook vele voordelen voor de gezondheid. Je krijgt zelfs minder last van allergische reacties. Vrouwen in de overgang kunnen de stofwisselingskuur gebruiken om de hormonen weer in balans te brengen. Je bloeddruk, bloedsuiker en cholesterol gaan naar een beter niveau.

Wat is de oorsprong van de stofwisselingskuur?

De oorspronkelijke kuur werd decennia terug ontdekt door een Engelse arts dr. Albert T.W. Simeons. Hij kwam tot de ontdekking dat de storing welke zorgt voor vetopslag, verholpen kon worden. Door het herprogrammeren van de hypothalamus kun je dit verhelpen. Deze methode heeft ontelbaar vele personen geholpen om hun streefgewicht te bereiken. Tot voor kort was een behandeling met deze kuur alleen beschikbaar in gespecialiseerde klinieken, waar je tussen de € 8.000 en € 10.000 moest neertellen. Nu is deze kuur in homeopathische/ bio-energetische vorm beschikbaar.

HCG Korrels

De meeste stofwisselingskuren komen in de vorm van druppels. Er zijn echter ook korrels op de markt met daarin Bio HCG. De bedoeling is dat deze korrels oplossen onder je tong, waarna ze op dezelfde manier worden opgenomen als de druppels. De meeste mensen vinden de HCG korrels echter niet zo prettig. Soms lossen de korrels niet zo goed op, waardoor er kleine stukjes in de mond achterblijven. Om die reden raden wij ook aan om druppels te gebruiken.

Carelife kuur

Carelife is een stofwisselingskuur van Duitse oorsprong. In het verleden werd het product gepromoot via social media. De laatste jaren wordt het product echter niet meer verkocht. Dit had te maken met het feit dat de dosering van Carelife te laag was. Hierdoor vielen de resultaten tegen.

Wat is de oorsprong van de stofwisselingskuur?

De oorspronkelijke kuur werd decennia terug ontdekt door een Engelse arts dr. Albert T.W. Simeons. Hij kwam tot de ontdekking dat de storing welke zorgt voor vetopslag, verholpen kon worden. Door het herprogrammeren van de hypothalamus kun je dit verhelpen. Deze methode heeft ontelbaar vele personen geholpen om hun streefgewicht te bereiken. Tot voor kort was een behandeling met deze kuur alleen beschikbaar in gespecialiseerde klinieken, waar je tussen de € 8.000 en € 10.000 moest neertellen. Nu is deze kuur in homeopathische/ bio-energetische vorm beschikbaar.

Hoe werkt de stofwisselingskuur?

Volgens Dr. Simeons kun je de hypothalamus herprogrammeren met HCG (Human Chorionic Gonadotropin). HCG is een hormoon dat een gunstige werking heeft op de stofwisseling. De hypothalamus is het centrum waarin de opslag van vetten wordt geregeld. Bij een stoornis in de hypothalamus kan vetzucht ontstaan. HCG heft deze stoornis op. Dit is wat de stofwisselingskuur doet. Het is ontwikkeld voor personen die last hebben van een niet goed functionerende vetstofwisseling.

Deze kuur combineert druppels met krachtige voedingssupplementen. Zonder de supplementen werkt de kuur niet. Het zijn biologische supplementen bestaande uit groenten, fruit en kruiden. Zonder de supplementen kun je crashen, het is dus een belangrijk onderdeel van de kuur. Het zorgt ervoor dat je voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Daarom zul je de supplementen in alle fasen van de kuur moeten innemen. Om het jojo-effect te voorkomen wordt het zelfs aangeraden om de supplementen ook na de kuur door te gebruiken.

Finyo Stofwisselingskuur

Finyo is een van oorsprong Duits bedrijf dat een stofwisselingskuur op basis van Bio HCG aanbiedt via haar website. Het bedrijf beweert hierbij dat een aantal beroemdheden uit Hollywood hun figuur slank houden door Bio HCG producten te gebruiken.

De producten van Finyo, een Bio HCG product in korrelvorm, is alleen te bestellen bij aangesloten partners. Er zijn zeven aangesloten partners in Nederland en een in België. De bedoeling is dat de partners ook voor begeleiding zorgen. Deze begeleiding vindt alleen plaats op locatie en is dus alleen een meerwaarde als je toevallig in de buurt woont van een van de partners van Finyo.

Andere producten, zoals Calorietje, bieden begeleiding per chat of e-mail. Hierbij ben je dus niet afhankelijk van de aanwezigheid van een centrum bij jou in de buurt.

Bio HCG Stofwisselingskuur

De meeste stofwisselingskuren op de markt zijn gebaseerd op de werking van Bio HCG. Bio HCG lijkt op een stof die van nature door ons lichaam wordt aangemaakt en daar allerlei functies vervuld op het gebied van het regelen van de stofwisseling en de aanmaak van cellen (bron).

De belangrijkste werking van een Bio HCG stofwisselingskuur is de werking die deze stof heeft op de hypothalamus, een onderdeel in de hersenen. Hierdoor keert de stofwisseling in het lichaam terug naar de originele staat. Dit levert grote voordelen op. Het is op deze manier namelijk mogelijk om snel een duurzaam afslankresultaat te boeken. Voorwaarde hiervoor is wel dat je je voldoende vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen binnenkrijgt door middel van supplementen.

Stofwisselingskuur slecht

Het volgen van een stofwisselingskuur is niet per se slecht. Het is wel van belang dat je een product kiest dat een juiste dosering heeft. Als het product dat je gebruikt teveel bio-HCG bevat, dan is de kans aanwezig dat de werking van je voortplantingsorganen wordt beïnvloed (bron). Dit heeft weer allerlei andere nadelige effecten. Zo kan het leiden tot borstvorming bij mannen.

Omgekeerd zijn er ook producten op de markt met een te lage dosering. Dit komt vooral voor bij namaakproducten die geproduceerd zijn in bijvoorbeeld China of de VS. Het gebruik van deze producten is ook erg schadelijk, omdat je dan onvoldoende van de werkzame stof binnen krijgt. Het gevolg is een hongergevoel en de afbraak van spiermassa.

Belangrijk is dus om een bewezen product te gebruiken met een juiste dosering. Een van deze producten is het in Nederland geproduceerde Calorietje. Dit product wordt al jarenlang met grote tevredenheid gebruikt door veel mensen. De dosering van Calorietje is in lijn met wetenschappelijk onderzoek naar het gebruik van BioHCG.

Stofwisselingskuur nadelen

Een stofwisselingskuur kan leiden tot een tekort aan voedingsstoffen, zoals vitaminen en mineralen. Het is daarom van heel groot belang dat je de extra supplementen tijdig en voldoende inneemt. Bij een tekort aan voedingsstoffen, kan een kuur omslaan in een stressdieet. Dit zorgt er dan voor dat je gaat jojo-en op het moment dat je stopt met het dieet.

Een ander nadeel is dat het lastig is om de kuur toe te passen in ‘sociale’ situaties. Als je een feestje of een borrel hebt, dan kun je gewoon niet zo goed meedoen. Je kunt dit echter ook als voordeel zien. Doordat je niet van de bitterballen en de taartjes mag snoepen, hoef je ook niet op te letten dat je teveel eet.

Als je een gezin hebt, kan het voorkomen dat je tweemaal moet koken. Je mag tijdens het dieet alleen onbewerkte producten eten. Meestal eten de andere gezinsleden wel bewerkte producten tijdens de maaltijd. Een slimme oplossing is om voor meerdere dagen te koken. Als je je gezinsleden zo ver kunt krijgen om ook alleen maar onbewerkte producten te eten, dan worden ook zij er gezonder van.

Een laatste nadeel is dat onbewerkte voedingsmiddelen van goede kwaliteit vaak duurder zijn dan bewerkte voedingsmiddelen. Ondanks dat je een stuk minder eet, merk je dit niet zo in de portemonnee.

Carelife afvallen

Carelife is een stofwisselingskuur die voorheen vrij populair was. Inmiddels is het product niet meer te krijgen. De belangrijkste oorzaak hiervoor is dat andere producten effectiever zijn. De dosering van de werkzame stof in het product was te laag.

Ben je op zoek naar een manier om snel en verantwoord kilo’s kwijt te raken? Het principe achter Carelife en andere kuren is wel bewezen. Producten als Mardanti Bio HCG en Calorietje bevatten wel de juiste dosering om resultaten te halen. Met behulp van een van deze producten kun je in vrij korte tijd relatief veel afvallen. Omdat je je stofwisseling in feite een reset geeft, zijn de resultaten vaak ook blijvend.

Stofwisseling verhogen

Al heel lang zijn geleerden op zoek naar manieren om de stofwisseling, oftewel metabolisme, te verhogen. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat er vrij weinig is dat je kunt doen om ervoor te zorgen dat je echt meer calorieën gaat verbranden. Je kunt wel delen van je stofwisseling verder efficiënt maken. Zo zorgt meer spiermassa ervoor dat de stofwisseling van insuline beter wordt (bron).

Bio HCG is ook geen wondermiddel om de stofwisseling te verhogen. Het helpt alleen wel om de stofwisseling terug te brengen naar een normale staat. Op deze manier wordt je stofwisseling een stuk efficiënter dan eerst. Je geeft je stofwisseling als het ware een reset. Maar je kunt de methode niet gebruiken om je stofwisseling te versnellen als deze al goed functioneert. Een topatleet gaat er niet beter van functioneren.

Doordat je met Bio HCG je stofwisseling opnieuw instelt, kun je wel erg goede resultaten halen als het gaat om het verliezen van gewicht.

2 Reacties

  1. Ik ben met de originele Carelife Kuur 65 kg afgevallen. Krijg toch sterk het idee dat de Carelife kuur hier als slecht wordt afgeschilderd om iets dat ontzettend goed werkt en waarmee tienduizenden Europeanen hun gewicht blijvend onder controle hebben gehouden… Voor mij dus niets beters dan de originele Carelife kuur

  2. Ik kn wel huilen, na een heel jaar in 2018 gezondheidsproblemen gehad plus 3 sterfgevallen binnen mijn familie te hebben wilde ik nu eindelijk aan de kuur beginnen die ik vorig jaar besteld had. Zie ik dat ik het niet mag gebruiken na 1 januari 2019. Ik vind dit vreselijk want heb er zoveel goede verhalen over gehoord en ook veel voor betaald. Kunnen jullie iets voor mij betekenen hierin het is namelijk geen onwil geweest

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in