Home Dieet en Afvallen Sukrin Gold Review en Ervaringen

Sukrin Gold Review en Ervaringen

Een koolhydraatarm dieet en lekkere dingen bakken gaat niet goed samen. In heel veel recepten moet je bruine suiker gebruiken. Sukrin Gold is een alternatief voor bruine suiker met liefst 98% minder calorieën. In deze review lees je alles over dit product.

Wat is Sukrin Gold?

Sukrin Gold is een alternatief voor bruine suiker. Je kunt het gebruiken als ingrediënt bij het bakken, maar je kunt het ook gebruiken in de koffie of als strooisel.

Het belangrijkste ingrediënt van Sukrin Gold is erythritol, een stof die wat minder zoet is als suiker (ongeveer 60% tot 80% van de zoetheid) en die van nature voorkomt in sommige fruit- en paddenstoelensoorten (bron). Erythritol bevat geen calorieën. Om ervoor te zorgen dat je Sukrin Gold kunt doseren als suiker, zijn er twee andere zoetstoffen, stevia en tagatose, toegevoegd.

Sukrin Gold ervaringen
Sukrin Gold ervaringen

Voor wie is Sukrin Gold geschikt?

Sukrin Gold bevat een klein beetje gluten en is daardoor niet geschikt voor mensen die hier allergisch voor zijn. Voor de rest kan iedereen het product innemen, ook diabetici.

Testpersonen Gezocht

Nog 32 plaatsen beschikbaar

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Op dit moment zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

 • Geef middels een reactie aan waarom jij dit product graag wil testen;
 • We sturen het proefpakket gratis naar je toe;
 • Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 • Je vult het evaluatieformulier in.

Hoe effectief is Sukrin Gold?

Als gezegd is erythritol het belangrijkste ingrediënt in Sukrin Gold. Deze stof bevat geen calorieën. Er kunnen wel bijwerkingen optreden. De stof heeft een laxerend effect en kan winderigheid veroorzaken (bron). Stevia is een bekende zoetstof die pas recent is ontdekt. Deze stof lijkt veilig te zijn, maar er is weinig bekend over het effect op de gezondheid over de langere termijn (bron).

We hebben een paar tests uitgevoerd met Sukrin Gold. Als eerste hebben we poffertjes bestrooid met Sukrin Gold en met bruine suiker. Onze proefpersonen konden het verschil tussen beiden niet zien of proeven.

Uiteraard hebben we ook een paar keer gebakken met Sukrin Gold. Zo hebben we een lekkere cake gemaakt. Ook deze smaakte precies zoals je zou verwachten. Het product doet dus wat het belooft. Het is wel goed om te weten dat Sukrin Gold niet karameliseert. Je kunt het dus niet over je crème brûlee strooien.

Sukrin Gold review
Sukrin Gold review

Wat kost Sukrin Gold?

Een verpakking Sukrin Gold kost €8.95. In deze verpakking zit 500 gram. Als je voor minder dan €25 bestelt, dan betaal je wel verzendkosten á €2.50.

Voordelen

Het is heel handig dat Sukrin Gold precies doseert als echte bruine suiker. Op deze manier kun je gewoon dezelfde recepten gebruiken als voorheen.

Nadeel

Sukrin gold is meer dan twintig keer zo duur als echte suiker. Ook al is het een goed alternatief voor bruine suiker, de meeste mensen zullen het alleen gebruiken tijdens het bakken. In de koffie volstaat een zoetje ook.

Conclusie

Sukrin Gold is een waardige vervanger van bruine suiker. Je ziet en proeft het verschil tussen de producten niet. Sukrin Gold doseert als suiker en is perfect te gebruiken in allerlei bakrecepten waar bruine suiker in voor komt. Het enige dat Sukrin Gold niet doet is karameliseren.

Sukrin Gold is wat aan de dure kant. In producten waar je suiker puur toevoegt voor de smaak (zoals in je koffie), kun je net zo goed een goedkoper product gebruiken, zoals een zoetje. Voor de rest raden wij dit product aan.

Ben je op zoek naar een alternatief dat wél werkt? Lees dan ons artikel over TimFit.

REVIEW OVERVIEW
Algehele Waardering
Previous articleBeautylin Stevia Review en Ervaringen
Next articleSuiker in Eiwitshakes en MaaltijdShakes
sukrin-gold-review-en-ervaringenSukrin Gold is een waardige vervanger van bruine suiker. Je ziet en proeft het verschil tussen de producten niet. Sukrin Gold doseert als suiker en is perfect te gebruiken in allerlei bakrecepten waar bruine suiker in voor komt. Het enige dat Sukrin Gold niet doet is karameliseren. Sukrin Gold is wat aan de dure kant. In producten waar je suiker puur toevoegt voor de smaak (zoals in je koffie), kun je net zo goed een goedkoper product gebruiken, zoals een zoetje. Voor de rest raden wij dit product aan. Ben je op zoek naar een alternatief dat wél werkt? Lees dan ons artikel over TimFit.

8 Reacties

 1. Hallo!

  Ik heb in het afgelopen jaar een aantal keer met Sukrin gold (en ook de poedersuiker vervanger) gewerkt. Kan ik alsnog mee doen met de studie, of niet?

  Ik vind dit een super product, je kan hier goed mee bakken. Het enige nadeel is dat het niet karameliseert en voor bijvoorbeeld koekjes zorgt dit wel voor een andere consistentie (meer ‘cake’ achtig dan een hard koekje vanwege de suiker)

 2. Ik ben erg sceptisch over dit soort suiker vervangers, zoetstoffen hebben áltijd een vieze nasmaak. Toch kom telkens weer uit op de sukrin in mijn zoektocht naar bakken zonder suiker. Ik zou graag uitproberen of het waar is wat beweert wordt, geen verschil met gewoon suiker.
  Ik eet koolhydraat beperkt dus dit zou wel een uitkomst zijn.

 3. Ik ben diabetes 2 patiënt en heb besloten koolhydraatarm te gaan eten en zoek daarbij naar een verantwoorde en lekkere suikervervanger. Graag wil ik meewerken aan het testen van het proefpakket

 4. Ik zou graag Sukrin Gold willen testen.
  Ik eet sinds een aantal maanden koolhydraatarm. Ik wil gcakes bakken met een suikervervangend alternatief momenteel bak ik met honing, maardit is uiteraard niet suikervrij. Terwijl ik dit typ wordtde content gebloktdoor een advertentie. Hoop dat de tekst duidelijk is.
  Mvgr, Claudia

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in