Super Magnesium

Magnesium is een van de belangrijkste mineralen in ons lichaam. Het lichaam heeft dit mineraal nodig bij meer dan 300 verschillende processen (bron). Daarmee is deze stof onmisbaar. Helaas krijgen we steeds minder magnesium binnen, als gevolg van veranderingen in ons voedsel.

Wat is Super Magnesium?

Super Magnesium is een supplement dat een ruime hoeveelheid magnesium bevat. Met een dagdosering krijg je iets meer dan 100% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van dit mineraal binnen. Naast magnesium in verschillende vormen, vind je ook een kleine hoeveelheid vitamine B6 in dit product.

Het product is verkrijgbaar in twee verschillende formaten, van 60 en 120 capsules. Eenmaal daags neem je twee capsules in met een glas water. Dit doe je bij de maaltijd of voor het slapen gaan.

Super Magnesium is een product van Vitaminstore. Dit van oorsprong Amsterdamse bedrijf heeft een webwinkel en 35 fysieke winkels verspreid door het land. Bij Vitaminstore vind je allerlei producten op het gebied van lifestyle en gezondheid.

Voor wie is Super Magnesium geschikt?

De capsules van Super Magnesium zijn niet geschikt voor kinderen onder de twaalf jaar. In andere gevallen, bijvoorbeeld bij medicijngebruik, zwangerschap of borstvoeding, kun je beter eerst even contact op nemen met een arts of apotheker. Voor het overige is dit supplement geschikt voor iedereen, ook voor vegetariërs en veganisten.

Hoe effectief is Super Magnesium?

Zoals we in de inleiding al bespraken, speelt magnesium een belangrijke rol in meer dan 300 verschillende processen in het lichaam. Dit komt omdat veel enzymen magnesium nodig hebben om hun werk te doen. Magnesium ondersteunt zo bijvoorbeeld het energieniveau en draagt bij een goed psychologisch functioneren.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat het innemen van een supplement op basis van magnesium grote gezondheidsvoordelen oplevert. Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken blijkt verder dat de inname van extra magnesium kan helpen bij het tegengaan van overgewicht (bron). Ook zou magnesium bijdragen aan het remmen van ontstekingen.

Alleen als je elke dag ruim voldoende groente en fruit eet, krijgt je lichaam genoeg magnesium binnen. Het heeft de voorkeur om meer groente en fruit te eten, maar als dit niet lukt kan een supplement een goed alternatief zijn.

Super Magnesium van Vitamin Store is een van de betere supplementen op de markt, omdat het verschillende vormen van magnesium bevat. Het verschil tussen de verschillende soorten magnesium komt door de mineraalverbindingen.

Magnesiumglycinaat is bijvoorbeeld een verbinding van magnesium en glycine. Deze vorm helpt erg goed bij het verkrijgen van een betere nachtrust (bron), terwijl magnesium malaat juist helpt om de spieren te laten ontspannen (bron). Op deze manier kun je een stuk beter genieten van de voordelen die magnesium voor je lichaam biedt. Magnesiumcitraat wordt het beste door het lichaam opgenomen (bron).

Wat kost Super Magnesium?

Een verpakking met 60 capsules kost €16,95. De verpakking met 120 capsules kost €27,95. Tip: Wil je alleen maar Super Magnesium bestellen bij Vitaminstore, bestel dan de grootste verpakking. Doordat je bij kleinere bestellingen verzendkosten betaalt, is de grotere verpakking veel goedkoper.

Voordelen

Sterk aan Super Magnesium is dat het verschillende vormen van magnesium bevat. Dit zorgt voor een betere opname van het mineraal door het lichaam. Daarnaast hebben de verschillende vormen van magnesium ieder een eigen functie.

Nadelen

Een capsule is bijna twee centimeter groot. Voor sommige mensen kan het lastig zijn om een capsule van dit formaat in een keer weg te krijgen.

Conclusie

Super Magnesium van Vitaminstore is een uitstekend supplement als je je magnesiumwaarden een boost wil geven. Je krijgt niet alleen een goede hoeveelheid magnesium binnen, je krijgt ook verschillende vormen binnen die allemaal op een andere manier worden opgenomen door het lichaam. Minstens net zo belangrijk is dat Super Magnesium een betaalbaar supplement is.

Gezonde Groet,

1 reactie

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

Ontvang Dagelijks

Gratis Gezonde Afslankrecepten

Gratis Recepten

15987