Home Dieet, Voeding, Gezondheid, Sport Super Metabolisme Dieet

Super Metabolisme Dieet

Wat is Metabolisme eigenlijk en hoe gevaarlijk is het ‘Super Metabolisme Dieet’ ? Metabolisme is bij de meeste onder ons bekend als stofwisseling. Dit is het geheel van biochemische processen die plaats vinden in cellen en organismen. Enzymen spelen hierbij een centrale rol.

De meningen over super metabolisme zijn verdeeld. Veel mensen zijn er echter van overtuigd dat super metabolisme niet de juiste manier is om af te vallen. Met het Super Metabolisme Dieet zou de stofwisseling worden versneld waardoor je gewicht verliest.

Geen ISBN nummermetabolisme

Er zijn enkele Engelstalige boeken verschenen over metabolisme, deze boeken zijn te koop in de boekhandel. Het enige Nederlandstalige boek met de titel ‘Super Metabolisme’ is echter uitsluitend te koop via één enkele website. Op deze site wordt het Super Metabolisme Dieet letterlijk de hemel in geprezen. Na het bestellen van het boek ‘super metabolisme’ voor een prijs van 40 euro kun je lezen wat overgewicht is, hoe je veilig lichaamsvet kunt verbranden, je metabolisme en hoe beweging kan helpen. Na het lezen van het boek ‘Super Metabolisme’ valt ons op dat het boek geen ISBN nummer heeft. Daarnaast kunnen we ook geen auteur van het boek vinden. Door het ontbreken van het ISBN nummer kun je het boek niet kopen bij de boekhandel of te bestellen bij een erkende internet boekwinkel. Wil je het boek lezen, dan ben je verplicht om dit voor 40 euro te bestellen via de website van de onbekende schrijver. Mocht je 40 euro te veel geld vinden voor een boek vol informatie die je ook op internet kunt vinden kun je altijd een tweedehandsje op de kop tikken voor nog geen 10 euro.

Het Metabolisme Dieet

Het Supermetabolisme Dieet heeft overigens niets te maken met Het Metabolisme Dieetboek van Haylie Pomroy.

Engelstalige boeken over Metabolisme

The Metabolism Miracle
The Metabolism Miracle
Diane Kress

Nutrition And Metabolism
Nutrition And Metabolism

 

Sonja Kimpen

Het viel me overigens ook op dat het Super Metabolisme Dieet boek veel raakvlakken heeft met de dieet boeken van de Belgische dieetgoeroe Sonja Kimpen

Aanvullende informatie over Metabolisme

Functies van metabolisme / stofwisseling [1]

De stofwisseling heeft onder meer de volgende functies

 • Het vrijmaken van energie uit opgenomen stoffen
 • Het gebruik van bouwstoffen en energie als bron voor alle biologische processen
 • Het verwerken van afvalstoffen
 • De aanmaak en het gebruik van reserves.
 • Een bepaald teveel aan opbouwstoffen elimineren

Metabolieten [1]

Strikt genomen zijn metabolieten de producten van stofwisselingsprocessen. De term metabolieten wordt echter meestal alleen gebruikt voor kleine moleculen, zoals glucose en aminozuren.

Er wordt soms ook een onderscheid gemaakt tussen primair en secundaire metabolieten. Secundaire metabolieten zijn niet noodzakelijk voor het overleven van het organisme, maar dragen wel bij tot zijn overlevingskansen. Zo zijn de aminozuren waaruit eiwitten worden opgebouwd voorbeelden van primaire metabolieten, maar het alkaloïde nicotine daarentegen een secundaire metaboliet in bepaalde planten.

Metabolisme (Grootheid M) [1]

Metabolisme wordt ook als rekenwaarde gebruikt in de klimaattechnologie, om de warmteafgifte van een mens te bepalen is er voor het metabolisme een grootheid in het leven geroepen.

Het Metabolisme varieert met de activiteit van een persoon en wordt uitgedrukt in de eenheid met, waarbij geldt dat 1met = 58,2Watt.

De met is gedefinieerd als de geproduceerde warmte per m2 gemiddeld persoon in rust. De gemiddelde persoon heeft een oppervlakte van 1,8m2. De gemiddelde warmteproductie per persoon ligt dus op 105Watt.

Conclusie

Het Super Metabolisme Dieet is niet illegaal of gevaarlijk. Het is echter de vraag of de onbekende schrijver echt het beste voor heeft met zijn of haar lezers of gewoon op simpele manier geld verdienen met een te duur boek.

[1] bron: wikipedia.nl

37 Reacties

 1. De geheimen van een SUPER metabolisme ken ik een beetje.
  Niet eenvoudig, steeds mee beezig zijn.
  Maar het houd je toch fit en niet dik.

 2. Hallio iedereen
  Inderdaad, Peter Pellens reageert niet op mails die je verstuurt, Katja Callens verwijst met een link naar de website van Pellens. Wie zegt er of de producten die hij heel duur probeert te verkopen wel gezond zijn? Hij verwijst naar Chinese namaak maar daar heb ik nog nooit iets over gelezen in de media. Trouwens zijn zijn producten geen namaak? Wie zal het zeggen?
  Kortom: platte commercie voor dure eiwitproducten. Het boek was maar de aanzet om je te bombarderen met mails om de shakes te kopen. Bovendien ook vreselijk duur en geen referenties. In de boekhandel koop je voor 20 euro boeken die wel referenties naar wetenschappelijke studies e.d. hebben.
  Bovendien is wat ze (Pellens en Callens) schrijven gekopieerd van allerlei andere sites en schrijvers.
  Toegegeven sommige tips van Callens (alias Pellens of omgekeerd) zijn wel interessant maar je kan ze ook elders vinden. Dus niet origineel.
  Ergerlijke praktijken.
  Roel

 3. Hey Eva, je hebt helemaal gelijk, daarom moet je je lichaam ook voor de gek houden, de ene dag wel krap an, de volgende dag wat meer… geen enkele dag moet het zelfde zijn. Anders gaat je lichaam er aan wennen.

 4. Hallo mensen,
  Ik heb gelezen dat je bijvoorbeeld elke dag 2500 Kcal eet je er ook zoveel verbrand je lichaam went hieraan en als je veel minder eet bijvoorbeeld 1500 Kcal je lichaam er 1500 verbrand .
  Nu wil ik wel graag gezonder gaan eten maar nu ik dit weet weet ik niet of het wel veel nut heeft.
  Want zal je dan niet eerst veel afvallen en later niet meer ?

  Groetjes Eva

 5. Heb gisteren 2 bussen ontv angen met vanille en choco poeder maar weet niet hoe ik hiermee moet omgaan en hoeveel x per dag ik zo’n shake moet nemen.
  Wie helpt mij met info.
  alvast bedankt.
  Els

 6. grappig detail;

  Het ‘super metabolisme dieet’ van Peter ellens en
  Het ‘Mentaal dieetplan turboplan’van Katja Callens.
  Dit zou dus best hetzelfde dieet kunnen zijn.

 7. Mijn vader is inmiddels 14 kilo met behulp van dit boek afgevallen en er gaan er nog zeker meer van af. Hij heeft zijn levensstijl veranderd en voelt zich goed. Lekker kortzichtig stukje tekst dus, probeer het eerst zelf eens uit voordat je dingen gaat zeggen m.b.t. geldklopperij.

 8. Bla,Bla,Bla,………Peter zijn methode is mssn een samenraapsel van verschillende dieeten???? Wie zal het zeggen????
  Wat ikzelf kan zeggen….. dat onze maatschappij idd vol mensen met minder nobele bedoelingen bezit. Peter is er geen van.
  Wie kennis heeft van voedings-dieetleer en stofwisseling, en geloof me het kan veeeeeel ingewikkelder kan samen met mij beamen dat dit boek is samengesteld op het nivo van elke modale belg (andere).
  Jaloezie echter is nooit ver te zoeken. Laat ieder geloven in datgene wat voor hem of haar helpt, dit is zuivere elementaire kennis van de juiste werkzame kracht van eenieders metabolisme.
  Leuter niet, pas het toe,ennnn geniet.
  Bedankt Peter.

 9. Hoi Marjanna,

  heel erg bedankt voor het gedetailleerde stappenplan. Als het me nu niet lukt weet ik het ook niet hoor :)
  Het is zeker erg duidelijk, en ik hou je op de hoogte

  Grtjs

 10. Ho Sylo, ik ben begonnen met een dagboekje aan te leggen en een goede caloriewijzer aan te schaffen. Er zijn er ook gratis online hoor, maar je moet er gewoon eentje kiezen en je daarbij houden. Toen heb ik gekeken wat mijn dagelijkse calorie inname was waarbij ik stabiel van gewicht bleef. Daar ben ik toen, na een week, 200 onder gaan zitten. Ik heb gewoon er 10% vanaf getrokken en gekeken hoe ik mijn te besteden “bedrag” (aan calorieen) zo ruim mogelijk kon indelen over de dag verdeelt. Ik ben overgestapt op vis ipv vlees, dat scheelde al bijna de helft Niet vergeten om iig om de 4 uur iets te eten om je verbranding op peil te houden. Okeej, 3 dagen ga je er 10% onder zitten. Dan eet je een dagje normaal. Als je alle dagen eronder zit went je lichaam. Om de boel op te jutten kun je meer gaan bewegen, de trap nemen ipv de lift, de fiets ipv de auto of je doet net als ik, en gaat er om de dag bij joggen. Er zijn goede hardloopschema’s online te vinden, bijvoorbeeld die van run2day voor beginners en gevorderden. Dat hielp bij mij. Truukjes als vetvrije jus (zakjes van de aldi) zijn ook altijd handig. Sterkte en laat me weten of het zo duidelijk is

 11. Hoi Marjanna,
  Ik heb het boek ook gelezen, maar ik weet niet hoe ik er moet aan beginnen. Er staan niet echt concrete richtlijnen in over wat je moet eten en wat niet ( recepten ofzo). Hoe heb jij dit klaargespeeld?

  Grtjs van iemand die wel gelooft wat P.P.schrijft..

 12. Ik weet niet wie die Marianne is waar je het over hebt. Mocht je mij bedoelen, ik ben dus geen familie, alleen maar iemand die baat heeft gehad en nog heeft, bij het boek van P.P.

 13. Peter Pellens is en blijft nep, is vrij agressief in zijn mails en belerend noem het zelfs een lichte vorm van hersenspoelen, constant het zinnetje wil jij wel een platte buik en dan de doorverwijzing van zijn boek dat die her en der van anderen gejat heeft. Dus niks nieuws onder de zon.Er helpt geen dieet dat is nu al zo vaak bewezen . En ik zit niet te vreten met een zak chips op de bank, ik sport en ben ook dik 10 kilo kwijt. En weet je hoe ? door meer bewegen en verantwoord te eten en weet je het kost me niks nada noppes. Je zou haast denken dat Marianne familie is en kost wat het kost hem hier moet verdedigen.

 14. Je hebt gelijk, ik zou niet zo als een bok op de haverkist moeten springen. Maar ik krijg van mijn moeder en mijn dochters te horen dat ze niet geconfronteerd willen worden met mijn gewichtsverlies omdat ze zich dan zo dik voelen. Mijn vriendinnen zijn oprecht blij voor me en ik ben super gelukkig. En ik vind ook dat het gezeur een keer afgelopen moet zijn. Al zal die man eigenlijk een vrouw zijn die alles gejat heeft… who cares….

  Het is enorm kinderachtig om alles wat iemand zegt af te schepen omdat je fout bij iemand vind. Laat even de persoon die zonder fouten is reageren…. dat zou ik nou nog eens echt interessant vinden

 15. Hi Marjanna,
  Het valt me op dat je steeds ad rem reageert ter verdediging van je messena Peter. en blijkbaar als enige de verdediging op jou neemt…. Blij te constateren dat er dan toch tenminste 1 iemand geholpen is en het niet steeds bij fantastische reacties en lezersbrieven blijft ….

 16. Bullshit, het werkt wel, ik ben 35 kg kwijt en dat noem jij niet werken. Het enige dat niet werkt is op de bank chips zitten eten en een man die je niet kent belasteren. Zijn portemonee is inderdaad 40 euro dikker geworden door mij, en ik een boel kilo’s lichter. Ik vind het een eerlijke ruil. Mijn boek is bij mijn vriendinnen in de omloop. Dus zoveel verdient hij er ook weer niet aan. Zoals ik al eerder zei: die man kan een koe met paarse vlekken zijn, zolang wat hij zegt werkt kan het mij de kont niet roesten.

 17. De Peter pellens is gewoon een nepper, bombardeer je mail vol met met kreten die geen kant of wal raken. Het enige wat Peter Pellens wil is dat je zijn boek koopt want daar verdiend die dik aan. Dus zijn portomonee wordt steeds dikker maar jou buik niet dunner.

 18. Wat moet ik me voorstellen bij het dieet? Daar krijg ik nl geen zich op bij het lezen van alle mails van Peter Pellens en dat vind ik jammer want anders had ik misschien het boek allang gekocht.

 19. Tja, ik hou me er niet strikt aan, daar heb ik de discipline niet voor. Toch val ik gemiddeld een kg per week af. Ik ben degene die het in een boek heeft gezet dankbaar. Verder kan het mij de kont niet roesten

 20. De dieetindustrie zou het best kunnen blokkeren, omdat het zo lucratief is. Het is niet de eerste keer dat de overheid vitale informatie achterhoudt om hun eigen kas te spekken.

 21. Hi Marjanna,
  Ik ga volledig met je akkoord, whatever helps..het zit ‘em toch allemaal maar in het hoofd . Het zou maar erg zijn moest het niet werken , het blijft een sameraapsel van beproefde dieten die hun nut reeds hebben bewezen..dus ja als je ze strikt volgt zullen ze wel helpen.
  Mijn punt is alleen maar , en of je nu een Marjanna incognito bent die eigenlijk Peter Pellens noemt of niet, die is geen aanklacht tegen Peter Pellens. Ik wou gewoon aantonen dat hier niets nieuws wordt verteld en dat Peter gewoon op een handige manier probeert zaken te doen gebasserd op andermans werk .
  Indien dit allemaal zo’n grote revelatie is , waarom wordt het dan niet volledig in de media gegooit …? Hij beweerd dat de zgn “grote ” dieetindustrie dit blokkeerd ..Onzin natuurlijk . Ook beweerd hij zodanig veel mail te ontvangen met reacties , daarenboven publiceerd hij deze mails ook nog eens onder Bart, Toon, Griet,…or whomever ..Ik vraag me af hoe deze mensen Peter überhaupt bereiken ..?
  Het raakt nog kant nog wal ,… er zullen altijd mensen worden geholpen en er zullen altijd sceptici zijn ..maar ik klasser dit verhaal tussen de de 1000 anderen, bovendien weet ik dat er momenteel een onderzoek aan de gang is om heel dit boeltje aan de oppervlakte te brengen , en het zou wel eens kunnen dat Peter binnenkort op een andere plaats zijn boeken kan gaan schrijven.
  Greetz Petra Pellens

 22. Ik ben altijd fors geweest en ik ben dolblij met de behaalde resultaten. Die meneer heeft wel of niet zijn info gejat… het kan me niet schelen. Geen isbn nummer… wat jammer nou… ik heb het werk gedaan en ik ben afgevallen. Het werkt dus. Ik heb betaald en zeker niet van plan mijn boek ooit weer terug te sturen. Er is geen contact met Peter te krijgen… nou en? ik zou ook wel graag met Gerard Joling mailen maar die schrijft ook echt niet terug. Dat stopt me niet van het kopen van cds en luisteren naar zijn muziek. Zou het kunnen dat al die mensen die nu zo enorm protesteren, niet bereid zijn om het werk te doen maar veel liever gillen dat die man niet klopt zodat ze niet hoeven? Jullie kunnen me allemaal wat. Met mijn schildklier aandoening zou ik nooit kunnen afvallen, aldus mijn internist. Ik ben dolgelukkig. Als het boek geschreven zou zijn door een koe met paarse vlekken zou ik er nog geen vraagtekens bij zetten. Vraag niet hoe het kan geniet ervan. Ik boet niet in aan spierweefsel, ik ben sterker en fitter dan ooit en ik ben die Pellens dankbaar… als is het dan maar voor het betere jatwerk.

  • ‘ik’… ik denk dat dat een grapje was van Petra Pellens. Dat ze dus niet echt zo heet… Leuke grap, jammer dat ie uitgelegd moet worden…

 23. Geachte,
  Ik heb ook de “geweldige” mails inzake afvallen van Dhr Pellens gekregen..uiteraard resulteerd dit steeds in het aankopen van een boek of allerhande commercie ..waar het uiteindelijk allemaal om draait. Zijn methode is zeker niet nieuw, ..het is gewoon een samenraapsel van allerlei andere dieeten bij mekaar die hij mooi in een boekje heeft samengevat. Succes-stories en positieve reacties zijn perfect manipuleerbaar ,..Je kan er websites van volschrijven… En de gemakkelijkste slachtoffers zijn mensen die hun situatie stigmatiseren…
  Pellens is een commersant als elk andere , maar bewandeld een zeer dunne lijn van legaliteit … Idd . als je hem een mail wil sturen is dit moeilijk op een “NOREPLY” adres … Heeft er zich eiegnlijk al eens iemand de moeite getroost om naar het steeds wederkerende adres in Peer te gaan ….? Wil je vermageren beste mensen , eet in proportie, sport , etc… Indien je met een echt probleem zit raadpleeg dan best een specialist. Vergeet niet wat erin gaat , komt er soms niet allemaal uit .. Een slanke of dikke lijn ..het blijft een lijn en zolang je je goed voelt in je vel , moet niemand anders je komen vertellen dat de maatschappij dit eigenlijk anders ervaart…wat een onzin ! Groet Petra Pellens

 24. Ik ben 33 kg afgevallen met het boek van Peter Pellens, ik moet nog 7 kg en heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken. Ik snap niet dat het voor anderen niet werkt

 25. Ik heb het boek (het Nederlandstalige boek zonder ISBN nummer) besteld via de website van vermageren maar ik wil mijn gekochte boek super metabolisme terug sturen. Er was vermeld, dat dat ten allen tijden nog kon.
  Maar ik kan er nu niets over terug vinden. Ik wil uiteraard miijn geld terug
  Kunt u mij verder helpen? Bvd cora

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

Ontvang Dagelijks

Gratis Gezonde Afslankrecepten

Gratis Recepten

15987