Is Superfood echt Supervoedsel?

Superfoods zijn hip, maar hoe super is superfood nu eigenlijk? Is het echt supervoedsel of een verzinsel en een slimme marketingtruck van de industrie? Het is je misschien opgevallen dat er tegenstrijdige berichtgevingen over de werking van superfoods is. In dit artikel zet ik de eigenschappen van vijf verschillende superfoods op een rij.

Maca Superfood

Maca (wortel) is rijk aan essentiële aminozuren, vitaminen B-complex en C en de mineralen calcium, ijzer, jodium, koper, sodium en zink. Gezondheidsvoordelen: draagt bij aan een hormonaal balans, reductie menopauzeklachten en is lustopwekkend, helpt bij wondherstel en verbetert het geheugen en concentratie.

Chlorella Superfood

Chlorella (alg) is rijk aan aminozuren, vezels, en de mineralen ijzer, calcium en magnesium. Gezondheidsvoordelen: ontgift, ondersteunt groei, ontslakt en reinigt, stimuleert de stoelgang, vermindert lichaamsgeurtjes en ondersteunt de werking van de lever.

Spirulina Superfood

Spirulina (alg) is rijk aan essentiële aminozuren, vitaminen B en B12, antioxidanten en de mineralen ijzer, mangaan en jodium. Gezondheidsvoordelen: hoge voedingswaarde, beïnvloedt de spijsvertering op gunstige wijze, kan het cholesterol in balans brengen, verbetert het geheugen, het uithoudingsvermogen en het herstel.

Gratis Superfood Receptenboek

In samenwerking met Het Superfood Plan mogen we 100 Superfood Receptenboeken weggeven. Dit receptenboek staat boordevol lekkere superfood recepten. Wil je ook gratis kennismaken met superfood? Bestel vandaag nog jouw gratis superfood receptenboek

Hennepzaadjes Superfood

Hennepzaadjes (zaad) is rijk aan: alle essentiële aminozuren (een compleet eiwit), essentiële vetzuren en vitamine E.
Gezondheidsvoordelen: makkelijk verteerbaar proteïnebron, want lichaamseigen eiwitten, versterkt het immuunsysteem en vertraagt veroudering.

Kokosolie Superfood

Kokosolie (olie van een vrucht) heeft als gezondheidsvoordelen dat het darmproblemen verhelpt, het verzorgt en hydrateert de huid, is ontsmettend. Bovendien is deze olie goed bestand tegen hoge temperaturen. Olijfolie wordt bij grote hitte kankerverwekkend en kokosolie niet.

De artikelen die over superfoods geschreven worden zijn voornamelijk gebaseerd op aannames die ontstaan zijn uit een mix van medische kennis, ervaring en marketing. Wetenschappelijke studies zijn beperkt en worden voornamelijk gesponsord door bedrijven die niet gebaad zijn bij preventieve zorg. De bron en aannames waar deze beweringen op zijn gebaseerd komen hoofdzakelijk uit persoonlijke ervaring, ervaringen van klanten en op de beweringen die worden gemaakt door Bio Planet.

Eén gram superfood bevat vele malen meer vitaminen, mineralen en antioxidanten dan welk groenten en fruit van diezelfde hoeveelheid. Dus doe er je voordeel mee, vooral als je tot die groep mensen hoort die te weinig toekomt aan het regelmatig eten van verse groenten en fruit!

Zoals je ziet bevatten superfoods veel gezondheidsvoordelen. Deze superfoods zijn echter geen wondermiddelen en de resultaten van deze superfoods gaan hand in hand met een gezonde levensstijl. Mijn voornaamste advies aan iedereen is om al het goedbedoelde voedingsadvies met gezond verstand tot je te nemen en zelf aan te voelen wat goed voelt, wat je lekker vindt en wat bij je past. Wil je beginnen met superfoods? Bezoek dan deze website.

Super(food) Groeten,

marianne

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in