Superfoods Lijst. Top 14 Populaire Superfoods

Superfoods en Raw foods: een gezonde revolutie?

Op steeds meer plekken vind je tegenwoordig zogenaamde Superfoods en Raw foods. Natuurlijke voeding die boordevol vitaminen, mineralen en aminozuren zitten en die in de huidige tijd van werkdruk en stress de gezondheid kunnen ondersteunen.

Zoals met bijna alle producten die populair zijn, groeit ook het aanbod van deze producten. Het diverse aanbod kan voor veel mensen overweldigend zijn.

Ciazaad2

Laten we daarom in dit artikel kort ingaan op het verschil tussen Superfoods en Raw foods, welke producten populair zijn en hoe je een bewuste keuze maakt in het diverse aanbod. Wil je zelf superfoods combineren? Dan adviseer ik je om het artikel Superfood Smoothie Recepten te lezen.

Verschil tussen Superfoods en Raw Foods

Zoals we in het begin van dit artikel vertelden, zijn Superfoods natuurlijke voedingsmiddelen die boordevol vitaminen en mineralen zitten. De regel is echter dat een Superfood pas als zodanig bestempeld kan worden als er meer dan twaalf positieve eigenschappen aan toegeschreven worden.

Waar het bij Superfood dus vooral te maken heeft met onder andere de vitaminen, mineralen en de positieve eigenschappen die er aan toegeschreven worden, gaat het bij Raw food vooral om de bereiding van het voedsel. Zo mag Raw food niet verhit worden boven 38 tot 40 graden Celsius. De gedachte hierachter is dat bij hogere temperaturen belangrijke enzymen, vitaminen en mineralen verloren gaan.

[quote_box_center]

Gratis Superfood Receptenboek

In samenwerking met Het Superfood Plan mogen we 100 Superfood Receptenboeken weggeven. Dit receptenboek staat boordevol lekkere superfood recepten. Wil je ook gratis kennismaken met superfood? Bestel vandaag nog jouw gratis superfood receptenboek.

[/quote_box_center]

Het wil overigens niet zeggen dat een Raw food geen Superfood zou kunnen zijn, of andersom. Zo behoort cacao bijvoorbeeld tot de categorie Raw food vanwege de ‘bewerking’, maar wordt het eveneens gezien als een Superfood vanwege zijn vitaminen, mineralen en positieve eigenschappen.

Welk product moet ik in hemelsnaam kiezen?

Nu je weet wat Superfoods en Raw foods zijn, wil je waarschijnlijk ook weten welke producten je het beste kunt kopen. Dit is echter deels afhankelijk van wat je doel is. Wil je afvallen? Wil je meer energie? Of ben je gewoon op zoek naar een gezonde en lekkere toevoeging op je huidige voedingspatroon?

Mocht je echter gewoon op zoek zijn naar gezonde toevoegingen op je huidige voedingspatroon dan kun je kiezen uit een of meerdere populaire Superfoods, zoals:

Top 10 Populaire Superfoods

1. Chia zaden (heeft de hoogste concentratie omega-3 vetzuren die je in de natuur kunt vinden)
2. Spirulina (een alg die vooral gebruikt wordt voor bij het detoxen/ontgiften van het lichaam.) *
3. Goji bessen (krachtige bron van antioxidanten)
4. Bijenpollen (heerlijk zoet en bekend om zijn energie verhogende eigenschappen)
5. Maca poeder (energie, uithoudingsvermogen en verhoging van je libido)
6. Chlorella (ontgiften/detoxen van het lichaam)
7. Cacao poeder (rijke bron van antioxidanten)
8. Tarwegras (bron van vitamine A, B, C, K en E)
9. Hennepzaad (bron van eiwitten en omega-3 vetzuren)
10. Lucuma (natuurlijke zoetstof)

* Bevat eveneens hoogwaardige eiwitten

Biologisch of toch niet?

In Nederland en in de rest van Europa is het woord “biologisch” in zekere mate beschermd. Zodoende is het dus belangrijk dat je bij de aankoop van je Superfoods (of andere biologische voeding) altijd kijkt of het woord biologisch, bio of Raw op het product vermeld wordt. Als dit niet zo is kun je er namelijk niet zeker van zijn dat de producten die je koopt ook daadwerkelijk biologisch en dus vrij zijn van pesticiden en andere schadelijke toevoegingen.

Waar kun je Superfoods en Raw foods kopen?

Helaas vind je deze producten nog niet bij de lokale supermarkt, maar wie weet is dit slechts een kwestie van tijd. Je kunt echter bij steeds meer online winkels terecht voor Superfoods en Raw foods. Let er dus wel op dat de Superfoods die je koopt biologisch gecertificeerd zijn. Een webshop waar je biologisch gecertificeerde Superfoods en Raw foods kunt kopen is Superfood.nl

2 Reacties

  1. k vroeg je onlangs of je soms lekkere recepten had speciaal voor mensen ( zowel man/vrouw ) die een trage stoelgang hebben en daaraan willen verhelpen. Ben zéker dat bepaalde voedselcombinaties hier een oplossing voor zijn … Zéker geen koolhydraten en eiwitten … maar recepten zijn welkom.
    Bedankt en tot binnenkort.
    hélène

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in