Afvallen met de Superfoods Vetverbranding Lijst

Wil je afvallen met behulp van superfoods? In deze lijst staan superfoods die op een natuurlijke manier je vetverbranding versnellen.

Wie last heeft van een kilootje teveel en geprobeerd heeft om af te vallen zal misschien wel hebben ontdekt dat gewicht verliezen niet altijd even makkelijk is. Gezond en gevarieerd eten en meer bewegen vormen de basis voor een slank en mooi lichaam, maar hoe kun je de vetverbranding versnellen? Ontdek waarom superfoods kunnen helpen bij afvallen en welke superfoods daar het meest geschikt voor zijn.

Kun je echt afvallen met superfoods?

Je hebt vast wel eens van superfoods gehoord, zoals rauwe cacao en gojibessen. Superfoods worden zo genoemd omdat ze een veel hogere concentratie (tot wel 15 x meer!) voedingsstoffen bevatten dan gewone voeding die je in de supermarkt koopt. Eigenlijk zijn het dus een soort vitamine- en mineralensupplementen, maar dan geheel op natuurlijke basis en onbewerkt, wat als bijkomend voordeel heeft dat ze veel beter worden geabsorbeerd door het lichaam en dus echt door het lichaam worden opgenomen.

Superfoods

Superfoods lijken de nieuwe trend, een ‘hype’ die wel weer overwaait. Maar een feit is wel dat superfoods ons lijf veel beter voeden dan welk supplement dan ook, en dat is erg belangrijk want juist tekorten aan vitamines en mineralen leiden tot een hormonale disbalans, en een hormonale disbalans is de belangrijkste oorzaak van overtollig vet. Neem bijvoorbeeld het mineraal jodium. Als je een jodiumtekort hebt gaat je schildklier trager werken, en een verminderde afscheiding van schildklierhormoon leidt tot gewichtstoename. Heel veel andere vitamine- en mineralentekorten hebben hetzelfde effect, dus het is raadzaam je lichaam altijd voldoende te voeden met de juiste voedingsstoffen, zodat een disbalans in de hormoonspiegel geen kans krijgt te ontstaan.

Top 3 superfoods voor afslanken

Eigenlijk kun je stellen dat alle superfoods bijdragen tot een slank en mooi lichaam, want als je jouw lijf alle voedingsstoffen geeft die het nodig heeft zullen vitamine- en mineralentekorten minder snel optreden, en zo houd je overtollige kilo’s buiten de deur. Er zijn echter 3 superfoods die actief bijdragen aan een snellere vetverbranding:

1. Wilde Afrikaanse mango

Wilde Afrikaanse mango (Irvingia Gabonensis) bevat een kleine hoeveelheid leptine, een hormoon dat het energieverbruik in je lichaam reguleert en je hersenen vertelt of je voldoende gegeten hebt. Het is wetenschappelijk aangetoond dat je de vetverbranding kunt versnellen als je dagelijks een kleine hoeveelheid wilde Afrikaanse mango door je smoothie of sap roert (Oben, 2008). Daarnaast kan wilde Afrikaanse mango helpen het LDL-cholesterol (het ‘slechte’ cholesterol) te verlagen en het HDL-cholesterol (het ‘goede’ cholesterol) te verhogen (Ngondi et al., 2005, 2008, 2009), en ook vermoeden diverse natuurgeneeskundigen dat wilde Afrikaanse mango de bloedsuikerspiegel reguleert, het energieniveau verhoogt, bacteriën en schimmels doodt, de bloeddruk verlaagt, het immuunsysteem versterkt en helpt tegen spijsverteringsproblemen. Kortom, wilde Afrikaanse mango is behalve een natuurlijk afslankmiddel ook een echt superfood dat je algehele gezondheid ondersteunt.

[thrive_leads id=’44923′]

2. Kokosolie

Kokosolie wordt gemaakt van kokosvlees uit kokosnoten en is rijk aan plantaardige verzadigde vetten. Je zou denken dat dit soort vetten cholesterolverhogend zijn en je dik maken, maar juist het omgekeerde is waar. Koudgeperste (extra vierge) kokosolie bestaat namelijk vooral uit middellangeketen-vetzuren, die geen schadelijke gevolgen hebben voor het cholesterolgehalte (Cater et al., 1997). De vetten in kokosolie bieden het lichaam een sterk geconcentreerde hoeveelheid energie en zijn veel beter verteerbaar dan andere vetten, waardoor je sneller verzadigd bent en minder gaat eten. Maar dat is niet het enige, kokosolie bevat ook een heleboel andere goede voedingsstoffen, zoals laurinezuur en ketonen. Bovendien verbetert kokosolie de opname van mineralen (met name ijzer en calcium) en vetzuren (omega-3, omega-6, choline, lecithine, etc.), zodat je minder snel last krijgt van tekorten en dus minder gauw risico loopt een disbalans in de hormonen te krijgen. Kokosolie heeft een neutrale smaak, waardoor het een ideaal superfood is om mee te bakken en braden. Daarnaast kun je kokosolie ook als smeersel gebruiken (in plaats van boter) of als basis voor de heerlijkste superfood snacks, zoals bijvoorbeeld rauwe chocolaatjes.

3. Spirulina

Spirulina wordt gemaakt van zoetwateralgen en is verkrijgbaar als poeder en in tabletvorm. Dit superfood is zeer rijk aan allerlei goede voedingsstoffen die vitamine- en mineralentekorten en dus een disbalans in de hormoonspiegel helpen voorkomen, waaronder vitamine B1, B2 en B3, ijzer, magnesium, mangaan en zink. Een van de belangrijkste eigenschappen van spirulina is dat het zeer eiwitrijk is en alle 8 essentiële aminozuren bevat, waardoor het een goede vervanger is voor eiwitpoeders. Eiwitten en aminozuren geven het lichaam een zeer verzadigd gevoel en vertragen de opname van suikers en koolhydraten die de hormoonspiegel uit balans brengen (Park et al., 2008), dus als je dagelijks een of meer theelepels spirulina door je smoothie of sap roert of enkele tabletten spirulina inneemt met een glaasje (bron)water zul je niet alleen eventuele vitamine- en mineralentekorten op een natuurlijke manier aanvullen, je zult ook beter in staat zijn je hormoonspiegel in balans te houden en sneller geneigd zijn minder te eten.

Superfoods helpen ons vitamine- en mineralentekorten aan te vullen, zodat ons lijf alle voedingstoffen binnenkrijgt die het nodig heeft. En als je jouw lichaam goed voedt voorkom je een hormonale disbalans, de belangrijkste oorzaak van overtollig vet.

Gezonde Groeten,

Natascha

5 Reacties

  1. Ik heb een vertraagde schildklierwerking na behandeld te zijn met radio-actief jodium (vanwege een versnelde schildklierwerking). Ik slik nu elke dag 75 mcg thyrax. Kan ik dan toch spirulina gebruiken of vervangt spirulina dan de thyrax?

    • Voordat je deze middelen gaat gebruiken altijd advies inwinnen bij je huisarts, evt kan je dan vaker getest worden. Spirulina bevat jodium en kan dus van invloed zijn. wat je evt kan gebruiken voor de goede eigenschappen is Chlorella, is ook een alg soort maar bevat geen jodium

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in