We horen er steeds meer over, Superfoods. Het zou goed zijn voor je lichaam en zelfs afvallen met Superfoods behoort tot de mogelijkheden. Wil je voor de eerste keer starten met Superfoods dan kan ik me voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer zien. Wat zijn de mogelijkheden en welke Superfoods moet ik in huis halen? In dit artikel kun je lezen wat je moet weten voordat je (biologische) Superfoods gaat starten.

Misschien heb je gehoord over de vele voordelen van  Superfoods en overweeg je om het te integreren in je dagelijkse voeding? Maar waar moet je beginnen? Chia zaden en Goji bessen zijn slechts een aantal Superfoods. Door de tegenstrijdige informatie zien veel mensen door de Superfoods het bos niet meer.

Voordat je gaat starten met met Superfoods moet je jezelf afvragen of het voedsel dat je op dit moment eet gezond voor je is.

Het is een feit dat de kwaliteit van ons voedsel snel achteruit gaat. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat de voedingswaarde met gemiddeld 50% gedaald zijn de afgelopen vijftig jaar. Daarnaast worden we geleidelijk blootgesteld aan een aantal ongezonde voedingsmiddelen die onterecht worden aangeprezen als ‘super voedsel’. Als je ziekte wilt voorkomen en gezond wilt blijven moet je de hele dag voldoende energie hebben en genieten van mooi haar en een mooie huid of zelfs gewicht verliezen en moet je je volledig van deze problemen bewust zijn.

Wat betekent dat voor mij?

Vooral bewerkt voedsel, ‘kant en klaar maaltijden’ en ‘fastfood’ hebben een directe impact op onze gezondheid. Wetenschappers hebben toegevoegde levensmiddelen gekoppeld aan een hele reeks van gezondheidsvoorwaarden, waaronder hyperactiviteit bij kinderen. Uit de Health Survey voor Engeland (HSE) blijkt schokkend dat in 2010, 62,8% van de volwassenen ouder dan 16 jaar en 30,3% van onze kinderen in min of meerdere maten overgewicht hebben. Obesitas heeft een significant effect op onze algehele gezondheid en welzijn. Ondanks dat het voedingscentrum kritisch is over Superfood en zelfs heeft beweerd dat Superfood ongezond is zijn de positieve van Superfoods wel degelijk aangetoond.

Rawfoods en Superfoods zijn een trend

De vraag blijft of Superfoods een trend is, of ‘een blijvertje’. Het antwoord is eenvoudig. ‘Je bent wat je eet’ is nooit meer relevant geweest dan vandaag de dag. We weten niet dat de kwaliteit van ons voedsel niet meer is wat het eens was en dat een toename van bewerkt fastfood invloed heeft op onze gezondheid. Het veranderen van je relatie met voedsel is één van de belangrijkste stappen op weg naar een betere gezondheid en geestelijk welzijn, hoewel je niet drastisch hoeft te veranderen van eetgewoonten om te kunnen profiteren van welkome verbeteringen. In feite, door het opnemen van Superfoods in je dagelijkse voedselpatroon, zul je in staat zijn om te genieten van een zeer echte en belangrijke gezondheidsstimulans. Voor beginners klinkt dit wellicht ingewikkeld maar in de praktijk is het vrij eenvoudig en vergt het slechts een kleine aanpassing. Denk bijvoorbeeld aan Superfood Smoothies. of een Superfoods Startpakket van Het Superfood Plan. Dit goed doordachte programma is ontwikkeld door voedings- en gezondheidsdeskundigen die werken onder de Vitadis Groep, een bekend bedrijf op de Nederlands en Belgische gezondheidsmarkt. Zij vinden o.a. dat mensen goed geïnformeerd en begeleidt moeten worden bij de start met Super voeding.

Hét Superfood Plan heeft een aantal voordelen

Gratis Superfood Receptengids

 • 5 leuke, makkelijke startpakketten
 • Makkelijk kennis maken met Super- & Rawfoods
 • Een goede begeleiding/coaching via mail en chat
 • Verantwoord en gezond eten met een doelstelling
 • Helemaal online te volgen
 • Veel recepten voor elk moment van de dag

Het verschil tussen Rawfoods en Superfoods

Een Rawfood is voedsel in haar natuurlijke staat. Rawfoods zijn levend, ongekookt, onverwerkt en vaak organisch, zoals:

 • rauwe groenten
 • noten
 • zaden
 • eieren
 • vis
 • vlees
 • ongepasteuriseerd zuivelproducten
 • rauwe melk
 • rauw melkse kaas
 • rauwe melkyoghurt

Rawfood was enige tijd geleden enorm in opspraak door de Documentaire Rauw waar moeder Francis haar zoon uitsluitend rauw voedsel gaf. Rawfoods zijn ‘levend’, wat betekent dat zij een aangeboren leven hebben in al hun eigen kracht. Ze geven ons een levenslust en zorgen voor een krachtig gevoel van vitaliteit. En als onderdeel van een evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl kunnen ze een groot aantal voordelen voor de gezondheid bieden. Je dient je echter wel bewust te zijn dat terwijl velen Rawfoods waardevolle enzymen en mineralen bevatten, als je ze alléén eet dit kan leiden tot ernstige tekortkomingen van bepaalde voedingsstoffen

[thrive_leads id=’44923′]

Wat zijn Superfoods?

Superfoods zijn pure, oude voedingsmiddelen, gemaakt door de kracht van de natuur. Ze zijn veelal te vinden in afgelegen en ongerepte plekken op de wereld, waar ze al eeuwenlang worden gebruikt door de lokale bewoners. Met de komst van Superfoods zijn hun talloze krachtige eigenschappen eindelijk erkend door de westerse wereld, waarvan wetenschappers verschillende gunstige effecten hebben bevestigd zoals een langere levensduur voor de inheemse bevolking. Er bestaan duizenden Superfoods waarvan er slechts enkelen populair zijn in Nederland en Belgie. De vijf meest gebruikte Superfoods in de westerse wereld zijn:

 1. Chia zaden (heeft de hoogste concentratie omega-3 vetzuren die je in de natuur kunt vinden)
 2. Spirulina (een alg die vooral gebruikt wordt voor bij het detoxen/ontgiften van het lichaam.)
 3. Goji bessen (krachtige bron van antioxidanten)
 4. Bijenpollen (heerlijk zoet en bekend om zijn energie verhogende eigenschappen)
 5. Maca poeder (energie, uithoudingsvermogen en verhoging van je libido)

Ongetwijfeld zullen we de komende jaren nog meer overtuigd raken van de kracht van Superfoods. Bekijk de complete lijst van populaire superfoods en ontdek de kracht van individuele Superfoods.

Superfoods hebben een bijna onbeperkte keuze aan voordelen voor de gezondheid een aantal van deze voordelen zijn:

 • versterken van je immuunsysteem
 • meer energie
 • verhoging van het libido
 • verhogen van je atletische prestaties
 • verbeterde van je mentale helderheid
 • verbeteren van je en focus
 • een betere fysieke balans
 • een verhoogd gevoel van spirituele verbinding

Zoals ik eerder aangaf zijn superfoods ook een effectief hulpmiddel bij gewichtsverlies en kunnen de tekenen van veroudering vertragen. Daarnaast kunnen ze de symptomen van een verscheidenheid aan moderne ziekten voorkomen of verlichting bieden.

In tegenstelling tot Rawfoods, hebben Superfoods allemaal een uitzonderlijk hoge voedingswaarde en zitten boordevol antioxidanten, vitamines en mineralen. Superfoods zijn per definitie laag in calorieën en rijk aan voedingsstoffen,
waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor diegenen die een gezondere levensstijl nastreven. Superfoods zijn onderverdeeld in de volgende hoofdcategorieën:

 • Plantaardige vetten
 • Noten en Zaden
 • Bijenproducten
 • Cacao producten
 • Algen
 • Gedroogde wortels, grassen en Groenten
 • Gedroogde bessen en Fruit
 • Medicinale paddestoelen & superkruiden

Begin niet te snel

Ik kan me voorstellen dat je na het lezen van dit artikel enthousiast aan de slag wil met superfoods, maar overdrijf niet met superfoods. Begin langzaam en bestel een superfood startpakket. Maak een superfood smoothie en neem kleine voorzichtige stappen. Hierdoor zul je niet alleen genieten van pure, heerlijke, natuurlijke voedingsmiddelen vol met voedzaamheid maar je zult al snel een tastbare verbetering van je energieniveau bemerken en ook van je uiterlijk, algemene fysieke gezondheid en geestelijk welzijn.

Start tijdelijk met 50% met Superfoods

Wil je na het lezen van dit artikel graag staten? Hét Superfood Plan is een goede basis waarmee je kennis maakt met alle aspecten van de kracht van Superfoods. Wat is je doelstellingen? Afvallen, gezond eten, gezond snacken of een mooiere huid? Heb dan nog een leuk nieuwtje voor je. Omdat Hét Superfood Plan door haar klanten is gekozen als de beste aanbieder van Super- & Rawfoods, hebben ze een tijdelijke kortingsactie opgezet.

50-procent-korting

Lees ook de volgende artikelen over superfood

Gezonde Groeten

sanne

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in