SustaFix Review en Ervaringen

Veel mensen lijden aan een of andere vorm van gewrichtspijn. Het vervelende aan gewrichtspijn is dat het er bij veel mensen voor zorgt dat zij minder actief worden. Dit zorgt er soms voor dat de bestaande gewrichtsklachten verergeren of dat er andere klachten ontstaan. Sustafix is een middel dat hier iets aan probeert te doen.

Wat is SustaFix?

SustaFix is een crème die aangebracht kan worden op de huid. Het middel bevat een groot aantal werkzame ingrediëmten. De belangrijkste hiervan zijn propolisextract, cedersap, bijengif, olijfolie, paardenkastanje-extract en wasmotextract. Daarnaast zijn er onder andere vitamines toegevoegd aan SustaFix.

SustaFix komt in een tube van 100 ml. De crème moet eenmaal daags aangebracht worden op het getroffen gebied. Vervolgens kun je de crème zachtjes inmasseren. Laat vervolgens de huid even onbedekt, zodat het product volledig geabsorbeerd kan worden door de huid.

SustaFix is een van oorsprong Amerikaans product. Het wordt in Nederland verkocht door het bedrijf MyPartners LLC, dat gevestigd is in Wilmington, Delaware. SustaFix wordt ook in andere landen verkocht.

Sustafix Gratis Testen

Omdat ik graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor Sustafix ben ik op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

Er zijn nog 25 plaatsen beschikbaar

 1. Geef middels een reactie aan waarom jij Sustafix graag wil testen;
 2. We sturen het product gratis naar je toe;
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 4. Je vult het evaluatieformulier in.

Voor wie is SustaFix geschikt?

SustaFix bevat geen bekende allergenen en kan dus in principe door iedereen gebruikt worden. Desalniettemin is het mogelijk dat er lichte irritatie ontstaat op de huid.

Is SustaFix Effectief?

SustaFix bevat maar liefst zes verschillende werkzame ingrediënten. Eerst hebben we onderzoek gedaan naar de werking van deze ingrediënten. Vervolgens hebben wij een aantal proefpersonen met gewrichtsklachten de crème laten proberen.

Propolis

Er is veel onderzoek gedaan naar de werking van propolis, maar er is weinig bekend over de werking van propolis bij gewrichtsklachten. Propolis zou in ieder geval wel helpen bij huid- en geslachtsziekten (bron) en bij mensen met wonden als gevolg van diabetes (bron). Er is wel bewijs dat propolis kan helpen bij gewrichtsklachten, maar dan alleen als het geïnjecteerd wordt (bron).

Cedersap

De enige medicinale werking van cedersap die gevonden kon worden is dat het helpt tegen een bepaalde vorm van haarverlies (bron). Als je last hebt van je gewrichten in de benen wil je dus wellicht liever niet dat de cedersap zijn werk doet!

Bijengif

Uit onderzoek is gebleken dat bijengif kan helpen om de spieren te laten ontspannen (bron). Dit kan een gunstige uitwerking hebben op de gewrichten, omdat er zo minder spanning op de gewrichten komt. Bijengif wordt om die reden ook veel gebruikt in gezichtscrèmes tegen rimpels.

Paardenkastanje

Paardenkastanje wordt al eeuwenlang gebruikt als middel tegen allerlei kwaaltjes. De enige effecten die wetenschappelijk bewezen zijn, zijn positieve effecten op de aderen en op de mannelijke vruchtbaarheid (bron). In deze tests werd het middel ook ingenomen en niet aangebracht op de houd.

Olijfolie

Olijfolie is ook een bekend ingrediënt in verschillende huidcrèmes. Net als bij de andere ingrediënten is er weinig bewijs dat het helpt. Sterker nog, in sommige gevallen heeft olijfolie juist een ongunstige werking. De huid kan door olijfolie beschadigd raken en de huid kan uitgedroogd raken (bron).

Wasmotextract

De wasmot is een bepaald soort nachtvlinder die wereldwijd voorkomt. Er zijn wat aanwijzingen dat het middel een beschermende werking heeft tegen bacteriën, maar het is niet duidelijk of dit ook gebeurt als het middel op de huid wordt aangebracht.

Test met proefpersonen

Op basis van de gangbare wetenschap is er weinig reden om te denken dat SustaFix echt helpt. Toch hebben we het middel laten testen door acht mensen met verschillende gewrichtsklachten.

Uit onze test bleek dat de meeste proefpersonen wel een licht positief effect merkten van de SustaFix crème. Vijf van de deelnemers hadden minder pijn (de klachten waren niet verdwenen) en durfden daarom wat meer te bewegen. Slechts een van de proefpersonen was zo enthousiast over de crème dat deze SustaFix zou kopen van zijn eigen geld. Een proefpersoon is gestopt met het gebruik van SustaFix omdat er huidirritatie was opgetreden.

We hebben de proefpersonen van tevoren niet ingelicht over de resultaten van ons onderzoek. We kunnen het niet bewijzen, maar wij vermoeden dat er sprake was van een placebo-effect.

Wat kost SustaFix?

Een tube SustaFix kost €38. Koop je meerdere tubes, dan gaat de prijs naar beneden. Vijf tubes kosten maar €89.

Voordelen

Er gaat een licht positieve werking uit van SustaFix. Heb je al veel middelen geprobeerd tegen gewrichtspijn, dan kan het een reden zijn om SustaFix eens te proberen.

Nadelen

In de meeste gevallen gaat er slechts een hele kleine werking uit van SustaFix. Bij sommige mensen werkt het middel zelfs gewoon niet. Dit lijkt in overeenstemming met wat wij vonden in onze wetenschappelijke test. Veel van de ingrediënten hebben een positief effect, maar niet als ze aangebracht worden op de huid.

Conclusie

SustaFix bevat veel ingrediënten met een bewezen werking, maar de ingrediënten werken niet als ze aangebracht worden op de huid. De bevindingen uit ons onderzoek worden bevestigd in onze test. Slechts een proefpersoon is enthousiast over SustaFix, de andere mensen werken te weinig verschil.

140 Reacties

 1. Ik heb een versleten nek en las goede resultaten over het gebruik van SustaFix – ik wil proefpersoon zijn.

  groet, Frans Roos

 2. Mijn vrouw heeft poly-artrose en fibromyalgie. Ik heb voor haar een tube sustafix besteld. Het interessante na gebruik vind ik, is dat zij in haar gewrichten een soort van bijen- of wespensteken ervaart. Ik dacht eerst nog, dat zou natuurlijk huidirritatie kunnen zijn, maar nadat ik het bij haar op haar buik en bovenbeen had aangebracht ervaarde ze op zowel haar buik als op haar bovenbeen niets dan de ik denk de effecten van menthol/eucalyptus (een beetje warmte). Erg interessant, vind ik. Nu dus nog kijken of sustafix de klachten van poly-artrose en/of fibromyalgie doet verminderen? Met vriendelijke groet R. Krebbers,

 3. Hallo, ik zou graag mee willen doen in de testpanel.
  Ik ben al jaren op ziek naar een middel wat mijn artrose klachten kan verlichten. Telkens twijfel ik of is het iets voor hele oude mensen.
  Nu heb ik het idee dat dit mij wel zou kunnen helpen maar zeker weten doe je het nooit. Het daarom fijn dat de migelijk tot uitprberen er is.
  Dus heel graag doe ik mee.

  Met vriendelijke groet,
  Jerry

 4. Mijn schouder zit regelmatig vast en er zit heel veel spanning op en ik heb daar ook geregeld een ontsteking op ik heb al vanalles geprobeerd en nu wil ik het eens proberen met sustafix

 5. Ik heb kraakbeenverlies aan beide knieën wat resulteert in pijn (vooral ’s nachts) en minder goed kunnen sporten.

 6. Heb reeds enkele jaren een aanhoudende pijn in mijn schoudergewricht welke met rust en massage maat niet wil weggaan.
  Ik kijk er naar uit om dit product te testen

 7. Heb RA,mijn gewrichten in handen en voeten zijn ontstoken ,veel pijn bij beweging.Wil het middel graag proberen,wie weet geeft het verlichting.

 8. Beste , ik heb mijn hele linker kant ontstoken . Vele medicatie en inspuitingen gehad . MRI maar niemand kan me pijn vrij maken . S nachts wordt ik wakker van de pijn en trekt door mijn hele been naar mijn voet . Ben nog maar 47 jaar maar voel me 80 jaar . Ben dus op zoek naar een oplossing en wil graag dit product proberen

 9. Ik zou het graag willen proberen.
  Hoewel sceptisch kan het geen kwaad lijkt me om dit te proberen.
  Heb chronische klachten en flinke artrose in mijn rechterknie door verschillende knieoperatie.
  Ik zou graag weer wat soepeler willen kunnen bewegen

 10. Heb sinds december 2020 last van mijn handen, kracht is weg en mijn duimen doen vreselijk pijn, dokter heeft wel bevestigd dat ik artrose hebt. Ziet nu steeds meer bobbels komen. Zou graag dit product willen proberen. Slik nu paracetamol tegen de pijn. Lijkt ook alsof mijn vingers slapen constant

 11. Heb gewrichtspijnen aan de handen, heup en knie. Ik heb ook al infiltraties gehad. Binnen 2 maanden wordt er een heupprothese voorzien. De klachten van de knie zou een gevolg van de heup zijn. Door deze klachten ben ik anders beginnen stappen met pijn aan de linker heup en knie tot gevolg. Ik heb schrik dat de linkerheup ook geopereerd dient te worden. Door deze klachten ben ik vrij beperkt te voet. Ik heb al diverse voedingssupplementen geprobeerd, doch zonder veel succes. Ik kijk ernaar uit of Sustafix helpt om het kraakbeen aan te maken en/of zorgt voor meer ‘smering’ in het gewricht , waarbij de pijnen en de zwelling verdwijnen en waardoor ik terug wandelingen kan maken zonder ’s nachts wakker te liggen van de pijn.

 12. Ik heb zeer ernstige artrose met vergroeiingen in mij handen.
  Diverse reguliere en homeopathische behandelingen helpen bijna niet.
  Veel dagelijkse handelingen kan ik niet zonder pijn doen.
  Ik ben benieuwd of dit dan wel helpt.
  Ik zal zeker terugkoppeling geven.

 13. Na altijd gesport te hebben is mijn knie versleten i.v.m. mijn leeftijd kom ik nog niet in aanmerking voor een kunstknie. Daarom zou ik ook graag Sustafix uitproberen.

 14. Kom maar op, zie tegen de nacht op van de pijn kan ik niet slapen. sleep mij van de pijn de dagen door! DUS KOM MAAR OP!!!!

 15. Na een behandeling tegen borstkanker met chemotherapie heb ik meer last van mijn gewrichten gekregen , vooral veel pijn in m’n knieën. Zou graag de sustafix proberen.

 16. Ik zou heel graag meedoen met de test in de hoop dat al mijn gewrichtsklachten die mij erg beperken wat minder pijn zouden veroorzaken. Rug, schouders benen knieën en voeten

 17. In een jaar tijd geopereerd aan beide knieën. Het blijkt dat ik nu ook artrose aan beide knieën heb.
  Hierdoor ben ik steeds beperkter in mijn bewegingen. Zelfs wandelen met mijn vriendin kan niet meer. Daarom wil ik de crème graag uitproberen, of het ervoor kan zorgen dat ik weer wat mobieler wordt.
  Een vriendelijke groet,
  Jan Janssen

 18. Elke avond krijg ik pijn in mijn vingers, zeker bij deze koudere temperaturen en vochtig weer. Artrose en reuma komen voor in de familie. Hopelijk brengt deze cre wat verlichting.

 19. Beste Miriam,
  Sinds 5 jaar is het mij duidelijk dat ik door artrose klachten in de onderrug heb. Als het middel SustaFix mede zorgt voor vernieuwing van het weefsel/kraakbeen dan wil ik graag SustaFix uitproberen in uw testgroep.

 20. Beste, ik ben een chronisch ruglijdster en heb al vele zaken uitgeprobeerd om de constante pijnen te verminderen maar tot op heden heb ik nog geen resultaat.Ik heb reeds operaties achter de rug en verder ook infiltraties en denervaties van de zenuwen maar niks helpt! Dus ik ben hopeloos op zoek naar iets dat mijn pijn zou kunnen verzachten of wegnemen.Kan ik mogelijks Sustafix bezorgd krijgen om het uit te testen? Mvg, Belinda

 21. Beste, ik ben een chronisch ruglijdster en heb al vele zaken uitgeprobeerd om de constante pijnen te verminderen maar tot op heden heb ik nog geen resultaat.Ik heb reeds operaties achter de rug en verder ook infiltraties en denervaties van de zenuwen maar niks helpt! Dus ik ben hopeloos op zoek naar iets dat mijn pijn zou kunnen verzachten of wegnemen.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in