SwitchMe Sportvasten Review en Ervaringen

SwitchMe Sportvasten is een kortdurend programma waarbij je door een combinatie van sporten, vasten en supplementen waarmee je jezelf een kickstart geeft bij het afvallen. In deze SwitchMe Sportvasten review lees je alles over de zin en onzin van deze methode.

In dit artikel nemen we onder andere door:

  • Wat is sportvasten pakket?
  • Switchme review
  • Sportvasten schema downloaden
  • Hoe werkt Sportvasten
  • Sportvasten Supplementen

Wat is sportvasten pakket?

Sportvasten schema downloaden
Sportvasten schema downloaden

Het sportvasten pakket is een soort korte kuur van 10 dagen waarin je door middel van vasten en sporten de strijd aangaat met je overtollige kilo’s. Doel van de tiendaagse kuur is dat je lichaam vet in plaats van suikers gaat gebruiken als brandstof. Met andere woorden, je wordt in een staat van ketose gebracht.

Je begint met een periode van 3 dagen waarin je de suikers in je lichaam opmaakt. Daarna switch je langzaam naar vet. Het geheel vindt plaats onder begeleiding van een coach.

Je krijgt bij SwitchMe Sportvasten ook een paar supplementen die je moeten helpen om de overstap naar ketose te maken. Dit zijn multivitaminen, visolie, magnesium en taurine en een poeder dat bekend staat onder de naam metabolic switch.

Over de fabrikant, SwitchMe is relatief weinig bekend. Wel komt het bedrijf waarschijnlijk uit Twente, want bij verschillende verkooppunten staan adressen in Ootmarsum en Albergen genoemd.

SwitchMe bijwerkingen

Volgens de fabrikant bevat SwitchMe geen allergenen. Dit klopt niet volledig, want er zijn mensen die allergisch zijn voor vis. Ook mensen die last hebben van bijvoorbeeld diabetes moeten eerst contact zoeken met een arts. Ben je zwanger of geef je borstvoeding, dan is het niet verstandig om te gaan sportvasten.

Sportvasten schema

Wat is sportvasten pakket?
Switchme review Wat is sportvasten pakket?

Het schema achter sportvasten is vrij eenvoudig. In de eerste drie dagen maak je de suikers op die nog in je spieren en in je lever zitten. In dag 4 t/m 6 schakelt je lichaam over naar de brandstof vet. Let wel dat je in deze periode last kunt krijgen van een van de bijwerkingen van de overgang naar ketose, de zogeheten ketogriep (bron). Je krijgt dan last van diverse symptomen, uiteenlopend van hoofdpijn tot en vermoeidheid en een ander hartritme.

In de laatste periode ben je overgeschakeld naar het ketose dieet en ga je vet verbranden. Volgens de fabrikant kun je eenvoudig 5 centimeter buikvet verliezen in deze dagen. Dit lijkt ons wat overdreven.

Testpersonen Gezocht

Nog 12 plaatsen beschikbaar

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Op dit moment zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

  • Geef middels een reactie aan waarom jij dit product graag wil testen;
  • We sturen het proefpakket gratis naar je toe;
  • Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
  • Je vult het evaluatieformulier in.

SwitchMe Sportvasten SwitchMe Sportvasten Review en Ervaringen Meer informatie

Sportvasten pakket

Het sportvasten pakket bevat diverse supplementen die je moeten helpen bij het op gang brengen van de ketose. De multivitaminen, visolie, magnesium en de taurine doen hier vrij weinig in.

Naast de supplementen, krijg je een lijst met recepten en voedingsmiddelen die je kunt eten. Dit zijn over het algemeen producten die rijk zijn aan eiwitten en vetten en waar geen koolhydraten in zitten.

Wel is het zo dat er weinig duidelijkheid is over het precieze voedingsschema als je een staat van ketose wilt bereiken (bron). Hoewel sporten goed is, is niet duidelijk of dit een directe bijdrage levert aan het ‘switchen’ naar de vetverbranding.

SwitchMe review

Sportvasten Supplementen
Sportvasten Supplementen

Een veelgehoorde klacht over SwitchMe is dat het programma niet goed toegespitst lijkt te zijn op het individu. Of je nu 100 of 60 kilo weegt, iedereen lijkt hetzelfde schema te krijgen. Wel kun je de coaches om hulp vragen als je vastzit.

Dat gezegd hebbende is SwitchMe wel effectief als je in een staat van ketose raakt hierdoor. Een ketodieet is effectief, al is het niet makkelijk om het vol te houden, omdat het vrij restrictief is (bron).

Sportvasten Den Haag

Er zijn verschillende bedrijven die een soortgelijk programma als SwitchMe aanbieden, maar dan op locatie. Zo kun je ook Sportvasten in Den Haag. Er zijn verschillende aanbieders in de Hofstad.

Sportvasten Breda

Ook in Bourgondisch Breda wordt een Sportvasten dienst aangeboden. Je kunt Sportvasten in Breda bij verschillende sportscholen en diëtisten.

Fittergy Sportvasten

Fittergy is een andere aanbieder van een pakket voor Sportvasten. Hoewel het principe hetzelfde is, kan de werking van dit pakket verschillen.

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Persoonlijke Dieet ErvaringChloe Ting Review en Ervaringen
Eenvoudig AfvallenTimFit Shakes Review en Ervaringen
switchme-sportvastenEen veelgehoorde klacht over SwitchMe is dat het programma niet goed toegespitst lijkt te zijn op het individu. Of je nu 100 of 60 kilo weegt, iedereen lijkt hetzelfde schema te krijgen. Wel kun je de coaches om hulp vragen als je vastzit. Dat gezegd hebbende is SwitchMe wel effectief als je in een staat van ketose raakt hierdoor. Een ketodieet is effectief, al is het niet makkelijk om het vol te houden, omdat het vrij restrictief is (bron).

1 reactie

  1. Jammer dat het niet meer wordt aangepast per persoon Het programma is een soort one-size-fits-all, ofwel: het wordt niet aangepast op je gewicht, geslacht etc., waardoor het als man van bijna 90kg echt vrij onmogelijk was met de hoeveelheid voedingsstoffen. Ik heb deze kuur meerdere keren gedaan bij andere aanbieders en het beviel met toen echt beter.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in