Review: Wat is Tacoyo?

Tacoyo staat voor Training, Ademhaling, Conditie, Ontspanning, Yoga en Omgaan met stress. Het is een intervaltraining van 75 minuten dat sterk de nadruk legt op ontspanning. In de trainingssessies van 75 minuten zitten er bewuste ontspanningsmomenten. En het geheel wordt afgesloten met een ontspanningsoefening van 15 minuten. Tacoyo_logo-

Tacoyo leert je omgaan met stress en spanning in het dagelijks leven volgens het unieke golf principe. In dit opzicht heeft Tacoyo veel raakvlakken met yoga, echter onderscheidt het zich van de Oosterse filosofie door gebruik te maken van interval training. De beïnvloeding van Yoga in de ontspanningsoefeningen is wel meteen merkbaar. En daar stoppen de gelijkenissen dan ook.

Tacoyo is in essentie een Body & Mind les dat de nadruk legt op het hart-long systeem. Dut maakt Tacoyo uniek. Bij de andere Body & Mind lessen wordt de nadruk gelegd op houding en ontspanning.

In een Tacoyo les kan je een mix aan inspannings- en ontspanningsoefeningen verwachten. De technieken worden geleend vanuit yoga, pilates, bodypump, coretraining en dergelijke.

Voor wie is Tacoyo geschikt?

Met Tacoyo leer je beter ontspannen en werk je aan je conditie en herstelvermogen. Deze Body & Mind training is uitermate geschikt voor zij die op leuk muziek willen werken aan hun lichamelijke en geestelijke conditie. Voor personen met een veeleisende baan of leven is dit een prima fitnessprogram om stress en spanning te reduceren. vergelijking andere groepslessen 3

Is Tacoyo effectief?

Tacoyo helpt je ontspannen terwijl je meteen ook aan je uithoudingsvermogen werkt. De oefeningen wisselen af tussen intensief en ontspannend en zijn daardoor heel effectief. Het is belangrijk om hier in acht te nemen wat je precies wilt bereiken. Tacoyo richt zich meer op tegengaan van stress. Daarnaast werk je ook aan je conditie.

Wat kost Tacoyo?

De prijzen voor een trainingssessie verschillen per club of trainer. Tacoyo kent al wat bekendheid in Nederland en wordt al op meerder plekken verzorgd. Informeer bij je in de buurt naar de mogelijkheden en kosten.

Voordelen

Tacoyo heeft een aantal leuke voordelen voor zij die het beoefenen, waaronder:

  • Het helpt je tot rust komen,
  • Je verliest gewicht,
  • Verbeterde ademhaling,
  • Het is gezond voor je hart,
  • Het bevordert lenigheid,
  • Het houdt je fit,
  • Je spieren worden er sterker van.

Nadelen

Bij elke sport of trainingsplan dien je te erop te letten dat je steeds de juiste houding aanneemt. Bij de Yoga-elementen is dit extra belangrijk. Bij Tacoyo houdt men rekening met de verschillende niveau’s van de deelnemers, en toch moet je zelf nagaan wat je lichaam aankan. Door goed te luisteren naar je lichaam kan je blessures voorkomen.

Conclusie

Het belangrijkste voordeel van Tacoyo is dat het je helpt ontspannen. Na een lange en intensieve (werk)dag is dat echt nodig. Anderzijds is het ook een goede trainingsschema om mee fit te blijven. Tacoyo haalt vele elementen uit andere fitnessplannen. Het neemt de effectiefste oefeningen en combineert die om tot een oefenschema te komen dat blijvende resultaten levert. Wil je werken aan je uithoudingsvermogen, kracht, spierontwikkeling en daarnaast ook tot rust komen? Dan is Tacoyo is de juiste keus.

Gezonde Groet,

natascha

bron afbeeldingen tacoyo.nl

1 reactie

  1. Ik vind het een beetje jammer dat in de tabel de andere sporten zoals zumba bijvoorbeeld onjuist worden beoordeeld. Je mag gerust tacoyo promoten maar niet door andere groepslessen met een rood kruis te beoordelen. Om bij het voorbeeld zumba te blijven, of total body workout: beide lessen hebben wel interval, hebben wel een ontspannend einde, zijn ook goed voor “spierniveau”….hebben ook een anti stress element, sporten is ontspannend. Ik ben zelf lesgeefster in meerdere discipline, ik spreek uit ervaring.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in