Tamashi Review en Ervaringen

Kom jij er ’s ochtends maar niet aan toe om goed te ontbijten. Als we Tamashi geloven, is dat vanaf nu ook niet meer nodig. De ontbijtdrank van Tamashi bevat alles wat je nodig hebt om je dag goed te starten. Is Tamashi een goede vervanger van je ontbijt of heb je meer nodig?

Wat is Tamashi Good Morning?

Tamashi Goodmorning is een ontbijt in vloeibare vorm. Aan een flesje met 310 ml heb je voldoende voor een ontbijt. Voordeel aan Tamashi is dat je het flesje kunt openen en je kunt het drinken. Je hoeft dus niet eerst met een shakebeker aan de slag.

Tamashi is volledig plantaardig en dus geschikt voor mensen die veganistisch zijn. Een flesje bevat 17 gram eiwitten en 26 verschillende soorten vitaminen en mineralen. Er zijn ook voedingsvezels toegevoegd. Tamashi is verkrijgbaar in de smaken koffie en vanille (op moment van schrijven) en de verwachting is dat er meer smaken bij komen.

Tamashi is opgericht door iemand die Amory heet. Wat nader onderzoek leert ons dat dit een Belg is die luistert naar de Amory Schueremans. Op de website van Tamashi omschrijft Amory zich als iemand die op basis van boeddhistische leefregels het beste uit zichzelf probeert te halen. Deze regels wil hij ook toepassen in het bedrijf.

Voor wie is Tamashi geschikt?

De meeste mensen zullen Tamashi Goodmorning zonder problemen kunnen gebruiken. Er zitten in principe geen allergenen in het drankje. Ben je toch allergisch ergens voor, dan is het wel verstandig om de ingrediëntenlijst nog even te checken voordat je overgaat tot aankoop.

Hoe effectief is Tamashi?

Tamashi is in eerste instantie een gezond ontbijt. Dit lijkt zeker te kloppen. De voedingsvezels in Tamashi zorgen ervoor dat je een voldoende verzadigd gevoel houdt (bron). Dit maakt dat je het makkelijk uit kunt zingen tot de lunch. De vezels remmen ook de pieken in je bloedsuikerspiegel, waardoor je gelijkmatigere energie krijgt (bron). Ook de toegevoegde vitaminen en mineralen zijn een nuttige toevoeging. Zo zit er magnesium in, een mineraal waar vaak tekorten van zijn (bron).

De vraag hoe effectief Tamashi is, hangt vooral af van je doel. Als je Tamashi wilt gebruiken om gewicht te verliezen, dan zijn er alternatieven die effectiever zijn. Denk aan maaltijdvervangers op basis van eiwitpoeder. Hiermee krijg je meer eiwitten binnen en minder calorieën. Als je een simpel, snel en gezond ontbijt wilt, dan is er weinig dat efficiënter is als Tamashi, omdat je dit product heel eenvoudig kunt nuttigen.

Wat vinden mensen van Tamashi?

We hebben tien mensen gevraagd om een maand lang Tamashi te drinken bij het ontbijt. Zij hadden de keuze uit welke smaak zij wilden proberen. We hebben de proefpersonen gevraagd om hun bevindingen gedurende de twee weken bij te houden.

De meeste mensen voelden zich goed nadat zij Tamashi hadden gebruikt. Zij konden het zonder problemen tot de lunch volhouden en hadden niet de neiging om te gaan snacken. De proefpersonen gaven aan dat ze zich gemiddeld iets beter voelden dan voorheen.

Het gebrek aan variatie brak sommige deelnemers wel op. Met name de smaak koffie viel niet bij iedereen in goede aarde. De smaak vanille was daarentegen wel erg lekker. Toch is een van de proefpersonen gestopt omdat Tamashi ‘zijn oren uitkwam’ na drie weken. De proefpersonen waren wel erg enthousiast over het gemak waarmee je Tamashi kunt gebruiken.

We hebben ook het gewicht van de verschillende proefpersonen gemeten. We waren enigszins verbaasd toen bleek dat de proefpersonen na een maand ongeveer een halve kilo gemiddeld kwijt waren. Dit hadden we niet verwacht, maar dit komt waarschijnlijk doordat Tamashi zorgt voor een langdurig vol gevoel.

Wat kost Tamashi?

Je kunt de flesjes van Tamashi kopen vanaf een prijs van €3,25 per stuk. Als je een verpakking met twaalf flesjes koopt, dan betaal je maar liefst €7,50 aan verzendkosten. Dit maakt het lastig om eens een bestelling te plaatsen om het product te proberen. Hoewel Tamashi niet helemaal 1 op 1 te vergelijken is met een maaltijdvervanger, is het product ook iets aan de dure kant. Je betaalt tussen de €1-€1,50 voor een eiwitshake.

Voordelen

Een makkelijker ontbijt dan dit is er niet. Je hebt er geen werk aan en je kunt de flesjes ook prima buiten de koelkast bewaren.

Nadelen

Er zijn op dit moment pas twee smaken beschikbaar. Dit maakt het lastig om te variëren. Wij zouden graag een smaak zien op basis van vruchten.

Conclusie

Tamashi zal voor de meeste mensen iets te duur zijn. De samenstelling van het product is goed. De toegevoegde vitaminen en mineralen heb je nodig en zijn in een juiste dosering toegevoegd. Als we toch een puntje zouden mogen aanstippen is dat er een te beperkt aantal soorten eiwitten in zit. Wel is het een uitstekend product voor mensen die allergisch zijn voor melkproducten of die graag veganistisch eten.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in