Taneral Pro – reviews en ervaringen

Veel mensen hebben last van rugklachten. De impact hiervan op je leven kan enorm zijn. Sommige mensen raken arbeidsongeschiktheid of moeten hun favoriete hobby opgeven als gevolg van de pijn. Volgens een fabrikant is er een oplossing en die heet Taneral Pro.

Wat is Taneral Pro?

Taneral Pro is een soort magnetische band of riem die je om je lichaam heen kunt doen. In de riem zitten twaalf magneten met een sterkte van 500 gauss. Voor de band is volgens de fabrikant gebruik gemaakt van een speciaal materiaal dat ervoor zorgt dat de lichaamstemperatuur niet te veel oploopt. Zo ga je niet te veel zweten.

Testpersonen Gezocht

Nog 32 plaatsen beschikbaar

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Op dit moment zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

 • Geef middels een reactie aan waarom jij dit product graag wil testen;
 • We sturen het proefpakket gratis naar je toe;
 • Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 • Je vult het evaluatieformulier in.

De Taneral Pro is eenvoudig zelf aan te brengen. Je draagt de magneetband voor langere tijd, bijvoorbeeld overdag. Bij de meeste kleding is de magneetband niet zichtbaar. Het kan vervelend zijn om de magneetband ’s nachts te dragen.

Voor wie is Taneral Pro geschikt?

Een hele belangrijke waarschuwing die de fabrikant niet geeft, is dat de magneten invloed kunnen hebben op de werking van een pacemaker (bron). Als je een pacemaker (ICD) of soortgelijk apparaat gebruikt, dan moet je de Tanerol Pro beslist niet gebruiken.

Taneral Pro ervaringen
Taneral Pro ervaringen

Is Taneral Pro effectief?

Eerst kijken we naar het effect van magneten op het menselijk lichaam. In een uitgebreide studie uit 2007 is gebleken dat er totaal geen positief effect uit gaat van het dragen van magneten. De hoeveelheid pijn nam niet af en ook gingen de mensen die een magneet hadden gekregen niet minder pijnstillers gebruiken (bron).

In een andere studie is gekeken naar pulserende magnetische therapie. Hierbij wordt een magneet voortdurend aan en uit gezet. Dit kan wel een positief effect hebben op de beweeglijkheid van de wervelkolom (bron).

De gaussmaat die gebruikt wordt voor de sterkte van de magneten, is geen absoluut getal. De sterkte van de magneet is afhankelijk van de afstand tussen de magneet en een ander voorwerp. Een magneet heeft bijvoorbeeld een kracht van 5000 gauss op een voorwerp dat er bijna tegen aanligt. Is het voorwerp een paar centimeter van de magneet verwijderd, dan neemt de kracht, en daarmee het gaussgetal af (bron).

Dit betekent dat als de gauss gemeten is aan de oppervlakte van de magneet, dan is deze gewoon te zwak om in het lichaam iets te veranderen.

Wat kost Taneral Pro?

De Taneral Pro kost €117.

Voordelen

We hebben weinig voordelen aan deze magneetband kunnen ontdekken

Nadelen

De Taneral Pro kan zelfs schade opleveren, als je je anders gaat gedragen door de band. Misschien neem je onbewust meer risico, omdat je gelooft dat je iets aan je rugklachten aan het doen bent.

Conclusie

De Taneral Pro magneetband kun je maar beter links laten liggen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een magneetband geen enkel effect heeft op de pijnklachten en pijnstillergebruik. In sommige gevallen kan het gebruik van het product zelfs gevaarlijk zijn, bijvoorbeeld als je een pacemaker hebt.

Tel daar nog eens bij op dat het product heel duur is en je hebt weinig reden om tot aanschaf van de Taneral Pro over te gaan.

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelMultilan active
Volgend artikelReduvet Reviews & Ervaringen
taneral-pro-reviews-en-ervaringenDe Taneral Pro magneetband kun je maar beter links laten liggen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een magneetband geen enkel effect heeft op de pijnklachten en pijnstillergebruik. In sommige gevallen kan het gebruik van het product zelfs gevaarlijk zijn, bijvoorbeeld als je een pacemaker hebt. Tel daar nog eens bij op dat het product heel duur is en je hebt weinig reden om tot aanschaf van de Taneral Pro over te gaan.

23 Reacties

 1. Hallo sinds 20 november 2019 is er een hernia geconstateerd. Geen operatie wel pijnklachten nog steeds. Ik ben hier nuchter nieuwsgierig naar.
  Vr Gr A. Koers

 2. hoi ik ben alda en heb versleten rugwervels onderste 2 en wil graag gebruik maken van de magnetische band ps ik ben63 jaar

 3. Hallo,

  Ik ben een man van 59, ben voor 20 jaar geleden afgekeurd vanwege ernstige mate van discusdegeneratie en dat is allemaal leuk en aardig maar de pijn blijft soms dusdanig dat ik 6 gram of meer nodig had om de pijn te bestrijden,wat dat met organen gedaan heeft hoef ik denk ik niet uit te leggen.
  Ik zou het graag proberen om te kijken of het bij mij werkt.

 4. Hallo
  Vele jaren last van pijn en spanning in de spieren rondom schouder en rug. Menige keren fysiotherapie gehad wat even helpt maar spanning komt na enige tijd weer terug. Graag zou ik de magneetband uit willen proberen om te kijken of het effect heeft op de spanning van de spieren.

 5. Hallo,
  Ik ben een man van 52 jaar, heb elk dag een stijve nek en de pijn wisselt zich af tussen de rechter en de linker schouder. Ik zou deze magneetband graag willen uitproberen. Bedankt.

 6. Ik ben een lange man van 56, heb regelmatig een zeurende rug en soms zo pijnlijk dat het niet alleen mijn slaap stoort maar mij ook wakker houdt.
  Zitten te lang in een stoel gaat ook niet.
  Ik probeer pijnstillers zo min mogelijk te gebruiken.

 7. Hallo,
  Ik wil het product graag uit proberen. Ik heb al jaren last van nek en schouderpijn en nu ook heel veel last van lage rugpijn. Soms schiet de pijn ook spontaan in mijn rug en ben ik 2 tot 3 dagen uit de roulatie.
  Graag wil ik het gratis uit proberen.
  Groetjes,
  Jolanda

 8. Ik heb ook al weken rugpijn. Bukken en zitten doet erg pijn.
  Moet nu naar de fysiotherapeut maar met de lockdown, gaat dat niet.
  Zou het graag willen proberen!

 9. hallo,

  ik ben een man van 34 jaar en ondertussen al 6 jaar chronische pijnpatient
  aan de onderrug en nek, en straalt uit naar de voeten en de handen
  ik gebruik hiervoor zware medicatie zoals tramadol 200mg retard
  en een tens toestel, voor het allemaal wat draaglijker te maken.
  wie weet verminderd de pijn met deze magnetische “wonderband”. wie niet waagt niet wint! daarmee wil ik deze graag uitproberen en revieuws geven

 10. Beste,
  Ik ben juist 60 jaar geworden en ben al 15 jaar in behandeling bij een chiropractor voor mijn rug. (zittend beroep) Ik ben heel sceptisch…maar wil dit product wel gratis testen. Ik zal alle eventuele voor- en nadelen duidelijk melden !
  Met vriendelijke groeten,
  Martine

 11. Hallo goedendag, ik ben nu 36 jaar en heb al vanaf me 19e pijn aan mijn hele rug het is inmiddels voor mij normaal geworden de dagelijkse pijn waar ik al jaren mee leef. Het zou echt fijn zijn als dit is een keertje kan stoppen, want ik ben er echt moe van.

 12. Ook na nieuwe matras heb ik iedere morgen lage rugpijn die tijdens wandelen uitstraalt naar heupen. Zou het graag eens uitproberen. Heel benieuwd.

 13. Hoi ik ben melanie 37 jaar en kan al 3 jaar niet meer werken vanwege mijn rug. ik zou graag de gordel proberen omdat ik zeer beperkt ben in het dagelijks leven als gevolg van een dubbele hernia en 4 versleten ruggen wervels pijnstillers slik ik niet want dan ga ik over mijn grenzen qua kunnen
  Als dit werkt zou er heel veel veranderen

 14. Enkele jaren pijn in de onderrug
  Zittend en fietsen totaal geen last
  Alleen het lopen en enige tijd stilstaan geeft veel vermoeidheid en klachten aan de onderrug.

 15. Ik ben vrouw van 79 j.Algemeen ben ik redelijk gezond , maar na het val vorig jaar kreeg ik bijna non-stop pijn op mijn onderrug -ben ik op pijnstillers . ik wil graag
  Taneral pro uitproberen. Maria

 16. Hoi ik ben Jeanet
  Ik ben 43 jaar eigenlijk altijd last van mijn nek schouders en rug heupen.
  Als kind hard gevallen op mijn stuitje, of het daar mee te maken heeft?
  Ik heb fibromyalgie en veel spanning in mijn lichaam. Dit is erg vermoeiend ik zou daarom graag deze magneet band willen proberen. Mijn man geeft een slijtage in zijn rug wervel misschien wil hij het dan ook wel proberen.

  Gr jeanet

 17. Goedemorgen,
  Ik heb jarenlang last van mijn rug. Ook artrose waardoor mijn beweeglijkheid afneemt. Er gaat geen dag voorbij zonder pijn. Graag zou ik zo’n band willen proberen.

 18. Hallo,
  Ik ben een vrouw van 38 jaar. ik heb enorme pijn aan mijn nek, rechterschouderblad en onderrug.
  Dagelijks moet ik paracetamol innemen tegen de pijn, maar dat doe k liever niet. De pijn is zeurend, brandend.
  Ik wil dolgraag de magneetband uitproberen. Bedankt

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in