Tel jij je stappen?

2
Tel jij je stappen?

In een Amerikaans onderzoek is gebleken dat een stappenteller u kan helpen bij het afvallen. Vooral het bijhouden van het aantal stappen dat u dagelijks zet is effectief. Als iemand verbetering ziet in hoeveel hij of zij gelopen heeft, dan motiveert dat om door te gaan.

Door het bijhouden van een stappendagboek raakten de deelnemers aan het onderzoek gewicht kwijt en hun bloeddruk ging omlaag. Daardoor nam bij hen ook het risico op hartkwalen af. Dagelijks zou iemand ongeveer tienduizend stappen moeten lopen, maar in het onderzoek mochten mensen dat zelf bepalen.

Vorig artikel Scarsdale Dieet
Volgend artikel Te zwaar voor Nieuw Zeeland
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van <a href="https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/" rel="noopener"><strong>wetenschappelijk studies en bronnen</strong></a> om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.

2 REACTIES

  1. Ja… of je loopt jezelf letterlijk voorbij!!!

    Als je zo je beperkingen hebt… en je hebt als doel zoveel stappen te zetten en je hebt een klote dag…. dan werkt het alleen maar demotiverend…

    Ga je daarentegen een keer naar een dierentuin… En hij werkt goed… Dan kan het zomaar zijn dat je 13.000 stappen of zo kan zetten… dat tikt mooi aan!

  2. Jaaaa…stappen teller…al drie stuks gehad…ze kunnen niet tegen vallen op de grond en zekers geeft wel motivatie..omdat je persee 10.000 stappen wil maken..en als je het dan niet met lopen deed…ging je wel extra de trap op.

    Ik heb zelf eens gehad dat de teller het niet deed, dus? ik een heel rondje lopen..(uurtje) vol trots ging ik dan kijken op mijn teller..wat blijkt..bach deed ie het niet..weg motivatie, wel een idee weer om het weer eens op te zoeken..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987