Tel jij je stappen?

In een Amerikaans onderzoek is gebleken dat een stappenteller u kan helpen bij het afvallen. Vooral het bijhouden van het aantal stappen dat u dagelijks zet is effectief. Als iemand verbetering ziet in hoeveel hij of zij gelopen heeft, dan motiveert dat om door te gaan.

Door het bijhouden van een stappendagboek raakten de deelnemers aan het onderzoek gewicht kwijt en hun bloeddruk ging omlaag. Daardoor nam bij hen ook het risico op hartkwalen af. Dagelijks zou iemand ongeveer tienduizend stappen moeten lopen, maar in het onderzoek mochten mensen dat zelf bepalen.

2 Reacties

  1. Ja… of je loopt jezelf letterlijk voorbij!!!

    Als je zo je beperkingen hebt… en je hebt als doel zoveel stappen te zetten en je hebt een klote dag…. dan werkt het alleen maar demotiverend…

    Ga je daarentegen een keer naar een dierentuin… En hij werkt goed… Dan kan het zomaar zijn dat je 13.000 stappen of zo kan zetten… dat tikt mooi aan!

  2. Jaaaa…stappen teller…al drie stuks gehad…ze kunnen niet tegen vallen op de grond en zekers geeft wel motivatie..omdat je persee 10.000 stappen wil maken..en als je het dan niet met lopen deed…ging je wel extra de trap op.

    Ik heb zelf eens gehad dat de teller het niet deed, dus? ik een heel rondje lopen..(uurtje) vol trots ging ik dan kijken op mijn teller..wat blijkt..bach deed ie het niet..weg motivatie, wel een idee weer om het weer eens op te zoeken..

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in