Teveel sms-en gevaarlijk voor de gezondheid

Pijnlijke nek, zere duimen en pijnscheuten in uw polsen? Misschien komt het niet door teveel beeldschermwerk, maar omdat u teveel sms’t.

Volgens een Britse organisatie voor fysiotherapeuten doen zich vooral bij jongeren veel blessures voor. De Chartered Society of Physiotherapy ondervroeg 177 mensen in de leeftijd tussen 16 en 24 jaar en ontdekte dat 34 procent van hen meer dan 20 berichten per dag stuurt. Het lijkt niet veel, maar volgens de fysiotherapeuten zijn deze jongeren in gevaar: ze kunnen leiden tot blessures. Pijn in de polsen, armen, nek en schouders is een teken van sms-verslaving. Volgens Bronwyn Clifford, woordvoerster van de CSP, zijn telefoons niet ergonomisch ontworpen. De organisatie heeft nu een gids in vijf stappen ontwikkeld om veiliger te sms-en om medische problemen te voorkomen. Gebruikers moeten de telefoon rechtop voor hun gezicht houden, hun handen dichtbij hun lichaam houden en beide handen gebruiken om berichtjes te sturen. Ook raden de fysiotherapeuten aan om regelmatig gymnastiekbewegingen met de vingers te doen.

Het aantal sms-berichten is bij de Britten spectaculair gestegen: sinds 2007 werd een groei van 30 procent doorgemaakt waardoor er dagelijks zo’n 1,4 miljard tekstberichtjes circuleren. Helemaal nieuw is het natuurlijk niet: al twee jaar geleden bleek uit een Brits onderzoek dat er steeds meer mensen last hebben van een rsi-duim.

bron: the register

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in