The Fountain of Youth

De huid is hét belangrijkste onderdeel van het lichaam als het gaat om schoonheid. We hoeven maar een seconde in iemands gezicht te kijken en we zien of deze persoon er jong of oud ziet. Het is dan ook niet raar dat veel, met name vrouwen, hun huid goed verzorgen. Hiervoor gebruiken ze vaak gezichtscrèmes. In dit artikel lees je alles waar je op moet letten bij het uitzoeken van een gezichtscrème en bespreken we een nieuwe huidcrème, Fountain of Youth.

Soorten gezichtscrèmes

Cosmeticafabrikanten zijn zich er van bewust dat vrouwen er graag jong uit zien. Om deze reden hebben zij talloze verschillende soorten huidcrèmes ontwikkeld.

Dag- en nachtcrèmes

Veel huidcrèmes bestaan uit een dag- en een nachtcrème. Een dagcrème is er in dit geval op gericht om je huid gedurende de dag te beschermen, bijvoorbeeld tegen de invloed van de zon. Hiervoor wordt er dan een SPF (sun protection filter) in de crème gestopt. Daarnaast vormen dagcrèmes een betere basis voor make-up.

The Fountain of Youth Gratis Testen

Omdat ik graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor The Fountain of Youth ben ik op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

  1. Geef middels een reactie aan waarom jij The Fountain of Youth graag wil testen;
  2. We sturen het product gratis naar je toe;
  3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
  4. Je vult het evaluatieformulier in.

Nachtcrèmes daarentegen spelen een belangrijkere rol in het voeden van de huid. Deze bevatten vaak ingrediënten die de huid helpen om te herstellen of op te bouwen, zoals collageen, hyaluronzuur of elastine. Een nachtcrème trekt daarnaast minder snel in dan een dagcrème.

Dag en nachtcrèmes zijn er voor allerlei verschillende huidtypen. Verschillende huidtypen vragen namelijk om verschillende ingrediënten om zo de problemen van deze specifieke huidtypen aan te pakken.

De droge huid

De term droge huid is wellicht een beetje verwarrend. Ja, de huid voelt inderdaad droog aan en er is een gebrek aan vocht. Oorzaak van de problemen is echter een gebrek aan talg, omdat de talgkliertjes niet actief genoeg zijn. Je merkt dat je huid droog is als deze vaak, en vooral na het douchen trekkerig aanvoelt. Dit is een oncomfortabel gevoel.

Crèmes voor de droge huid bevatten vaak vetalcoholen, glycerine en geurloze plantenoliën. Daarnaast zitten er vaak antioxidanten in om ontstekingen tegen te gaan.

De vette huid

Een vette huid wordt vaak veroorzaakt doordat je lichaam teveel mannelijke hormonen (androgenen) aanmaakt. Een huidcrème helpt dan ook alleen maar om de symptomen tegen te gaan. Je huid glimt vooral heel erg en voelt totaal niet trekkerig aan. De beste huidcrèmes voor een vette huid brengen wel vocht in, maar zijn vetarm.

De gevoelige huid

Veel mensen hebben last van een gevoelige huid. Dit komt omdat de beschermende functie van de huid minder goed werkt. Een gevoelige huid is daarom niet alleen gevoeliger voor de zon en voor weersinvloeden, maar ook voor allergene stoffen. De beste huidcrèmes voor de gevoelige huid beschermen de huid en bevatten veel ingrediënten van natuurlijke oorsprong die de huid beschermen.

The Fountain of Youth

De Huidcrème the Fountain of Youth is pas sinds afgelopen jaar op de markt en is dus een nieuw product. De huidcrème is ontwikkeld door een bedrijf uit het Brabantse Etten-Leur. The Fountain of Youth is in principe geschikt voor ieder huidtype omdat het de belangrijkste gevolgen van de veroudering van de huid tegengaat. Dit betekent wel dat de huidcrème niet automatisch bescherming biedt tegen UV-straling. Hiervoor kun je, indien dit van toepassing is op je huid, nog een andere crème voor gebruiken. Wel bevat de huidcrème bijna uitsluitend natuurlijke ingrediënten en daarom is deze ook geschikt voor de wat gevoeligere huid.

Hoe werkt Foutain of Youth?

Fountain of Youth heeft een groot deel van de werking te danken aan de collageenpeptiden die in de crème zitten. De collageen in de meeste huidcrèmes is gemaakt van zogeheten collageenhydrolysaat. Dit is een vorm van collageen die wordt gewonnen uit dierlijke gelatine. Collageenhydrolysaat is een bijproduct van de vleesproductie en daarom erg goedkoop. Collageenpeptiden zijn een vorm van hoogwaardige collageen die gewonnen wordt uit vis.

Veel soorten huidcrème op basis van collageenhydrolysaat bevatten moleculen die groter zijn de collageen in onze huid. Hierdoor worden deze moleculen niet goed opgenomen door de huid. Sterker nog, de moleculen kunnen de huid zelfs tegenwerken, bijvoorbeeld als ze poriën afsluiten.

Botox uit een potje

Een ander belangrijk ingrediënt is argireline. Dit ingrediënt zou helpen bij het verminderen van rimpels. Dit doet het doordat het voorkomt dat de spieren in je gezicht zich aanspannen (het wordt dan ook wel eens botox in een potje genoemd). Meestal houden universiteiten zich verre van onderzoek naar allerlei cosmetica, maar de werking van argireline is onderzocht door een Spaanse universiteit en zij vonden dat rimpels zichtbaar verminderden, tot wel 30% in 30 dagen (bron).

Bestellen

De producten van Fountain of Youth zijn op dit moment uitsluitend online verkrijgbaar.

Conclusie

Er zijn tal van huidcrèmes op de markt voor allerlei huidtypen. In de basis heeft elke huid wel een aantal dezelfde ingrediënten nodig om gezond te worden, zoals collageen van goede kwaliteit. Met een goede basis in de vorm van hoogwaardig collageen, aangevuld met het argireline, is the Fountain of Youth een goede basiscrème voor de meeste vrouwen die met een verouderde huid kampen.

Groeten,

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in