Tien Pro Ana Tips

Pro Ana is een veel besproken onderwerp. Onlangs is er in de tweede kamer nog een voorstel gedaan om Pro Ana sites te verbieden. Op dit moment zijn de Pro Ana websites nog toegestaan. Om je een indruk te geven over de informatie die je op een Pro Ana site kunt vinden hebben de hier een stukje informatie van een willekeurige Pro Ana site

Tien Gratis Pro Ana Tips om extreem af te vallen

Pro Ana Afvaltip 1: Het duurt ongeveer 20 minuten voor het tot je hersens doordringt dat je eet. Pas daarna kan je hongergevoel verdwijnen. Een prima truc: eet voor je maaltijd eerst langzaam een kop soep of een salade. Dan krijgen je hersens eerder het signaal dat je voldaan bent.

Pro Ana Afvaltip 2: Zoete trek? Je maakt zelf heel eenvoudig lekkere ijsjes voor de zoete trek die weinig calorieën bevatten. Gebruik daarvoor suikervrije siroop en waterijsvormpjes. Ander ijs kun je beter uit de diepvries verbannen.

Pro Ana Afvaltip 3: Alcohol bevat flink wat calorieën. Bovendien zet het sneller voedsel om in vetweefsel en het remt de vetverbranding. Met een glaasje op vergeet je al snel je goede voornemens. Dus wees gewaarschuwd!

Bestel deze boeken bij bol·com, vandaag besteld, morgen in huis

Help je kind anorexia te overwinnen
Help je kind anorexia te overwinnen
Yves Simon & Simon-Baïssas, I.

Pro Ana Afvaltip 4: Kom in actie na je maaltijd. Ga niet languit op de bank ´uitbuiken´, maar maak een wandeling of doe iets actiefs in het huishouden. Dat houdt je verbranding op gang.

Pro Ana Afvaltip 5: Serveer je maaltijd eens op een klein bordje. Dan lijkt het meteen een stuk meer. Eten doe je immers ook met je ogen.

Pro Ana Afvaltip 6: Afvallen wordt eenvoudiger als je het per week bekijkt. Heb je het weekend een etentje? Probeer dan in de dagen ervoor vast wat calorieën te ´sparen´. Dan kun je tijdens dat etentje zonder gewetensbezwaar lekker genieten. Het is een stuk moeilijker om ná dat etentje te minderen.

Overwin je anorexia
Overwin je anorexia
G., Elske

Pro Ana Afvaltip 7: Poets eens je tanden als je last hebt van ´snaaihonger´. Daarmee verdwijnt je lekkere trek.

Pro Ana Afvaltip 8: De weegschaal is niet heilig. Bedenk dat niet alle gewicht vet is en dat je spieren kunt krijgen op plaatsen waar eerst vet zat. Zelfs als je niets afvalt kan die strakke broek ineens losjes zitten. Het heeft dus beslist zin om vaste plekken op je lichaam met een meetlint te meten.

Pro Ana Afvaltip 9: Vaak krijg je in een restaurant veel te veel op je bord. Schuif de helft van de maaltijd opzij en strooi er flink zout en peper op. Wedden dat je niet in de verleiding komt het tóch op te eten?

Door de hel van anorexia
Door de hel van anorexia
Martine de Vries

Pro Ana Afvaltip 10: Geniet van het leven! Ook als je probeert af te vallen kun je heerlijk eten. Stel jezelf haalbare doelen en beloon jezelf als je die behaald hebt. Trakteer jezelf op een (non-food) verrassing: een goed boek, een CD, ga naar de bioscoop.

Jouw mening over Pro Ana

Wat is jouw mening over Pro Ana en Ana? Heb jij Anorexia of ken jij iemand die Anorexia heeft (gehad) ? Bezoek jij regelmatig pro-ana sites? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Skarlet Hemkes

Skarlet Hemkes was ooit zelf anorexia patiënt. Als ervaringdekundige heeft ze de site proud2bme opgericht. Anorexia patiënten die van hun verslaving af willen kunnen zelfs anoniem terecht op deze site.

Tinus tinus
Tinus tinus
Bas Steman


disclaimer: de informatie op deze pagina dient zowel als voorbeeld en als waarschuwing. Het lichaam van een volwassen vrouw heeft minimaal 2000 Kcal nodig om normaal te functioneren. Het lichaam van een volwassen man heeft per dag 2500 Kcal nodig. Raadpleeg bij onduidelijkheden je huisarts of een diëtist(e).

bron pro-ana tips: wijzijnpro.punt.nl

147 Reacties

 1. Wil je afvallen? Bereken eerst je BMI, dat kan gemakkelijk via Google om een BMI meter op te zoeken. Mijn tips zijn vooral om bij lekkere trek gewoon een volkoren boterham of magere yoghurt met nootjes en rozijnen te eten. Dit soort voedsel vult goed! Wil je tussendoor iets kleins snacken neem dan een banaan of mandarijn of appel, ik eet die ook graag. Ik ben van 91KG naar 63KG gegaan binnen 2 maandjes tijd. Wat ik doe? 4/6 dagen in de week sporten met mijn gezonde voedingspatroon. Ik deed dit geheel zelf zonder een coach of wat dan ook, je moet doen waar jij je goed bij voelt. Mijn training is eerst een warming-up van 5 minuutjes joggen of fietsen. Daarna doe ik krachttraining in de sportschool een uurtje, ik doe elke dag een andere spiergroep. Zo’n schema kun je gragis vinden op BodySpace bijv. Na mijn krachttraining doe ik wat compound oefeningen een kwartiertje, denk dan aan burpees (als je t niet kent YouTube) of 3 buikspieroefeningen zonder pauze (20 reps 3 setjes per oefening). Doordat je zonder rust veel oefeningen doet en je je buik wellicht voelt branden, verbrandt je vetmassa in die omgeving, je buik dus… Als je kapot bent van die laatste oefeningen een halfuurtje fietsen op intervalmethode. Dit houdt in dat je met voldoende rust tussendoor ook op hoog tempo fietst, voor meer info interval training, google het. Ik doe deze methode nu al bijna een halfjaar en heb een gespierd lichaam, ben relatief droog en heb een doorkomend sixpackje. Ik had dit nooit verwacht zelf. Het belangrijkste is dat je de moed niet opgeeft, knok altijd door zelfs als je geen resultaten ziet de eerste weken. Lukt t niet om veel oefeningen tegelijk te doen, dan merk je dat vanzelf als je spieren pijn doen van de setjes, dan mag je jezelf een schouderklopje geven. Ik ga 5 dagen in de week naar school en sport gemiddeld 2 uurtjes in de avond, so no excuses. :) Hebben jullie vragen, stel ze gerust… Ik sport ongeveer al vanaf ik kan lopen, en de reden waarom ik zoveel woog was puur teveel eten, terwijl ik wel actief was. Eerst at ik zo’n 3000 cal op en dag, gezonde en ongezonde. Nu eet ik er 1300 tot 1900 op een dag inclusief cardio, ik verbrand gemiddeld 500/800 cal op een dag. Eten is juist een bron om af te vallen, maar je moet t met beleid doen. O ja! Elke vrijdag bestel ik graag een pizza of sushi om mijzelf te belonen voor de inspanningen, ook drink ik wel eens een biertje als ik aan het amuseren ben. Vergeet niet te genieten van het leven, neem gerust een cheatday in de week, maar niet teveel eten dan nodig is uiteraard! Joe joe, succes mensen.

 2. Wat denk jezelf??? Als je denkt dat je lelijk bent en miet afvallen, dat moet je hulp gaan zoeken want iedereen is mooi, van binnen en van buiten !! Als je eens een keer hebt gekotst of geprobeerd om niet te eten, zoek dan hulp voordat het gelaat is!!!

 3. hey allemaal,
  ik zie allemaal reacties van: dom om niet te eten, of veel succes in het ziekenhuis.
  je kiest er niet voor! een eetstoornis overkomt je. je denkt niet van ik ga nu gwn ff niet meer eten. het overheerst je leven.
  een eetstoornis gaat niet om eten, een eetstoornis gaat over het vertrouwen in je zelf kwijt zijn en niet meer weten wat je met jezelf aan moed. Een eetstoornis is meestal een uiting van een achterliggend probleem.
  maar dit snap je alleen als je het zelf hebt ervaren. wees blij als je het niet snapt, want dan heb je het ook niet meegemaakt. houd wel je gemene reacties voor je!
  JE KIEST ER NIET VOOR!!!!!!!!

 4. ik wil afvallen maar normaal helpt niet dus ik steek me vinger in mijn keel , en dan komt het eten eruit, hoe moet je anders snel afvallen?

  • Dat hoeft niet jij bent jezelf ik ben ook “dik” dus niet ik ben breed en heb in mijn Hoofd anorexia gehad maar het niet gedaan ik heb lopen huilen en schreeuwen en mezelf pijn gedaan ik wou niet meer leven en was te dik ik bedacht smoesjes niet doen je bent jezelf dat is al goed genoeg dus doe het niet please!!????????

 5. Hey iedereen,

  Ik ben 14 jaar en weeg 60 kilo .
  Wat moet ik doen . Ik wil vermageren. Maar op een gezonde manier. Waar door ik ano kan vermijden.

  • goedendag, Ik kwam op deze site omdat ik op een normaal dieet zit 1400 cal omdat ik van de 90 kilo naar de 78 kilo wil.
   Ik wilde kijken omdat ik vandaag een uitje met familie had en lekker had gegeten( wel lo fat) Maar 300 cal te veel.
   Ik wilde kijken of ik dat met een paar dagen een paar calorieen in te lossen het op mijn week totaal zou helpen.
   Ik kwam op deze site na het intikken van 300 …..
   ik vind dat pro anna sites verboden moeten worden!! met alle respect ik word er ziek van als ik al die berichten lees.
   Mensen jullie zijn ziek!! en dat bedoel ik niet scheldend. De mensen hebben opbouwende hulp nodig die hier gelukkig gegeven wordt.
   een groet dian

 6. ik heb een beugel dus kan ik niet makkelijk eten dus val ik af ik eet heel veel gezond ik laat het nooit aan mijn ouders merken ik draag minstens 4 of 5 lagen anders komen ze er achter en dat is echt niet leuk en dan zeggen ze dat je heel dik bent maar dat ben je dan ook en dan moet je heel veel eten dat je weer is dikke buik hebt en ik ben blij met mijn lijf

 7. en wie wil er nou anorexia dan lig je in het ziekenhuis en dat haat ik
  heeft er nog iemand tips om dunner te worden en geen anorexia
  te krijgen en anders moet sanne me helpen

 8. het is echt niet goed voor je als je zo weinig eet straks val je van je stokje en krijg je anorexia en dan moet je weer veel gaan eten dus ik zo wel wat meer eten en s’avonds moet je dan gezond eten en dan val je bijna niet flauw

 9. Dit is onzin! Je bent zoals je bent! Je hebt er niks aan om mager te zijn! Je kan beter wat voller zijn daar houden jongens van. Te mager is ook niet mooi. Iedereen heeft wel een vetje. Als je een vetje hebt sport je meer. Niks eten helpt niet ! Maarja als t t zelf beter weet. Veel plezier in t ziekenhuis alvast!

 10. ik eet s,morgens 1 appel s,middags 1 appal in de avond niks is dit goed wat ik doe
  ik wil super graag heel veel afvallen ik wil mager zijn dat vindt ik mooi

 11. heyy
  ik leef al een tijdje met ana. in het begin denk je dat het super met je gaat maar na een tijdje kan je eigenlijk niks meer ik deed aan dansen hardlopen fietsen van alles en in 1 klap kon ik niks meer. me botten staken uit ik kon nergens goede kleren vinden die perfect bij me zaten. ik droeg altijd een sweater en een wijdere broek om het te verbergen. ik liep op een dag de trap op en viel naar beneden me ouders waren niet thuis maar me neef kwam gelukkig op dat moment langs. hij bracht me naar de dokter de dokter zei dat ik anorexia had en als ik niet zou aan gaan komen dat ik zou gaan overlijden. Mijn neef zag dat ik er niet goed uit zag ik was lijkwit in me gezicht en zo mager. maar ik zag het zelf niet in de spiegel zag ik een normaal meisje met een dikke buik maar o foto’s zag ik wel de waarheid en ik wou er iets aan doen. mijn neef steunde me met alles ik kon altijd bij hem terecht. het is niet heel lang geleden dat de dokter er achter is gekomen maar ik krijg alle hulp en he medicijnen om niet zo snel ziek te worden. anorexia ljjkt eerst leuk omdat het eerst goed met je gaat maar na een tijdje vreet je jezelf op. ik ben blij dat ik nu wel iets meer kan maar ik merk wel dat ik snel moe ben. ik doe er alles aan om dit te winnen en het gaat de goede kant op.

 12. peoplezzz, als je wilt afvallen ga dan niet niks eten, neem in plaats van een chocoladereep een stuk fruit ofso, dat helpt ook al… je verkloot je leven als je te weinig eet, en jongens willen graag iets meer vast kunnen houden dan bijna alleen maar bot, je bent goed zoals je bent, trust me. het is verschrikkelijk om anorexia te hebben.
  jjust shut your faces met dat afvallen en anorexia krijgen, je wordt er echt niet blij van hoor ;(

 13. Ik wil graag afvallen weet iemand hoe? ik doe niet aan pro ana ofso ik ben nu ong 1,61 en ben 12 jaar ik weeg 52 kilo :'( Ik ben gwn te dikk!!

 14. Stelletje mongolen. Zulke tips zet je niet op een gewone website alsof het normale afvaltips zijn. Anorexia is een ziekte, een hel. Jullie sporen mensen aan eetgestoorde, ongezonde gewoontes aan te nemen – what the fuck? Denk de volgende keer na voor je een artikel plaatst dat anorexia de hemel in prijst, er is geen flikker aan namelijk.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987