Tien Pro Ana Tips

Pro Ana is een veel besproken onderwerp. Onlangs is er in de tweede kamer nog een voorstel gedaan om Pro Ana sites te verbieden. Op dit moment zijn de Pro Ana websites nog toegestaan. Om je een indruk te geven over de informatie die je op een Pro Ana site kunt vinden hebben de hier een stukje informatie van een willekeurige Pro Ana site

Tien Gratis Pro Ana Tips om extreem af te vallen

Pro Ana Afvaltip 1: Het duurt ongeveer 20 minuten voor het tot je hersens doordringt dat je eet. Pas daarna kan je hongergevoel verdwijnen. Een prima truc: eet voor je maaltijd eerst langzaam een kop soep of een salade. Dan krijgen je hersens eerder het signaal dat je voldaan bent.

Pro Ana Afvaltip 2: Zoete trek? Je maakt zelf heel eenvoudig lekkere ijsjes voor de zoete trek die weinig calorieën bevatten. Gebruik daarvoor suikervrije siroop en waterijsvormpjes. Ander ijs kun je beter uit de diepvries verbannen.

Pro Ana Afvaltip 3: Alcohol bevat flink wat calorieën. Bovendien zet het sneller voedsel om in vetweefsel en het remt de vetverbranding. Met een glaasje op vergeet je al snel je goede voornemens. Dus wees gewaarschuwd!

Bestel deze boeken bij bol·com, vandaag besteld, morgen in huis

Help je kind anorexia te overwinnen
Help je kind anorexia te overwinnen
Yves Simon & Simon-Baïssas, I.

Pro Ana Afvaltip 4: Kom in actie na je maaltijd. Ga niet languit op de bank ´uitbuiken´, maar maak een wandeling of doe iets actiefs in het huishouden. Dat houdt je verbranding op gang.

Pro Ana Afvaltip 5: Serveer je maaltijd eens op een klein bordje. Dan lijkt het meteen een stuk meer. Eten doe je immers ook met je ogen.

Pro Ana Afvaltip 6: Afvallen wordt eenvoudiger als je het per week bekijkt. Heb je het weekend een etentje? Probeer dan in de dagen ervoor vast wat calorieën te ´sparen´. Dan kun je tijdens dat etentje zonder gewetensbezwaar lekker genieten. Het is een stuk moeilijker om ná dat etentje te minderen.

Overwin je anorexia
Overwin je anorexia
G., Elske

Pro Ana Afvaltip 7: Poets eens je tanden als je last hebt van ´snaaihonger´. Daarmee verdwijnt je lekkere trek.

Pro Ana Afvaltip 8: De weegschaal is niet heilig. Bedenk dat niet alle gewicht vet is en dat je spieren kunt krijgen op plaatsen waar eerst vet zat. Zelfs als je niets afvalt kan die strakke broek ineens losjes zitten. Het heeft dus beslist zin om vaste plekken op je lichaam met een meetlint te meten.

Pro Ana Afvaltip 9: Vaak krijg je in een restaurant veel te veel op je bord. Schuif de helft van de maaltijd opzij en strooi er flink zout en peper op. Wedden dat je niet in de verleiding komt het tóch op te eten?

Door de hel van anorexia
Door de hel van anorexia
Martine de Vries

Pro Ana Afvaltip 10: Geniet van het leven! Ook als je probeert af te vallen kun je heerlijk eten. Stel jezelf haalbare doelen en beloon jezelf als je die behaald hebt. Trakteer jezelf op een (non-food) verrassing: een goed boek, een CD, ga naar de bioscoop.

Jouw mening over Pro Ana

Wat is jouw mening over Pro Ana en Ana? Heb jij Anorexia of ken jij iemand die Anorexia heeft (gehad) ? Bezoek jij regelmatig pro-ana sites? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Skarlet Hemkes

Skarlet Hemkes was ooit zelf anorexia patiënt. Als ervaringdekundige heeft ze de site proud2bme opgericht. Anorexia patiënten die van hun verslaving af willen kunnen zelfs anoniem terecht op deze site.

Tinus tinus
Tinus tinus
Bas Steman


disclaimer: de informatie op deze pagina dient zowel als voorbeeld en als waarschuwing. Het lichaam van een volwassen vrouw heeft minimaal 2000 Kcal nodig om normaal te functioneren. Het lichaam van een volwassen man heeft per dag 2500 Kcal nodig. Raadpleeg bij onduidelijkheden je huisarts of een diëtist(e).

bron pro-ana tips: wijzijnpro.punt.nl

151 Reacties

 1. Aan alle jonge meisjes die hier komen om ana-tips op te doen. Ik heb iemand tenonder zien gaan aan anorexia. Op letterlijk enkele maanden tijd was zij veranderd in een persoon die zich enkel nog maar met eten (of beter gezegd, niet eten) bezighield. De schade aan haar lichaam is groot. Geen maandstonden meer, beschadigde slokdarm en problemen met haar hart. Dit levenslang. Ze heeft hierdoor een kans om vroeger te sterven. Haar vriend heeft haar verlaten omdat het onhoudbaar was geworden voor hem. Hij werd constant genegeerd, uitgescholden of aangevallen omdat ze chagrijnig werd. Dit, beste mensen, is het lot van iemand die anorexia doorzet, je gezondheid voor de rest van jouw leven verliezen en de mensen die van jou houden kwijtraken. Doe het niet en zoek zo snel mogelijk hulp.

 2. Wil je afvallen? Bereken eerst je BMI, dat kan gemakkelijk via Google om een BMI meter op te zoeken. Mijn tips zijn vooral om bij lekkere trek gewoon een volkoren boterham of magere yoghurt met nootjes en rozijnen te eten. Dit soort voedsel vult goed! Wil je tussendoor iets kleins snacken neem dan een banaan of mandarijn of appel, ik eet die ook graag. Ik ben van 91KG naar 63KG gegaan binnen 2 maandjes tijd. Wat ik doe? 4/6 dagen in de week sporten met mijn gezonde voedingspatroon. Ik deed dit geheel zelf zonder een coach of wat dan ook, je moet doen waar jij je goed bij voelt. Mijn training is eerst een warming-up van 5 minuutjes joggen of fietsen. Daarna doe ik krachttraining in de sportschool een uurtje, ik doe elke dag een andere spiergroep. Zo’n schema kun je gragis vinden op BodySpace bijv. Na mijn krachttraining doe ik wat compound oefeningen een kwartiertje, denk dan aan burpees (als je t niet kent YouTube) of 3 buikspieroefeningen zonder pauze (20 reps 3 setjes per oefening). Doordat je zonder rust veel oefeningen doet en je je buik wellicht voelt branden, verbrandt je vetmassa in die omgeving, je buik dus… Als je kapot bent van die laatste oefeningen een halfuurtje fietsen op intervalmethode. Dit houdt in dat je met voldoende rust tussendoor ook op hoog tempo fietst, voor meer info interval training, google het. Ik doe deze methode nu al bijna een halfjaar en heb een gespierd lichaam, ben relatief droog en heb een doorkomend sixpackje. Ik had dit nooit verwacht zelf. Het belangrijkste is dat je de moed niet opgeeft, knok altijd door zelfs als je geen resultaten ziet de eerste weken. Lukt t niet om veel oefeningen tegelijk te doen, dan merk je dat vanzelf als je spieren pijn doen van de setjes, dan mag je jezelf een schouderklopje geven. Ik ga 5 dagen in de week naar school en sport gemiddeld 2 uurtjes in de avond, so no excuses. :) Hebben jullie vragen, stel ze gerust… Ik sport ongeveer al vanaf ik kan lopen, en de reden waarom ik zoveel woog was puur teveel eten, terwijl ik wel actief was. Eerst at ik zo’n 3000 cal op en dag, gezonde en ongezonde. Nu eet ik er 1300 tot 1900 op een dag inclusief cardio, ik verbrand gemiddeld 500/800 cal op een dag. Eten is juist een bron om af te vallen, maar je moet t met beleid doen. O ja! Elke vrijdag bestel ik graag een pizza of sushi om mijzelf te belonen voor de inspanningen, ook drink ik wel eens een biertje als ik aan het amuseren ben. Vergeet niet te genieten van het leven, neem gerust een cheatday in de week, maar niet teveel eten dan nodig is uiteraard! Joe joe, succes mensen.

 3. Wat denk jezelf??? Als je denkt dat je lelijk bent en miet afvallen, dat moet je hulp gaan zoeken want iedereen is mooi, van binnen en van buiten !! Als je eens een keer hebt gekotst of geprobeerd om niet te eten, zoek dan hulp voordat het gelaat is!!!

 4. hey allemaal,
  ik zie allemaal reacties van: dom om niet te eten, of veel succes in het ziekenhuis.
  je kiest er niet voor! een eetstoornis overkomt je. je denkt niet van ik ga nu gwn ff niet meer eten. het overheerst je leven.
  een eetstoornis gaat niet om eten, een eetstoornis gaat over het vertrouwen in je zelf kwijt zijn en niet meer weten wat je met jezelf aan moed. Een eetstoornis is meestal een uiting van een achterliggend probleem.
  maar dit snap je alleen als je het zelf hebt ervaren. wees blij als je het niet snapt, want dan heb je het ook niet meegemaakt. houd wel je gemene reacties voor je!
  JE KIEST ER NIET VOOR!!!!!!!!

 5. ik wil afvallen maar normaal helpt niet dus ik steek me vinger in mijn keel , en dan komt het eten eruit, hoe moet je anders snel afvallen?

  • Tip van een andere ana-
   Zolang het nog kan probeer NIET te braken, zoek maar eens op wat het kan doen, hier een kleine greep uit de mogelijkheden:

   – keelkanker.
   – slokdarmkanker.
   – je moet elke week naar een tandarts en gecontroleerd worden op kanker omdat die kans heel groot is.
   – je krijgt ellenhoge tandartsrekeningen die je verzekering NIET vergoed, leg dat maar eens aan je ouders uit.
   – je tanden kunnen geen koud of warm eten meer verdragen omdat het glazuur kapot is.
   – je kunt bloeduitstortingen in je gezicht krijgen (dat kun je niet verklaren duss dan heb je een probleem
   – je kunt infecties oplopen als je wondjes maakt.
   Je kunt later als je hersteld bent waarschijnlijk NOOIT meer normaal eten zelfs als je dat wilt…

   Ik hoop dat je betere manieren vindt zoals: sporten of gewoon minder eten…

  • Dat hoeft niet jij bent jezelf ik ben ook “dik” dus niet ik ben breed en heb in mijn Hoofd anorexia gehad maar het niet gedaan ik heb lopen huilen en schreeuwen en mezelf pijn gedaan ik wou niet meer leven en was te dik ik bedacht smoesjes niet doen je bent jezelf dat is al goed genoeg dus doe het niet please!!????????

  • je gewicht is prima, waarom zou je wilen afvallen?
   kijk hier maar eens op, dan hoef ik het niet uit te leggen…

 6. Hey iedereen,

  Ik ben 14 jaar en weeg 60 kilo .
  Wat moet ik doen . Ik wil vermageren. Maar op een gezonde manier. Waar door ik ano kan vermijden.

  • Hoi,
   Het beste vraag je je ouders of een vertrouwenspersoon op school om te kijken naar een diëtist, deze persoon heeft verstand van gezond afvallen en kan je verder helpen…

  • goedendag, Ik kwam op deze site omdat ik op een normaal dieet zit 1400 cal omdat ik van de 90 kilo naar de 78 kilo wil.
   Ik wilde kijken omdat ik vandaag een uitje met familie had en lekker had gegeten( wel lo fat) Maar 300 cal te veel.
   Ik wilde kijken of ik dat met een paar dagen een paar calorieen in te lossen het op mijn week totaal zou helpen.
   Ik kwam op deze site na het intikken van 300 …..
   ik vind dat pro anna sites verboden moeten worden!! met alle respect ik word er ziek van als ik al die berichten lees.
   Mensen jullie zijn ziek!! en dat bedoel ik niet scheldend. De mensen hebben opbouwende hulp nodig die hier gelukkig gegeven wordt.
   een groet dian

 7. ik heb een beugel dus kan ik niet makkelijk eten dus val ik af ik eet heel veel gezond ik laat het nooit aan mijn ouders merken ik draag minstens 4 of 5 lagen anders komen ze er achter en dat is echt niet leuk en dan zeggen ze dat je heel dik bent maar dat ben je dan ook en dan moet je heel veel eten dat je weer is dikke buik hebt en ik ben blij met mijn lijf

 8. en wie wil er nou anorexia dan lig je in het ziekenhuis en dat haat ik
  heeft er nog iemand tips om dunner te worden en geen anorexia
  te krijgen en anders moet sanne me helpen

 9. het is echt niet goed voor je als je zo weinig eet straks val je van je stokje en krijg je anorexia en dan moet je weer veel gaan eten dus ik zo wel wat meer eten en s’avonds moet je dan gezond eten en dan val je bijna niet flauw

 10. Dit is onzin! Je bent zoals je bent! Je hebt er niks aan om mager te zijn! Je kan beter wat voller zijn daar houden jongens van. Te mager is ook niet mooi. Iedereen heeft wel een vetje. Als je een vetje hebt sport je meer. Niks eten helpt niet ! Maarja als t t zelf beter weet. Veel plezier in t ziekenhuis alvast!

 11. ik eet s,morgens 1 appel s,middags 1 appal in de avond niks is dit goed wat ik doe
  ik wil super graag heel veel afvallen ik wil mager zijn dat vindt ik mooi

 12. heyy
  ik leef al een tijdje met ana. in het begin denk je dat het super met je gaat maar na een tijdje kan je eigenlijk niks meer ik deed aan dansen hardlopen fietsen van alles en in 1 klap kon ik niks meer. me botten staken uit ik kon nergens goede kleren vinden die perfect bij me zaten. ik droeg altijd een sweater en een wijdere broek om het te verbergen. ik liep op een dag de trap op en viel naar beneden me ouders waren niet thuis maar me neef kwam gelukkig op dat moment langs. hij bracht me naar de dokter de dokter zei dat ik anorexia had en als ik niet zou aan gaan komen dat ik zou gaan overlijden. Mijn neef zag dat ik er niet goed uit zag ik was lijkwit in me gezicht en zo mager. maar ik zag het zelf niet in de spiegel zag ik een normaal meisje met een dikke buik maar o foto’s zag ik wel de waarheid en ik wou er iets aan doen. mijn neef steunde me met alles ik kon altijd bij hem terecht. het is niet heel lang geleden dat de dokter er achter is gekomen maar ik krijg alle hulp en he medicijnen om niet zo snel ziek te worden. anorexia ljjkt eerst leuk omdat het eerst goed met je gaat maar na een tijdje vreet je jezelf op. ik ben blij dat ik nu wel iets meer kan maar ik merk wel dat ik snel moe ben. ik doe er alles aan om dit te winnen en het gaat de goede kant op.

 13. peoplezzz, als je wilt afvallen ga dan niet niks eten, neem in plaats van een chocoladereep een stuk fruit ofso, dat helpt ook al… je verkloot je leven als je te weinig eet, en jongens willen graag iets meer vast kunnen houden dan bijna alleen maar bot, je bent goed zoals je bent, trust me. het is verschrikkelijk om anorexia te hebben.
  jjust shut your faces met dat afvallen en anorexia krijgen, je wordt er echt niet blij van hoor ;(

 14. Ik wil graag afvallen weet iemand hoe? ik doe niet aan pro ana ofso ik ben nu ong 1,61 en ben 12 jaar ik weeg 52 kilo :'( Ik ben gwn te dikk!!

 15. Stelletje mongolen. Zulke tips zet je niet op een gewone website alsof het normale afvaltips zijn. Anorexia is een ziekte, een hel. Jullie sporen mensen aan eetgestoorde, ongezonde gewoontes aan te nemen – what the fuck? Denk de volgende keer na voor je een artikel plaatst dat anorexia de hemel in prijst, er is geen flikker aan namelijk.

 16. Het Franse parlement heeft een wet aangenomen die het aanzetten tot extreem vermageren strafbaar stelt. De wet is gericht tegen zogenoemde pro-ana-websites, die vooral jonge meisjes proberen over te halen om vermageringsmiddelen te kopen.

  Justitie kan deze websites nu opdracht geven om dit soort aansporingen weg te halen. Gebeurt dat niet, dan kan een celstraf van maximaal een jaar worden opgelegd of een boete van maximaal 10.000 euro.

  Superdunne modellen

  Zo’n 30.000 tot 40.000 Franse vrouwen lijden aan anorexia nervosa, omdat ze net zo dun willen zijn als de modellen die ze in modeshows of modereportages zien. Dat leidt tot grote gezondheidsproblemen.

  Om die reden diende parlementslid en neuroloog Olivier Véran een wetsvoorstel in dat in eerste instantie het gebruik van superdunne modellen in de modewereld verbood. Omdat dat in de praktijk moeilijk te controleren is, werd het wetsvoorstel gisteravond aangepast en beperkt tot een verbod op het aanzetten tot ernstige vermagering.

  bron NOS

 17. Hi
  Ik wil heel graag afvallen
  Ben al bezig met afvallen
  Ik ben 167 lang en weeg 39 en ben 16 jaar
  Ik wil 35/30 kg
  En ben al 2 jaar ana
  I ❤️ ana

 18. Jullie weten niet waar jullie naartoe gaan… Jezelf uithongeren en uiteindelijk GEDWONGEN opgenomen te worden in het ziekenhuis. Als je niet wilt eten daar, proppen ze zo een sonde in je neus en word daar al het eten naar binnen geloosd, of je nou wilt of niet, want die dokters houden je met zijn zessen gewoon vast..

  Daarna word je waarschijnlijk naar een kliniek toe gestuurd, als je geen hulp wilt en je gaat weer afvallen kan je uiteindelijk met een rechtelijke machtiging worden opgenomen, dan heb je geen keus meer. Dan MOET je wel

  Misschien denk je dat het jou niet overkomt, maar dat dacht ik ook, en toch gebeurde het. Uiteindelijk moet je toch weer alles aankomen en naar een gewicht wat de dokter voor jou beslist, of je nou wilt of niet.

  Door dit heb ik heel veel kwijtgeraakt. Mijn vrienden, deel van mijn familie, mijn leven, mijn haar (delen zijn kaal omdat mijn haar door het afvallen uitviel) mijn lichaam, gewoon teveel wat ik koesterde, en allemaar door die kt ziekte!

  Hier is misschien een linkje voor degene die anorexia “willen”

  -Bird

 19. Wat een stomme reacties allemaal zeg!!!!!!!!!!! ik kamp al ruim 14 jaar met een es, en het is echt geen pretje!!!!! het verneukt je hele leven!!!!!!! bij mij is het zelf ze erg geweest, dat ik meerdere keren in het ziekenhuis heb gelegen, en meerdere opnames heb gehad!!!!!!!!!!! een es die neem je niet, dat overkomt je!!!!!

  Ik wil tegen al die mensen zeggen dat ze normaal moeten doen, en niet denken dat het een uit de hand gelopen afval poging is!!!!!!! Het maakt je leven een HEL!!!!!!!!

  Ik zal er nooit meer af komen, maar voor de mensen die er over nadenken om een es “te nemen” DOE HET NIET!!!!!!!
  geniet van je leven!!!!

 20. Nou k wil dus ook veel minder wegen k voel md ook egt dik! Ik ben 1,65 en ik weeg 44 kilo … maar k wil na de 35/30 kilo…. k vind me zelf egt te dik!

 21. Alle mensen die zichzelf te dik vinden ga gwn wat sporten. Mensen die zich te dik vinden terwijl ze al te dun zijn, eet gwn gezond en sport of naar een therapeut ofzo. Leer jezelf respecteren

 22. Wat een bullshit dit zeg. Iemand met anorexia hoeft deze tips niet te krijgen, die doet het uit zichzelf. Alleen met deze tips kom je nergens, want je houd het neit vol. En serieus….denk je nou echt dat iemand met anorexia geniet van eten. Ieder hapje is een walging.
  ik durf geen fruit/groentes.brood/pasta/rijst/vlees en vis te eten…..blijft weinig over he. Ik heb een mono dieet want de rest van het eten wantrouw ik. Ik val alleen maar af. En ik ben nooit gelukkig.
  Dus als je geen eetprobleem hebt….ga het ook neit ontwikkelen. Niemand die daar gelukkig van wordt en niemand die je leuker gaat vinden.

  • Een eetstoornis dat neem je niet dat overkomt je en voor je het weet is het al te laat wn dan begint de ellende pas echt van dokters, ziekenhuizen, klinieken weer MOETEN eten. Al je vrijheid raak je kwijt met een eetstoornis en geloof me ik zit al 27 jaar gevangen in dat web.
   Ik zou zeggen LEEF, GENIET en ACCEPTEER jezelf zoals je bent.

 23. Op dit moment ben ik echt zwaar in gevecht met ana en om hier te zien dat mensen zeggen: ik ga dan beginnen met pro ana…. pro ana is niet zomaar iets waar je aan begint. Ik begon er ook mee van ik wil graag ‘wat” afvallen, maar het gaat alles wat je doet beheersen. Alsjeblieft begin er niet aan want uiteindelijk zit je met een eetstoornid waar je niet meer vanaf komt waardoor je uiteindelijk je leven lang met opnames, uitkeringen en medicatie zit. Geen pretje kan ik je vertellen…

 24. hoi, ik wil graag afvallen maart het lukt niet goed, is er iemand die graag me mij wilt beginnen? of is er iemand die mij tips kan geven ?
  Alvast mercie

 25. Ik weet niet wat ik lees! Zelf heeft ana jaren lang mijn leven beheerst en het zijn de meest verrotte jaren uit mijn leven…anorexia is geen pretje…zeker geen ding om van te houden…ik voel me gelukkig dat ik geleerd heb om het ook anders te doen.moeilijk blijft het altijd, helaas.maar ik weet nu wat echt geluk is..3 super mooie zoontjes en en lekkere vent,haha.zij houden van mij, niet van mijn lijf alleen! X

 26. @vettie
  als je wilt afvallen, en je aan pro ana wilt doen,
  wat ik ook doe,
  is het niet verstandig om met de feestdagen te beginnen,
  ik begin in het nieuwe jaar weer :)
  maar ga eerst voor jezelf na of dit wel goed is voor je.
  en als je echt niet kan wachten, begin dan eerst met een week opschrijven met wat je allemaal eet en berekn het in kcal. begin in deze week nog niet met kcal aftrekken enzo..
  ga ook niet meteen weinig eten, dan krijg je eetbuien en kom je alleen maar aan, hen namelijk ook in zo’n situatie gezeten,,, 5 kg aangekomen.
  maar trek bij de kcal die je dagelijks gemiddeld eet, 100 af per week. zo doe je het rustig, je valt af ,, wat wil je nog meer.
  mail me maar als je nog iets wilt weten,
  ik check elke dag of om de dag wel mijn mail, dus je hoeft niet weken te wachten voor antwoord.
  mijn mail: xoxod39 @ gmail.com
  wel zonder de spaties enzo. :)

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987