5 tips om jezelf weer in je agenda te zetten

Hoe lang is het geleden dat je echt iets voor jezelf hebt gedaan zonder partner,kinderen. Gewoon jij en wat jij wilt doen ? Geen zorgen, geen gehaast, geen stress, … . Eindelijk eens tijd om jezelf in de watten te leggen. Want in ons dagelijks leven vergeten we onszelf vaak. Je bent moeder, echtgenote maar wie was jezelf ook alweer?
Druk, druk, druk. Zo ervaren velen het leven tegenwoordig. We rennen van hot naar her. Werken,sporten,kinderen etc.

Hoe meer dingen je moet des te makkelijker is het om jezelf aan de kant te schuiven want dan kun je er toch voor iedereen zijn en iedereen een plezier doen ,behalve jezelf. Voor een korte periode zal dat best lukken maar op de lange termijn ga je het toch missen, even dat momentje voor jezelf.

Je Me-time (momentje voor jezelf) helpt je je accu weer eens helemaal op te laden zodat je er weer tegenaan kunt.

Maak een Planning

Als je het niet plant dan komt het er gewoon niet van. Dus plan tussen al je vergaderingen,sporten,werk, vriendinnen ook je eigen momenten. Me-time hoeft overigens geen uren te duren. Soms volstaat een half uurtje al om je batterijen terug op te laden. Maar als het even kan, mag het altijd langer duren natuurlijk!

Het is belangrijk dat je met regelmaat een adempauze inlast. Zorg ervoor dat me-time regelmatige afspraak met jezelf is. Dit kan wekelijks zijn, maar ook tweewekelijks, maandelijks… of zelfs dagelijks! Kies voor een ritme waar jij je goed bij voelt. Lekker sporten, naar het bos of simpel een goed boek lezen.

Als je alleen maar kan denken aan hoe druk je het hebt, en aan wat je nog allemaal moet doen, zal je me-time geen succes zijn. Laat het allemaal even los, laat alles voor wat het is. Het hoeft toch ook allemaal niet perfect te zijn? Vaak is gewoon goed ook ‘goed genoeg’! Door je niet langer te verliezen in details krijg je bovendien meer tijd voor me-time. en meer rust in je hoofd.

In jouw drukke agenda is er al helemaal geen tijd voor schuldgevoelens. Ban ze uit je hoofd! Soms moet je even egoïstisch zijn en enkel aan jezelf denken. Onthoud dat je omgeving er uiteindelijk ook beter van wordt als jij goed in je vel zit. Als gesport heb ben ik een veel leukere moeder dan wanneer ik niet kan gaan trainen.

Uiteraard is het ook belangrijk dat wat leuks gaat doen in jouw me-time. Hou je ervan om een taart of cake te bakken? Of laat je je graag verwennen bij de kapper? Liever wat sporten, een zalig lang bad, eindelijk dat boek lezen dat al zo lang op je ligt te wachten, een hele ochtend series kijken, of gewoon eens helemaal niets doen en lekker bijslapen…

Het maakt dan ook niet uit wat je doet, het doel is dat jij er gelukkig van wordt.

Gezonde Groeten,

nicole

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in