Tips voor het kiezen van een verloskundige

Gefeliciteerd! Je bent zwanger! Voordat het kindje geboren gaat worden heb je nu negen maanden de tijd om alles te regelen voor de geboorte. Hierbij hoort ook het kiezen van een verloskundige. Je bent helemaal vrij om zelf een verloskundige te kiezen. Daarom is het wel zo fijn dat je een praktijk kiest die goed bij je past. Maar waar moet je nu precies op letten bij het kiezen van een verloskundige? Wij vertellen je er graag meer over! Lees dus snel verder!

Vraag rond in je omgeving

Je netwerk kan erg belangrijk zijn als het gaat om het kiezen van een verloskundige praktijk. Zij hebben hier wellicht zelf ervaring mee gehad en kunnen jou al hun ervaringen vertellen. Of dit nu positief is of negatief. Vraag daarom ook eerst rond in je omgeving of mensen een goede verloskundigenpraktijk kennen. Hiernaast kun je ook advies aan hen vragen. Wat zochten zij in een verloskundige? En wat vonden zij belangrijk tijdens de zwangerschap? Dit zal de zoektocht naar een geschikte verloskundige voor jou ook meteen iets makkelijker maken, omdat je zo een beter beeld hebt over wat belangrijk is en waar je naar moet zoeken.

Welke zorg heb je nodig?

Bij het kiezen van een verloskundige is het ook belangrijk dat je voor jezelf goed bepaalt welke zorg je nodig hebt. Bedenk dus wat jouw wensen zijn en waaraan een verloskundige moet voldoen. Wil je bijvoorbeeld meer controles wat betreft de groei van je kind? Wil je in de praktijk echo’s kunnen laten maken of vind je het niet erg dat dit op een buitenlocatie gebeurd? Vind je het fijn als de verloskundige je advies geeft omtrent je leefwijze tijdens de zwangerschap? Dit zijn allemaal zaken die belangrijk zijn bij het kiezen van een verloskundige.

Vergelijk praktijken

Er zijn zoveel praktijken dat we ons kunnen voorstellen dat het lastig is om een keus te maken. Vergelijk daarom meerdere praktijken met elkaar. Zo kun je hun visie en werkwijze goed doorlezen en met elkaar vergelijken. Is dit waar je naar op zoek bent of ben je op zoek naar een praktijk met een andere specialiteit? Als je er eenmaal een paar op het oog hebt, kun je vragen om een kennismakingsgesprek. Zo kun je kijken welke verloskundigen praktijk het fijnst aanvoelt en met wie je de beste klik hebt. Blijkt achteraf dat een praktijk toch niet bij jou past? Dan kun je altijd nog overstappen!

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in