9 Tips om de dag Goed te Beginnen

Wie kent het niet de wekker gaat, die stoot je van het nachtkastje op de grond. Natuurlijk staat hij nog aan dus je moet half uit bed om hem op te rapen en uit te zetten, vervolgens stoot je je teen aan de deurkozijn omdat je slaapdronken naar de badkamer loopt om daar met je ondergoed onder de douche te stappen. Eenmaal beneden stoot je de koffie om, snijd je je in je vinger en is de krant doorweekt van de regen…. Zucht wat een begin van de dag. Dan moet je je ook nog haasten want je bent toch net weer iets teveel tijd kwijt geweest door al dat geklungel. Zulke ochtenden zijn vaak bepalend voor de rest van de dag en vooral je humeur. Iedereen heeft van die dagen maar fijn zijn ze niet, tijd om wat te veranderen.

wekker

Door een goede planning en een goede structuur in je dag te hebben, heb je meer rust in je hoofd dus al een positievere kijk op je dag. Vooral op maandagochtend hebben velen de beroemde maandagdip en doen niets anders dan klagen, puffen, steunen en veel te veel koffie. Met de volgende tips hoop ik dat je anders tegen vervelende dagen gaat aankijken en positief wordt en blijft.

Bedenk allereerst goed dat elke dag er weer een is en je van elke dag iets moois kunt maken!

Tip 1: Sta Vroeg Op

Zet je wekker eens iets eerder en maak een klein ontbijtje klaar met wat fruit, crackers of een heerlijke yoghurt met muesli en eet dit lekker in bed op. Heerlijk met een kopje koffie erbij of thee zo heb je elke morgen een soort vakantie- momentje voordat je werkdag begint. Gebruik je kop koffie niet meer om wakker te worden. Onderzoek wijst uit dat koffie niet genoeg cafeïne bevat om je echt wakker te krijgen. Kies liever voor een kop groene thee. Dit zit vol antioxidanten, reinigt je lichaam en je wordt op een natuurlijke wijze wakker zonder de dip die je krijgt na een kop koffie.

Tip 2: Ga naar Buiten

Als je dan toch al eerder opgestaan bent en je hebt wat tijd over ga dan eens naar buiten. Wat is er nu lekkerder dan de geur van de ochtend? Alle ramen open de tuin in met je kopje koffie even lekker een frisse neus halen en adem een paar keer diep in en uit en wordt heerlijk wakker met het gekwetter van de vogels op de achtergrond.

Tip 3: Maak Muziek

Toch nergens tijd voor omdat je druk en gestrest bent? Zet dan je favoriete muziek op terwijl je je dagelijkse dingen doet. Intussen maak je de rest van het huis wakker met je eigen auditie van Idols.

Tip 4: Persoonlijke Peptalk

Spreek met jezelf af dat vandaag een fantastische dag gaat worden! En weet dat een dag niet alleen maar fantastisch hoeft te zijn als je trouwt of een kind krijgt. Een dag kan ook fantastisch zijn als je een belangrijk project afrondt, flink wat werk verzet of het gewoon lekker naar je zin hebt gehad! Iedere dag moet een hoogtepuntje hebben. Ziet vandaag er voor jou toch wat saai uit? Zorg dan zelf voor een hoogtepunt! Spreek met jezelf af dat je vanavond een lekker flesje wijn opentrekt of een geweldige film gaat kijken. Dan heb je direct iets om je de rest van de dag op te verheugen!

Tip 5: Regelmaat

Bepaal voor jezelf een vaste tijd om op te staan, ook in het weekend. Je lichaam bereidt zich voor om wakker te worden een uur voordat je uit bed moet. Door op een vast tijdstip wakker te worden, went je lichaam hieraan en zo ontwikkel je een natuurlijke wekker. Op die manier word je in ieder geval vrolijker wakker. Natuurlijk kun je in het weekend wel een uurtje langer blijven liggen maar sta dan ook echt op anders voel je je de hele dag duf.

Tip 6: Alert en Energiek

Door het ruiken aan een grapefruit word je alerter. Andere geuren die een energie boost geven zijn die van citroen, eucalyptus en pepermunt. Wat verse gember in heet water is een ideaal drankje om wakker te worden.

Tip 7: Let’s Move it

Sporten in de ochtend is ook een ideale manier om wakker te worden. Sta wat eerder op en ga een rondje wandelen, hardlopen, fietsen of touwtje springen. Als je beweging hebt gehad voel je je vanzelf al gezond en fit en je lichaam wordt flink opgepept. Bovendien zal de frisse lucht je goed doen en zo heb je meteen al de eerste extra calorieën verbrand.

Tip 8: Lachen

Nog een hele belangrijke is lachen! Door te lachen en/of glimlachen kun je je hersenen foppen omdat je normaal alleen lacht als je vrolijk bent. Je wordt vanzelf vrolijk en als jij lacht wordt je omgeving ook vrolijker.

Tip 9: Dankbaar Zijn

Tenslotte zijn er zoveel redenen waar je dankbaar voor mag zijn elke ochtend weer en dankbare mensen zijn gelukkige mensen en zo begin je de dag ook met een fijn gevoel.

Praktische tips

Nu we zo positief zijn geworden nog even wat praktische tips:

  • Schaf een koffiezetapparaat aan met een timer zo ontwaak je elke ochtend met de geur van verse koffie.
  • Leg alles al klaar de avond van te voren, de kleding van jezelf en van de kinderen, je tas, je lunch voor zover niet uit de koelkast, brieven die gepost moeten etc.
  • Leg alles op een vaste plek zo voorkom je onnodig tijdverlies met zoeken naar bijvoorbeeld de autosleutels.
  • Toch moeite met opstaan, schaf dan een wake-up wekker aan die verlicht langzaam je slaapkamer en je wordt gewekt met natuurgeluiden.
  • Iedereen heeft een ochtendritueel en iedereen staat anders in het leven maar ik hoop dat je met deze tips vooral positief blijft en elke dag neemt zoals hij is. Alleen jij kan ervoor zorgen dat je je lekker in je vel voelt!

STAY POSITIVE !

nicole

3 Reacties

  1. Ik ben een vroege vogel en heb nooit een ochtend humeur maar ik zal dit zeker aan mijn man laten lezen (hihi) zou hij nog te redden zijn?

  2. Begin de dag met een dansje begin de dag met een lach, want wie vrolijk kijkt in de morgen die lacht de hele dag, ja die lacht de hele dag.

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in