Tips om je doel te bereiken

Leg jij de lat te hoog ?

Ken je dat gevoel? Dat hetgeen wat je doet nooit goed genoeg is ?
Ken je dat gevoel? Dat je alweer vindt dat je het beter kon ?

Waarom vinden we het zo belangrijk om altijd maar te moeten presteren? Waarom zijn we zo vaak ontevreden over onze doelen, resultaten of prestaties? Waarom nemen we zo weinig ,tot geen tijd om te genieten?

Je omgeving stelt allerlei eisen aan ons en je stelt allerlei eisen aan jezelf. Je wilt doelen halen, veel bereiken, populair zijn en eigenlijk veel te veel dingen tegelijk doen. In principe doe je deze dingen om er gelukkiger en beter van te worden maar door al het gejaag, de stress en de druk is vaak het tegendeel waar, je wordt er juist ongelukkiger van. Het belangrijkste vergeet je, je vergeet te genieten van het leven. Vraag je eens af of het echt zo belangrijk is waar je mee bezig bent. Is het zo dringend, heb je weer voor jezelf niet hard genoeg getraind, is je zoveelste afvalpoging alweer mislukt? Als ik naar mezelf kijk en mijn passie hardlopen wildeik in het begin steeds sneller zijn en beter dan anderen terwijl eigenlijk elke kilometer of zich alweer een prestatie is. Daarnaast realiseerde ik me later pas dat er meerdere factoren een rol speelden waardoor ik soms niet presteerde zoals ik dat graag wilde. Denk aan leeftijd van medelopers, het weer, je gezondheid en je gesteldheid. Nu leg ik mijn lat minder hoog en geef ik me de tijd om mijn prestaties te verbeteren met resultaat dat ik weer van elke run kan genieten.

Tips om je doel te bereiken

Ik wil je graag een aantal tips geven om weer te genieten van het leven want als je het minder druk hebt, heb je meer vrije tijd, meer inspiratie ,meer ontspanning en letterlijk en figuurlijk meer lucht.

Een volle agenda maakt je geen succesvol persoon. Druk zijn is iets anders dan succesvol zijn. Je kunt de hele dag rennen en vliegen, en uiteindelijk helemaal niets bereiken. Plan in je agenda rust momenten in zodat je bewust plant om even niks te doen totdat het weer in je dagelijks ritme zit. Je kunt beginnen met een rustmoment na het huishouden, neem iets lekkers te drinken en geniet van je frisse huis, tuin etc.

Ik kwam een mooie spreuk tegen: Veel werken is geen teken van succes, slim werken wel. Velen onder ons werken geregeld langer, maar levert het echt wat op? Krijg je er waardering voor terug? Vaak zorgt overwerk er ook voor dat je minder creatief wordt omdat je langer aan het werk bent en te weinig ontspant. Misschien is er wel een collega die je kan helpen met je werkzaamheden of als je structureel veel overwerkt moet er misschien iemand bij. Er is meer in het leven dan werk. Denk aan je gezin, je beste vrienden of gewoon aan een dagje voor jezelf.

Ruim eens flink op, een opgeruimd huis zorgt ook oor een opgeruimd hoofd. Kijk eens om je heen kun je spullen opruimen, verkopen of weggeven van wat je niet meer gebruikt? Als veel om je heen hebt staan heb je minder ruimte dus neem afscheid van spullen die je niet nodig hebt en hou de spullen die je blij maken en die bij je passen.Uiteindelijk voel je je opgeruimd, vrij, onafhankelijk en gelukkig.

Zet je internet verbinding uit op je mobiele telefoon, als iets dringend is kunnen ze je ook gewoon bellen. De gezellige berichtjes komen later wel weer.

Het woord “moeten”

Moet je nu echt hetgeen je van jezelf moet? Wellicht kun je het jezelf veel makkelijker maken door minder hoge eisen aan jezelf te stellen. Je kunt je beter één ding heel goed doen dan twintig dingen een beetje. Probeer niet zoveel van jezelf te vragen, richt je alleen op de belangrijke zaken. Je kunt het niet voor iedereen goed doen. Belangrijk is dat je jezelf blijft. In deze drukke maatschappij worden we veel te veel opgeslokt en de dagen vliegen onbewust voorbij. Durf te genieten en tekiezen voor jezelf. Maak je niet druk over zaken die jezelf toch niet kunt veranderen. Neem de tijd voor jezelf en geniet van de zon, een fris regenbuitje, bloemen de natuur en alle simpele dingen in het leven.

Enjoy the simple things!

nicole

1 reactie

 1. Het gaat heel goed met mij. Kom ik bij de huisarts krijg ik te horen dat ik toch echt ben afgevallen.
  Ik haal dan mijn schouders op en zeg dat ik ook een kleinere maat kleding heb.
  Wat voor mij veranderd is, is dat ik met pensioen ben gegaan.
  Geen vroeg, laat en nachtdienst.
  Af en toe naar mijn dochter en haar gezin in Ethiopie.
  Een regelmatig leven doet voor mij wonderen.
  Ik eet normaal, wel vrij vet arm natuurlijk.
  Ik probeer met lekkere groente en lekker vlees ( geweldige slager in het dorp).
  Fantasie gebruiken en veel fruit.
  Ik wens je een geweldig 2015.
  Ik moet half januari weer afscheid nemen van mijn dochter haar man en
  mijn heerlijke kleinkindjes die dan weer vertrekken naar Ethiopie.
  Dat doet heel erg pijn.
  Maar ook dat gaat weer voorbij.
  Heel veel lieve groetjes van Tiny

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in