Home Dieet, Voeding, Gezondheid, Sport Tips om niet aan te komen in December

Tips om niet aan te komen in December

De feestdagen staan voor de deur. Ontzettend gezellig natuurlijk maar de keerzijde is dat laagje vet wat in januari extra over je broek puilt. De meeste mensen besluiten flink te gaan lijnen na het eten van talloze pepernoten, chocoladeletters, gebraden kalkoenen, kerststollen en natuurlijk niet te vergeten: de appelflappen en oliebollen. Maar er zijn ook andere manieren.

De maand december draait om genieten. Mij zal je dan ook niet horen zeggen dat je dingen over moet gaan slaan. Dat is toch niet vol te houden. Beeld je eens in, de hele familie valt aan en jij zit watertandend toe te kijken. Nee, dit is geen optie. Hier word je alleen maar erg ongelukkig van. Wat voor mij zelf altijd erg helpt is bedenken dat het eigenlijk maar vier dagen echt feest is. Je hebt vijf december, dan twee dagen kerst en nog een keer nieuwjaarsavond. Ga je op deze dagen niet inhouden, dat doe je de rest van het jaar maar. Van vier dagen lekker eten word je echt niet dik, van een maand wel. Kijk daarom uit dat je van de feestdagen geen feestmaand maakt.

perpernoten

December Tip 1

Mijn belangrijkste tip is dan ook echt: Koop niet te veel in. Als je te veel inslaat blijft er geheid een hoop over en probeer dat dan maar te weerstaan, onmogelijk. Blijven er toch nog allerlei lekkernijen over? Weest gul en geef ze lekker mee aan je gasten.

December Tip 2

Mijn volgende tip is: Blijf bewegen. Je hoeft echt niet te gaan hardlopen op tweede kerstdag als je daar absoluut geen zin in hebt. Maar ga eens flink schoonmaken of een stuk wandelen met de kinderwagen of de hond van je broer. Of stel je hulpvaardig op en loop lekker heen en weer om iedereen te voorzien van drank. Je voelt je én een stuk lekkerder én verbrandt meteen een groot deel van je maaltijd.

December Tip 3

Mijn laatste tip: zorg dat je geen honger hebt. Trek hebben is gevaarlijk, helemaal omdat stoppen als je eenmaal lekker bezig bent met eten zo moeilijk is. Zorg dat je iets vullend eet voordat je weggaat. Een bak muesli met een banaan bijvoorbeeld. Die kerststol met een dikke laag roomboter zal er een stuk minder aantrekkelijk uitzien.

Gratis Zwarte Piet Receptenboek

Gezond eten tijdens de feestdagen voor de meeste van ons niet eenvoudig. Voor en tijdens sinterklaas liggen gevulde speculaas, pepernoten en andere lekkernijen op de loer. Ongezond en slecht voor de lijn? Welnee! Er is een e-book met 51 verantwoorde recepten die speciaal gemaakt zijn voor de Sinterklaas en Kerst.

Sinterklaas staat al weer om de hoek,
En de maand van snoepen is heel dichtbij,
Pepernoten, speculaasbrokken en marsepein en kruidkoek! sintrecepten

Daarom maak ik je nu blij,
Met een Feestdagen receptenboek,
en alle recepten zijn zuivel- en suikervrij!

Daarna ook nog Kerst en Oiudjaar,
Veel lekkernijen met geraffineerde suiker
Dat kost toch zeker een kilo hier en daar!

Maar, geen witte (suiker) kerst voor jou,
Jij bent toch ook een natuurlijke gebruiker,
Een echte natuurlijke man of vrouw!

Geniet dus volop van dit gezonde alternatief,
Als een mooi cadeau voor jezelf,
Want een gezond lichaam is jou toch ook lief?

Download het Gratis Sinterklaas Receptenboek

2 Reacties

  1. de eerste tip is voor veel mensen een goede tip. als je in een willekeurige supermarkt ziet wat er allemaal in de karretjes ligt dan denk ik bij mezelf, waar moet dat heen. Mijn kerstmaaltijd staat al vast, ik heb 15 vrienden en vriendinnen uitgenodigd en we eten… ZUURKOOL !!!

    heerlijk ouderwets met appelmoes en een ‘vlaflip’ als toetje. mijn motto: ‘doe maar normaal’

    een gezonde december voor iedereen.

    annelies

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

Ontvang Dagelijks

Gratis Gezonde Afslankrecepten

Gratis Recepten

15987