Vijf Tips om Rimpels te Voorkomen en Verminderen

Vroeg erge rimpels onder de ogen krijgen; het is een horrorscenario voor veel vrouwen. De meeste vrouwen krijgen de eerste fijne rimpeltjes pas als ze dertig gepasseerd zijn, maar sommige vrouwen ondergaan dit noodlot veel eerder. Je vraagt je dan af: ‘heb ik te hard geleefd’?

Vijf Tips om Rimpels te Voorkomen en Verminderen

Voordat je jezelf een schuldgevoel aanpraat, er zijn verschillende redenen waarom je vroeg erge rimpels onder de ogen kunt krijgen. Zo hebben sommige mensen wat betreft rimpels niet de beste lootjes getrokken in de genetische loterij. Andere mensen krijgen rimpels als gevolg van een huidziekte of juist als gevolg van een zalf die ze hiertegen gebruiken.

Als je vroeg erge rimpels onder de ogen hebt, wil je natuurlijk niet dat ze erger worden. Gelukkig zijn er een aantal tips die je in acht kunt nemen om te voorkomen dat de rimpels onder je ogen nog dieper worden.

Vermijd de zon

We gaan graag naar buiten naar als de zon schijnt, maar dat is op het gebied van rimpels helaas niet zo verstandig. De UV-straling in zonlicht beschadigt de huid, waardoor de elasticiteit van de huid flink afneemt (bron). Betekent dit dan dat je helemaal niet meer naar buiten mag? Nee, je kunt je huid insmeren met een huidcrème met een SPF van 15 of 30. Deze voorkomt dat het zonlicht doordringt tot je huid. Je kunt ook een pet dragen of je voorhoofd bedekken met een pony.

Stoppen met roken

Rook je niet? Goed zo! Rook je wel, dan heb je er een goede reden bij om de sigaretten voorgoed te doven. Roken is namelijk zo mogelijk nog schadelijker dan de zon (bron). Als je rookt maakt je huid minder collageen aan en wordt de bloedsomloop in de huid vertraagd. Dit zorgt ervoor dat afvalstoffen langer blijven zitten, terwijl nuttige stoffen minder goed worden aangevoerd.

Bevochtig je huid

Een van de belangrijkste beschermingsmaatregelen die je kunt nemen is om je huid vochtig te houden. Er zijn allerlei middeltjes om je huid te bevochtigen, maar je kunt ook de uitdroging in eerste instantie voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld door producten te mijden die je uitdrogen. Zo droogt alcohol je lichaam, en dus ook je huid uit (bron).

Als je je huid vochtiger wilt maken kun je gebruik maken van allerlei middelen. Veel huidcrèmes bevatten een hydraterende component, maar sommige huismiddeltjes zoals avocado of komkommer werken ook verbazingwekkend goed.

Eet veel vis en fruit

Zowel vis als fruit hebben een hele gunstige uitwerking op de huid. Vis zit boordevol stoffen die je huid nodig heeft, waaronder collageen. Ook retinol, een ingrediënt in veel huidcrèmes is in vis te vinden (bron). Tot slot is asthaxanthine, een van de sterkste antioxidanten ter wereld, veelvuldig aanwezig in vissoorten als zalm en forel.

Ook bepaalde soorten fruit zijn een bron van antioxidanten. Met name blauwe bessen zijn bekend om de grote hoeveelheid antioxidanten, maar ook polyfenolen en andere stoffen uit fruit dragen bij aan een goede gezondheid van de huid.

Voorkom stress

Heb je vroeg erge rimpels onder de ogen gekregen? Dan heb je een goede reden om jezelf niet al te druk te maken. Stress is een van de belangrijkste factoren die bijdraagt aan de veroudering van de huid. Bepaalde cellen in de huid worden geactiveerd door stress, en hierdoor kunnen irritaties ontstaan. Daarnaast is je afweer minder als je veel stress hebt. Omdat je lichaam veel epinephrine aanmaakt, wordt de collageenproductie ook op een lager pitje gezet (bron).

Collageen

Collageen is een nieuwe manier van huidverzorging en vele malen effectiever dan de traditionele crèmes. Vanaf de leeftijd van ongeveer 25 jaar begint de activiteit van de huidcellen (fibroblasten) te vertragen, wat resulteert in een vermindering van collageendichtheid en daardoor ontstaan veroudering van de huid. Collageen bevordert van binnenuit een mooiere en strakkere huid. In tegenstelling tot crèmes versterkt collageen je huid van binnenuit. Mardanti Collageen wordt ondersteund door een groot aantal bewijzen en klinische studies. Deze tonen aan dat crèmes niet kunnen doordringen tot de diepere huidlaag. Door het dagelijks drinken van Mardanti Collageen wordt je huid steviger, sterker en zodoende ook minder rimpelig. Daarnaast zorgt Mardanti Collageen ook voor gezond lichaamsweefsels. Je zult merken dat je huid er sterker, mooier en steviger aanvoelt en uitziet. De actieve ingrediënten bereiken via de bloedbaan de diepere huidlaag. Vloeibaar collageen is tot 20 keer krachtiger dan een collageen in een tablet en zelfs 50 keer krachtiger dan traditionele crèmes.

Mardanti Collageen

Een van de supplementen die gebaseerd is op deze uitgangspunten is de Mardanti Skincare Collageen. Dit supplement bevat hoogwaardige collageen gemaakt van vis. Het supplement is verrijkt met een hoeveelheid vitamine C, zodat  de natuurlijke aanmaak van collageen ook gestimuleerd wordt. Aangezien de collageen op basis van vis een typische vissmaak heeft is er een aroma toegevoegd om de vissmaak te verhullen. Het supplement is dus ook bij uitstek geschikt voor mensen die niet graag vis eten.

Mardanti Skincare Collageen wordt geleverd in een verpakking met 300 gram collageenpoeder. Afhankelijk van je wensen kun je dagelijks vijf of tien gram van dit poeder innemen voor het slapen gaan. Je kunt deze hoeveelheid eenvoudig afmeten met het meegeleverde maatschepje. Vervolgens voeg je dit toe aan een glas water en je drinkt het geheel op. Tijdens de nachtrust doet je lichaam de rest.

Meer informatie en bestellen kan via de website van Mardanti Skincare.

Voorkom diepere rimpels

Vroeg erge rimpels onder de ogen krijgen is vervelend, maar je hebt gelukkig een uitgebreid arsenaal aan hulpmiddelen om er iets aan te doen. Alle bovengenoemde tips helpen niet alleen je huid, maar ook je algehele gezondheid!

Mocht je vragen hebben over dit artikel? Gebruik dan het reactieformulier op deze pagina.

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelWord je Dik van Aardappelen?
Volgend artikelFijne Lijntjes onder Ogen en Kraaienpootjes
tips-rimpels-verminderenVroeg erge rimpels onder de ogen krijgen is vervelend, maar je hebt gelukkig een uitgebreid arsenaal aan hulpmiddelen om er iets aan te doen. Alle bovengenoemde tips helpen niet alleen je huid, maar ook je algehele gezondheid!

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in