Tips tegen de Mexicaanse griep – Nieuwe Influenza A (H1N1)

Omdat naar verwachting zeer veel mensen in de komende maanden getroffen zullen worden door de Mexicaanse griep (Nieuwe mexicaansegriep (WinCE) Influenza A (H1N1)), heeft vetvrij.com een aantal voorzorgsmaatregelen op een rij gezet. Deze voorzorgsmaatregelen zijn bedoeld om besmetting met de Mexicaanse griep te voorkomen. De symptomen van de Mexicaanse Griep lijken zeer sterk op deze van de gewone griep: hoge koorts, hoesten, pijnlijke keel, hoofdpijn, rillingen, spierpijn en vermoeidheid.

Voorzorgsmaatregelen tegen de Mexicaanse griep

De Mexicaanse griep is echter zeer besmettelijk. Wij verzoeken je daarom met klem om de volgende voorzorgsmaatregelen in acht te nemen:

– Was je handen regelmatig met water en zeep.
– Gebruik papieren zakdoekjes bij hoesten of niezen.
– Raak zo min mogelijk je ogen, neus en mond aan.
– Zorg op je werk voor een opgeruimde kamer en een net bureau.
– Vermijd plaatsen waar veel mensen samenkomen.
– Pas op met besmetting via trapleuningen, deurklinken, lift-knopjes.

Het in acht nemen van bovengenoemde voorzorgsmaatregelen is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid: voorkom dat je zelf ziek wordt én voorkom dat u anderen besmet.

Symptomen Mexicaanse Griep

De Mexicaanse griep gaat gepaard met koorts, koude rillingen, hoofdpijn, spierpijn, moeheid, droge hoest, pijn bij ademhaling en ademhalingsproblemen, misselijkheid en braken, en klachten van het maag-darmkanaal. Ook als je slechts een aantal van deze symptomen hebt, kun je besmet zijn met de Mexicaanse griep. Wees dus alert.

Griepverschijnselen

Heb je griepverschijnselen, bezoek je huisarts. Blijf in ieder geval zeven dagen thuis, gerekend vanaf de eerste dag dat je koorts kreeg.

Lees hier de Engelse versie van dit artikel.

1 reactie

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in