5 Tips tegen een Dip

Een vette dip! En dan niet een dik makend sausje bij de chips. Nee een dip heeft iedereen wel eens. Zelfs die topsporter die zich dag in dag uit inzet om maximaal resultaat te halen met de juiste voeding en zonder alle dingen die leuk en lekker zijn. Ik denk eerlijk gezegd dat zij juist af en toe een dip hebben. Maar jij als lezer van deze pagina, de buurvrouw, iedereen heeft wel eens een dip. Nu de vraag: Hoe kijkt een personal trainer naar iemand die een dip heeft.

Bewuste of onbewuste dip

Ik persoonlijk zie een dip hebben niet als iets negatiefs. Als je als doel hebt over een half jaar 10 kilo kwijt te zijn dan kun je in dat half jaar toch best zeggen dat je een weekje even iets minder oplet. Dat zie ik als een dip. Maar wel een die bewust is. Een bewuste dip is dus dat je ervoor kiest om wat minder bezig te zijn met het resultaat. De onbewuste dip is een stuk gevaarlijker. Omdat je hem van tevoren nog niet ziet aankomen, je weet niet hoe lang hij is en zelfs niet OF je er wel uit komt.

bart2

Wanneer jij een bepaalt doel hebt over een periode langer dan 2 maanden. Dan zou ik persoonlijk altijd een dip inplannen. Gewoon even een weekje, wel gezond, maar niet de hele tijd. Niet op alles letten. Daarna er weer vol tegenaan. Bij minder dan 2 maanden zou ik gewoon de discipline op proberen te brengen om het vol te houden.

Je gaat in een korte periode voor een bepaald resultaat, waarvan je, als je het goed doet, je leven lang profijt hebt. Dus waarom die dip?

Zo herken je een dip

Hoe herken je dat dan? Heel simpel:

 • Ongezond vet eten zet aan tot meer ongezond vet eten
 • Veel suiker zet aan tot nog meer suiker
 • Niet sporten/niet bewegen maakt je lichaam steeds meer lui en zorgt voor minder energie.

Tips tegen een dip

Wat kun je dus het beste tegen een dip doen?

 • Gezonde vetten eten
 • Veel eiwitten eten (hierdoor heb je minder honger)
 • Veel water drinken (je spoelt je lichaam schoon en die lekkere smaak weg)
 • Veel groente eten (liefst groene)
 • Ga gewoon sporten!

Kom uit je dip!

Je moet jezelf uit die dip halen. Je kunt hiervoor iemand inschakelen als stok achter de deur. Ik help je hierbij graag, maar je zult zelf toch ook discipline moeten tonen! Neem zelf te touwtjes in handen! Create your own lifestyle! Voor meer informatie ga je naar mijn facebook pagina.

Gezonde groet,

Bart van Veghel
Gezond met Bart

2 Reacties

 1. @Nicole,
  Haha, ik moet zeggen dat ik wel echt geniet van een footlong Sub! Een van mijn favoriete snacks. Maar helaas voel ik me daarna opgeblazen bij mijn buik inderdaad vanwege de gluten in het broodje. Dan hebben we het maar even niet over de rest. Maar de meeste dips komen zeker uit voeding. Als je darmen niet goed voelen, voel je jezelf vaak ook niet lekker in je hoofd. Altijd met elkaar verbonden.

 2. Ik ben van mening dat de dip uit de voeding komt , hoeveel mensen hoor je niet over de after dinner dip !! Als ze hun voeding onder de loep nemen kom je al gauw de “dikmakende en vermoeiende verkeerde koolhydraten”tegen.
  want zeg nu eerlijk voel jij je fit na een footlong sub ?

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987