Home Gezondheid Tips tegen een Slechte Adem Halitose

Tips tegen een Slechte Adem Halitose

7
Tips tegen een Slechte Adem Halitose

Heb jij wel eens last van een vieze smaak in je mond of erger nog een stinkende adem? Je kent het misschien wel van ‘die ene collega’ of klasgenoot, maar heb je er wel eens aan gedacht dat je zelf misschien ook wel eens uit je mond kan ruiken? Bepaalde voeding zorgt voor een slechte adem en sommige zorgen voor een frisse lucht. Heb je genoeg van een slechte adem? Wij geven je voedingstips voor een frisse adem die geroken mag worden!

Oproep van Omroep Max

Voor een nieuw TV programma is Omroep MAX op zoek naar mensen die last hebben van een slechte adem (halitose). Er wordt onder andere getest om de kwaal te bestrijden met huis, tuin en keukenmiddelen waarvan is ondervonden dat ze werken.

Het onderzoek zal het volgende opleveren:

 • Er wordt samengewerkt met ACTA (officiële universitaire instantie)
 • Je krijgt gratis een diagnose met professionele apparatuur á 160€ p.p.
 • Na de test kun je in contact blijven met de ACTA voor vervolg behandelingen
 • De meeste verzekeringen dekken de kosten als er Halitose wordt geconstateerd

Je werkt mee aan een laagdrempelige test die volgens wetenschappers best een kans van slagen heeft waardoor de aandoening wellicht makkelijk en goedkoop te genezen is/ in de hand te houden is.

Aanmelden kan via het reactieformulier onderaan deze pagina. Vul je naam en email-adres in (email wordt niet getoond) en geef een korte motivatie.

Dit kun je beter niet eten en drinken

 • Koffie; kan slechte adem veroorzaken omdat het zuur vormend is. Daardoor vermenigvuldigen de bacteriën, die voor de vieze ‘koffieadem’ zorgen, zich heel snel.
 • Sigaretten zorgen voor een tijdelijke slechte adem en kan slecht of ontstoken tandvlees veroorzaken, dat weer voor meer bacteriën en een vieze adem zorgt.
 • Gefrituurd voedsel en zware gerechten; deze zijn namelijk slecht verteerbaar.
 • Ui en knoflook; hebben een tijdelijk maar sterk effect op de adem.
 • Eiwitrijke producten, zoals melk en vlees.
 • Alcohol; geeft de adem tijdelijk een slechte geur doordat het een droge mond veroorzaakt.
 • Sommige zuivelproducten; de (zwavelhoudende) zuiveleiwitten worden namelijk door bacteriën afgebroken die voor een slechte adem en vieze smaak zorgen.

Eet en drink vooral het volgende

 • Vers fruit en groenten; zijn makkelijk verteerbaar en goed voor je spijsvertering. Plus vitamine C schijnt een positieve bijdrage te leveren aan een frisse adem.
 • Koolhydraten; een gebrek aan koolhydraten (brood, pasta, rijst) kan leiden tot een onfrisse adem.
 • Yoghurt; frequent eten van yoghurt zorgt ervoor dat de waterstofsulfide in je adem daalt. Waterstofsulfide is het ingrediënt die een rotte eieren lucht veroorzaakt.
 • Thee; de polifenolen in thee zouden slechte adem doen verdwijnen doordat de groei van bacteriën afneemt.
 • Water; in een droge mond groeien bacteriën namelijk ontzettend snel en deze bacteriën zorgen voor een slechte adem. Zorg dus altijd dat je genoeg water drinkt.
 • Peterselie; voor als je het niet kon laten om toch knoflook door het eten te doen. Het is ook zo lekker! Op een beetje peterselie kauwen na het eten helpt tegen de slechte adem die ontstaat na het eten van knoflook.

Gezonde Groeten,

natascha

Vorig artikel Ziekte van Bechterew Symptomen
Volgend artikel Betaalbare Zorg Binnen Handbereik
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van <a href="https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/" rel="noopener"><strong>wetenschappelijk studies en bronnen</strong></a> om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.

7 REACTIES

 1. Hierbij reageer ik op de oproep voor medewerking aan het TV programma van omroep max. Ik wil deelnemen aan het programma en ontvang graag meer informatie.

 2. Slechte adem? Poets je tong elke dag twee keer minimaal…. Zo diep mogelijk…. Liever kokhalzen dan uit ie mond stinken toch?

  Tongschrapen of poetsen komt uit de Ayurveda, de oudste geneeskunde uit India, waar zelfs de moderne wetenschap nog uit leert.

  Lang leve een goede hygiëne…!!! Jai Hind!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987