Tips voor een Mooie Huid

Een mooie huid komt van binnen uit door Irene

We willen allemaal een mooie en gezonde huid hebben die stevig, strak en glanzend eruit ziet. Een huid met weinig rimpels en een gezonde blos erop zonder oneffenheden. Vooral vrouwen vinden het belangrijk, maar de laatste tijd ook steeds meer mannen. Er wordt een boel verzorgingsproducten verkocht maar de meeste zullen niet zoveel doen want een mooie huid komt van binnen uit.

Veel huidklachten zoals acne, eczeem, psoriasis, rosacea, netelroos (galbulten, urtiaria), cellulite, striae, couperose, pigmentvlekken en gordelroos zijn slechts een teken dat er binnen in iets niet goed gaat. Vaak heeft dit met de darmen te maken maar het maagzuur of de lever spelen er ook een grote rol in. Ook kan een slechte huid een teken zijn dat men niet alles binnen krijgt wat het lichaam nodig heeft. Dan heb je ook nog invloeden van buiten af zoals zonnebank, roken, stress en verzuring die hun sporen nalaten.

Wanneer jij je huid wilt verbeteren is het belangrijk dat je het immuunsysteem versterkt en je darmen en je darmflora verbeteren, de lever ontgift en je je maagzuur weer gezond krijgt. Ook is het belangrijk dat je hormonen in balans komen, je lichaam ontgift en ontzuurt en je je .suikerspiegel op een constant niveau krijgt. Dat is dus heel wat maar door voeding, rust en beweging kom je hierin heel ver.

Ongezonde Leefstijl

Belangrijk is dat je stopt met een ongezonde leefstijl zoal roken, chronische stress, koffie, alcohol, verkeerde vetten en geraffineerd fabrieksvoedsel. Wanneer je slecht leeft zullen de organen uit balans raken en hierdoor kan het lichaam de afvalstoffen niet meer op een natuurlijke manier kwijt waardoor ze worden opgeslagen en dat is vaak in de huid die ze weer op haar manier eruit gooit door middel van huidklachten.

De darmen en de lever zijn vaak de hoofd schakels naar gezondheid en een mooie huid. De darmen beschadigen snel door verkeerde voeding en overmatig gebruik van suiker. Maar ook medicijnen, infecties, chemische E-nummers, schimmels en parasieten kunnen de darmflora negatief beïnvloeden. In de darmen zitten namelijk darmbacteriën en darmslijmvliezen en wanneer die beschadigd zijn komen er teveel stoffen in het bloed terecht die de lever mag opruimen en dat gaat vaak niet goed. In mijn boek “Een mooie en vitale huid” staat een darmprotocol en een lever-ontgifting die kunnen helpen om je lichaam weer gezond te krijgen en de meeste huidklachten zullen verminderen en verdwijnen.

Verantwoord Voedingspatroon

Elke huidklacht heeft zijn eigen behandeling nodig en een specifiek voedingspatroon aangevuld met supplementen. In mijn boek worden alle huidklachten apart behandeld. Zo is het bij eczeem belangrijk om de volgende stappen te nemen

1) Darmprotocol lezen en toepassen
2) Beauty-detox toepassen (Darmen en darmflora opbouwen en lever ontgiften en de grote allergenen weglaten plus de zuurbalans herstellen).
3) Extra veel omega 3 vetzuren en GLA nemen, ook rode palmolie geeft goede resultaten.
4) Meer vezels via groente en fruit eten.
5) Werkt het niet afdoende dan is een allergietest in mijn praktijk noodzakelijk.

Bij Acne is het vooral belangrijk dat de hormonen in balans komen, door stress te verminderen, de suikerspiegel in balans te brengen maar ook de lever moet ontgift worden en de darmen herstellen. Daarnaast moet de voeding eens goed onder de loupe genomen worden en er kritisch naar gekeken worden, want suiker, melkproducten en witte bloem producten zijn funest bij een acne huid.

Groente en Fruit

Een ander verhaal zijn de rimpels, want wanneer we ouder worden ontstaan er rimpels. Toch zien we mensen die oud zijn en weinig rimpels hebben. Stukje genetische bepaling zit er natuurlijk bij maar ook zeker hoe je leeft en eet. Vooral anti-oxidanten uit groente en fruit zijn belangrijk en een extra supplement met vitamine C, daarnaast de omega 3 vetzuren en vooral niet roken en veel in de zon liggen. Verzorging van de huid is ook erg belangrijk tegen rimpels en relax in het leven staan ook. Het leuke is dat rimpels heel veel vertellen, want het gezicht is opgebouwd in zones en elke zone staat in contact met ingewanden. Niet alleen rimpels maar ook vlekjes, puistjes en andere oneffenheden kunnen een reden hebben dat ze precies op die plek zitten. Dus een oudere vrouw met veel rimpels daaraan kun je al vaak een karakter af lezen maar ook de gezondheid. Verder zie je ook welke organen er uit balans zijn. Erg leuk om te weten en in mijn boek (een mooie en vitale huid) vind je al heel veel informatie over deze gezichtsdiagnose.

[quote_box_left]In het e-book dat ik geschreven heb ‘reset je lichaam voor een gezonde nieuwe start’ kun je lezen hoe je het lichaam ontgift, je ontspanning kunt verhogen en je activiteit, maar ook hoe je en met welke voeding je het leptinegehalte in je lichaam kan beïnvloeden.[/quote_box_left]

Dus wil je een mooie en vitale huid dan is mijn boek een echte aanrader, er is op de Nederlandse markt geen boek zo uitgebreid over huidklachten. Naast uitleg over de huid staat er ontzettend veel in zoals een darmprotocol, uitgebreid uitleg over de redenen van huidklachten maar ook een gezichtsdiagnose, alle huidklachten stuk voor stuk uitgewerkt en de adviezen erbij. Verder een uitgebreide beauty-detox, maar ook leuke columns van anderen en hoe je zelf cosmetica kan maken en een boel recepten voor een mooie en vitale huid.

Tips voor een mooie huid

  • Eet dagelijks 300 tot 400 gram groente
  • Eet twee stuks fruit
  • Neem dagelijks superfood zoals noten, pitten, zaden en poeders
  • Matig met vlees en alleen biologisch
  • Eet veel onverzadigde vetten vooral de omega 3 uit vette vis, lijnzaadolie en hennepzaadolie
  • Eet geen geraffineerde fabrieksvoeding
  • Drink veel en vooral water 1,5 liter per dag
  • Neem dagelijks vitamine C en een goede natuurlijke Multi-vitamine
  • Stop met roken en te veel zonnen

irene

Meer informatie www.persoonlijke-voeding.nl

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in