Tips voor een Strakke, Platte Buik

Zeker als je ouder word zul je als je in de spiegel kijkt niet blij zijn als je naar je buik kijkt. Afgezien van het feit dat je broeken strak zitten is het ook nog eens erg ongezond! We hebben echter een aantal tips voor je op een rijtje gezet waardoor je binnen de kortste keren weer een stak buikje hebt! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze gratis trainingsvideo’s voor een strakke, platte buik?

Eet gezond en evenwichtig

Eet veel groenten en fruit. Zo heb je dagelijks je portie vitaminen en vezels binnen. Vezels zijn onmisbaar voor een goede werking van de darmen!

Vermijd vetten. Ze zorgen voor gewichtstoename en sturen je darmfunctie in de war, waardoor je een opgezwollen gevoel krijgt.

Kies voor duurzame suikers. Pasta, brood en aardappelen geven een langdurig vol gevoel en vermijden dat je eetbuien krijgt.

Eet langzaam en kauw goed: het komt je spijsvertering ten goede.

Vermijd bubbels. Koolzuurhoudende dranken zorgen voor evenveel bubbels in je darmen als in je glas en dat geeft een opgeblazen buik vol lucht en krampen…

Vermijd tussendoortjes zodat je spijsverteringsstelsel even op adem kan komen.

Gebruik niet te veel zout. Hierdoor houd je vocht vast en heb je binnen de kortste keren een buik om U tegen te zeggen. Bovendien is zout slecht voor de cholesterol, reden te meer om het gebruik ervan te minderen.

Vermijd stress en zorg ervoor dat je ontspannen aan tafel gaat. Eet in een rustige omgeving, zeker niet voor televisie of terwijl je iets anders doet. Je darmen zullen aanzienlijk minder protesteren.

Drink zoveel mogelijk water. Minstens anderhalve liter per dag, liefst niet tijdens de maaltijd. Ben je een sapjesfan? Slecht nieuws: je kan er beter niet te veel van drinken, de hoge zuurtegraad prikkelt de darmen.

Verminder je melkverbruik: wat de reclames ook zeggen, melk verteert niet gemakkelijk en ligt vaak zwaar op de maag.

Bewegen

Bewegen is erg belangrijk. Een veelgehoord excuus is dat er geen tijd of gelegenheid is. Dankzij de kettlebel workout heb je geen excuus meer. Om een indruk te kijken kun je deze trainingsvideo’s bekijken. Duursporten zorgen ervoor dat je heel wat calorieën verbrandt, bovendien wordt je spijsvertering geoptimaliseerd, een platte buik is dus gegarandeerd. Onze top 3 bestaat uit:

  • Joggen: hier mee geraak je gemakkelijk je heupvet kwijt en bovendien kweek je onbewust heel wat buikspieren.
  • Roeien: roeien hoeft niet altijd op een prachtig meer, maar kan ook in de fitness: buikspieren gegarandeerd, je krijgt er armspieren bovenop en je calorieverbruik ligt zeer hoog.
  • Zwemmen: vooral crawl zorgt voor schuine buikspieren. Bovendien krijg je door de weerstand van het water veel sneller spieren dan op het land.

Buikspieroefeningen

Buikspieroefeningen zijn een absolute must! Doe elke dag 3 reeksen van 20 oefeningen: gewone en schuine buikspieroefeningen. Ben je de traditionele buikspieroefeningen beu? Probeer dan de kinesis-wand in de fitness, doe een les abdo’s mee of gebruik de powerplate voor een snel resultaat.

Succes!

4 Reacties

  1. Wat wordt er bedoeld met: “Vermijd tussendoortjes.” Word hiermee bedoeld dat je tussen de hoofdmaaltijden niet moet eten, of dat je de ongezonde snack moet laten staan?

  2. Goed artikel, alleen het buikspieroefeningen gedeelte kan misschien iets uitgebreider voor mensen die iets minder bekend zijn met het trainen van de buikspieren.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in