Tips voor Verantwoorde Feestdagen

Sinterklaas is alweer het land uit en de kerstdagen staan voor de deur. Heb je jezelf kunnen beheersen? Of was de verleiding van al het snoepgoed, marsepein en chocolade te groot? In het laatste geval hebben we goed nieuws:  Het is nog niet te laat!  Gewichtsconsulent Geertje  van der Meer heeft een aantal tips om verantwoord de decembermaand door te komen. Lekker eten in december zonder je in januari schuldig te voelen kan dankzij Geertje van de Meer.

Tips voor verantwoorde feestdagen

Met de feestdagen in het vooruitzicht begint voor vele mensen ook de angst om aan te komen. Gezellig vindt de één, een crime vindt de ander. Waar de één geniet met volle teugen gaat de ander gebukt onder het idee dat na de decembermaand al het lijnen van het afgelopen jaar weer voor niets is geweest. Help, wat moet je doen met al dat lekkers dat in een bijna eindelozeColon Cleanse voorbij lijkt te komen.

Kun je nee zeggen tegen een gastvrouw die de hele dag in haar keukentje heeft gezwoegd om een heerlijk diner op tafel te kunnen zetten? Kun je nee zeggen tegen de heerlijke tiramisu die als nagerecht wordt geserveerd? En wat moet je in vredesnaam met die koffie aan waar een heerlijke bonbon bij ligt die je het water in de mond laat lopen? Je ziet de wijzer van de weegschaal in gedachten weer oplopen en het zweet breekt je uit!

Herkenbaar? Bedenk en doe het volgende:

  • De decembermaand heeft maar vier echte feestdagen, laat het ook bij deze vier dagen
  • Thuis moet ook gegeten worden, u hoeft dus geen nee te zeggen tegen uw gastvrouw
  • Ga gerust naar uw favoriete restaurant
  • Neem kleinere porties
  • Schep één keer op
  • Neem een kleine portie van een calorierijk toetje, dat laat u toch niet aan u voorbij gaan!?
  • Neem die bonbon bij de koffie
  • Drink 1 glas wijn bij het diner en neem verder water
  • Genieten moet, maar kies bewust.

Meer tips voor verantwoorde feestdagen

Meer tips kun je vinden in het boek ‘Balans’ van Geertje van der Meer.

Balans
Balans
Meer, G. van der

De Ultieme Tip

De ultieme tip: Doe gezellig mee en maak bij thuiskomst nog een wandeling. Volg de dag na het genieten weer uw normale routine op. Zo kunt u toch genieten zonder aan te komen. Gebeurt dit toch raak dan niet in paniek. Als u de feestdagen zo aanpakt bent u de decembermaand zo vergeten!

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in