Home Dieet, Voeding, Gezondheid, Sport TLM Foundation Review en Ervaringen

TLM Foundation Review en Ervaringen

Als je ook nooit de juiste kleur foundation, dan is er nu wellicht een oplossing. TLM Foundation beweert een nieuw formule te hebben uitgevonden die ervoor zorgt dat de foundation zich aanpast aan je huidskleur. Tegelijkertijd bevat deze crème een moisturizer en een SPF-filter tegen UV-straling. Dit alles klinkt erg interessant. Dat vonden wij ook, dus besloten wij TLM Foundation aan een test te onderwerpen.

TLM Foundation Gratis Testen

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor TLM Foundation zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

 1. Geef middels een reactie aan waarom jij TLM Foundation graag wil testen;
 2. We sturen het product gratis naar je toe;
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 4. Je vult het evaluatieformulier in.

TLM Color Changing Nederland
TLM Color Changing Nederland

Wat is TLM Foundation?

TLM Foundation is een foundation die zich automatisch aanpast aan de huidskleur van je huid. Hiermee is het een uitstekende basis voor je make-up. Het zorgt er ook voor dat je een natuurlijke uitstraling hebt, omdat je geen kleurverschillen hebt op je gezicht. Tot slot beweert de producent dat de foundation 24 uur lang blijft zitten.

Volgens de fabrikant is TLM Foundation waterproof. De ingrediënten zijn niet op dieren getest. Verder geeft de fabrikant aan dat het product hypoallergeen is en gebruikt kan worden op de gevoelige huid.

 

Voor wie is TLM Foundation geschikt?

Volgens de fabrikant is TLM Foundation door iedereen te gebruiken. Er zitten geen stoffen die in een allergische reactie teweeg kunnen brengen. Het middel zou daarmee geschikt moeten zijn voor alle huidtypen. Wel is het raadzaam om eerst een klein stukje huid in te smeren. Op deze manier kun je ook kijken in hoeverre de foundation zich echt aanpast aan de kleur van je huid.

Is TLM Foundation effectief?

TLM foundation belooft zich moeiteloos aan te passen aan de kleur van de huid. Hoe dit precies zou moeten werken hebben we niet kunnen achterhalen. Dit is ook niet zo gek, omdat dit de innovatieve eigenschap is van dit product.

Om UV-straling te stoppen maakt de foundation gebruik van titaniumdioxide. Deze stof is effectief (bron), maar het zou kunnen zijn dat op de lange duur het gebruik van deze stof schadelijk is (bron).

Het bevochtigende element in TLM Foundation is paraffine. In een wetenschappelijk onderzoek naar de bevochtigende werking van deze stof is gebleken dat paraffine een korte periode de huid heel soepel en vochtig maakt (bron). Een stof als glycerine werkt veel langer.

Een test met proefpersonen

We hebben de foundation uiteraard getest met een aantal proefpersonen. In ons testpanel zaten vrouwen met verschillende huidskleuren.

tlm foundation review
tlm foundation review

De claim van de fabrikant dat de foundation zich aanpast aan de huidskleur lijkt goed te kloppen. Bij één vrouw met een hele donkere huidskleur werd de huid onnatuurlijk licht. Bij een vrouw met een hele lichte huidskleur was de werking ook onvoldoende. Bij vrouwen met een lichte of licht getinte huidskleur lijkt de aanpassing goed te werken.

Een aantal van de dames had na een aantal uren wel het gevoel dat ze de huid opnieuw wilden hydrateren. Mogelijk heeft dit te maken met het feit dat de paraffine was uitgewerkt, waardoor de huid weer droog was. Omdat de foundation zich snel aanpast aan de kleur van de huid, zou je verwachten dat je de foundation ook niet zo goed voelt zitten. Dat is helaas niet helemaal waar.

Een van de proefpersonen had van zichzelf een vettige huid. Door de ingrediënten werden de poriën verstopt, waardoor de huid nog vetter werd.

Wat kost TLM foundation?

Een verpakking van 30 ml kost €24,95. Dit is wel wat duurder dan de meeste producten die je bij de plaatselijke drogisterij koopt, maar daar staat tegenover dat je in principe geen dagcrème of moisturizer meer hoeft te gebruiken. Meer informatie en bestellen kan via de website van TLM.

TLM Foundation Ervaringen

tlm foundation2
tlm foundation2

De foundation past zich volledig aan jouw huidskleur aan, dit zorgt voor een natuurlijke uitstraling.

Je hebt geen moisturiser meer nodig, omdat de foundation een verzorgende en hydraterende werking heeft die je huid soepel maakt.

Je hebt geen zonnebrandcrème meer nodig, omdat de foundation SPF bevat. Dit voorkomt verbranding en pigmentvlekken.

Je bent sneller klaar met je make-up, omdat de foundationmakkelijk aan te brengen is en zich volledig aanpast aan jouw huidskleur.

Voordelen

Voor een deel van de vrouwen is de TLM foundation prima en maakt het inderdaad een dagcrème overbodig.

Nadelen

Als de crème glycerine in plaats van paraffine had gebruikt voor de hydraterende werking, dan was deze helemaal perfect geweest. Glycerine werkt langer, waardoor je huid aan het eind van de dag niet alsnog droog aanvoelt.

tlm foundation1
tlm foundation1

De zonwerende werking van TLM Foundation is een belangrijke plus, maar het filter is niet sterk genoeg voor een hele dag in de zon. In de zomer heb je alsnog een zonnebrandcrème nodig.

Dit betekent dat als je een hele droge huid hebt of je huid veel blootstelt aan de zon, dat je alsnog een dagcrème nodig hebt. Als je niet dagelijks make-up draagt, heb je waarschijnlijk ook gewoon een dagcrème voor de spiegel staan. Als je dan een foundation hebt die goed bij je kleur past, dan kun je die net zo goed gebruiken.

Conclusie

TLM Foundation is voor ongeveer de helft van de vrouwen prima geschikt. TLM Foundation is niet geschikt als je huid heel licht of heel donker is. Je ziet de foundation dan veel te duidelijk zitten. Als de foundation zich wel aanpast aan de kleur van je huid, is het de vraag of het goed bij je huidtype past. Als je huid te vet is, dan kun je de foundation beter niet gebruiken. Als je huid te droog is, heb je alsnog een dagcrème nodig voor extra hydratatie. De zonwerende werking van de foundation is bij de meeste vrouwen niet voldoende voor zomerse dagen.

Groeten,

REVIEW OVERVIEW
Algehele Waardering
Previous articleSimpel Slank Programma Review
Next articlePremium Face Lift Formula Review en Ervaringen

302 Reacties

 1. Ik heb een aantal vlekken op mijn gezicht die met een gewone foundation niet weg te maken zijn. Ook heb ik mijn wenkbrauwen ooit eens laten tattooëren met een “bruine” kleur, maar dat is heel rood geworden. Daarom zou ik dit product heel graag willen testen.

 2. Ik zou het product graag wille testen. Ik heb snel pukkels of rode vlekjes in mijn gezicht. Ik doe nooit mijn hele gezicht vol met foundation omdat dat mijn sproetjes bedekt. Ik vraag mij dus af of de foundation dan niet de rode kleur aanneemt van de pukkel. Ook zou ik een keer willen proberen over mijn hele gezicht en kijken of het mijn sproetjes niet bedekt.

 3. Ik ben al jaren op zoek naar een geschikte foundation en tot nu heb ik nog nooit de ideale kleur gevonden waardoor ik inmiddels een hele voorraad niet-gebruikte foundations heb. Ik ben echt benieuwd naar het resultaat van TLM, ik kan het haast niet geloven.

 4. beste,

  Graag had ik TLM foundation gratis getest aldoor ik een aankoop overweeg. Heb al vele verschillende foundations aangekocht en tot op vandaag nooit de perfecte kleur gevonden. Graag had ik deze eerst gratis willen uitproberen.
  Met vriendelijke groeten,
  Lauwers Chantale

 5. Ik zou dit graag willen testen, ik heb een lichte huis met sproetjes. Het is moeilijk om een juiste foundation te vinden omdat mijn sproetjes donkerder zijn dan mijn huid dus bij een te lichte foundation worden mijn sproetjes grauw/ grijs en met een donkere foundation is het een onnatuurlijke kleur en pas het niet bij de rest van mijn huid

 6. Graag zou ik de foundation willen uitproberen omdat ik nooit eerder de juiste kleur foundation voor mijn type huid heb kunnen vinden. Je krijgt ook nooit een monster om een foundation uit te proberen. Dit is een hele goede service.

 7. Graag zou ik het product willen uitproberen omdat ik nooit de juiste kleur foundation voor mijn type huid kan vinden.

 8. Graag zou ik TML foundation willen proberen omdat ik nog steeds niet de juiste kleur voor mijn huid heb gevonden en ook niet goed dekkend.
  Ik heb een licht getinte huid en als dit product hierbij wel kan helpen zou ik super blij zijn????

 9. Goedemiddag.
  Ik heb wat filmpjes op Pinterest gezien en zou het graag een keer willen proberen of het echt zo werkt.

 10. Ik zou graag willen proberen of de foundation mijn huid niet uitdroogt (ik heb een droge huid) en of de kleur zich voldoende aanpast aan mijn lichte huid

 11. Zou dit heel graag uitproberen. Gebruik zelf nooit foundation omdat ik veel donshaartjes in mijn gezicht heb waardoor foundation nooit mooi staat

 12. Eerlijk gezegd, heb ik al meerdere, andere producten gebruikt, zonder resultaat. Als jullie mij willen overtuigen, hoop ik eerst een proefmonster te ontvangen. Als jullie dit doen, is het voor mij al geloofwaardig!

 13. Goedemorgen,
  Ik zou deze foundation graag willen proberen omdat ik eigenlijk nog nooit een heb gevonden die voor me j werkt

 14. Ik heb weken geleden een bestelling gedaan en betaald, maar niets ontvangen,
  wat zijn dit voor praktijken? graag bericht, anders ben ik genoodzaakt een bevriende advocate te raadplegen voor oplichting,
  Wachtende op u antwoord wacht ik af.

 15. Ik vind gewone foundation vlekkerig,het sluit je huid af. Vraag me af of dit product doet wat het belooft en ook of het rode vlekjes kan verbergen.
  Vaak,als iets te mooi lijkt om waar te zijn….

 16. Ik heb vroeger nooit foundation gebruikt, ben nu 50+ en heb dit nu wel eens geprobeerd maar ben tot nu toe nog niet de juiste tegen gekomen. Vaak zijn de kleuren niet mooi. Zoals het product wordt neergezet, hoop ik dat dit de mijne word

 17. Ik gebruik dagelijks foundation. Deze créme beloofd een beetje over de top daarom zou ik hem eerst eens willen proberen voor ik hem aankoop

 18. Goedemiddag,

  Ik heb een lastige huid sproetjes en roze maar OOK een gele ondertoon. Ik zit dus altijd de klooien met twee foundations die ik door elkaar heen moet mengen. Ik ben nu dus erg benieuwd of dit ook voor mij werkt.

  Met vriendelijke groet,

  Tessa

 19. Omdat ik maar niet weet wat mijn goeie kleur is.. de ene keer is het oranje, dan weer te licht en de andere keer allemaal vlekken. En het me een hoop geld zal besparen als ik dat we wist!

 20. Graag wil ik testen.. heb couprose en ben benieuwd wat het hierop doet. Ook moedervlekken en sproetjes in het gezicht.

 21. Ik kan maar geen goed matchende kleur vinden die aansluit bij mijn huidskleur en het resultaat is dan dat er groot kleurverschil zichtbaar is en dat is niet mooi. Ook zijn de foundations vaak te vettig en veroorzaken onzuiverheden. Ik zou graag het product willen testen omdat ik het juiste nog steeds niet heb gevonden.

 22. Ik zou het graag willen testen omdat ik er veel positieve reacties over lees dus wil ik ook wel is kijken of het klopt voor ik overstap naar andere foundation

 23. Ik heb tot nu toe nog nooit de perfecte foundation kunnen vinden qua kleur.. kapitalen heb ik uitgegeven & dit product lijkt mij dus de oplossing !!

 24. Ik zou dit graag willen testen. Ik heb een lichte huid met veel sproetjes. Ik zoek nog steeds naar een foundation die niet alle sproeten bedekt.

  Groetjes Haike

 25. Omdat ik telkens te donker of te lichte of te gele kleur koop en vind niks wat mooi past bij mijn huid en geef zoveel geld steeds uit en gebruik maar 1 x omdat toch niet mooi is

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in