TLM Foundation Review en Ervaringen

Als je ook nooit de juiste kleur foundation, dan is er nu wellicht een oplossing. TLM Foundation beweert een nieuw formule te hebben uitgevonden die ervoor zorgt dat de foundation zich aanpast aan je huidskleur. Tegelijkertijd bevat deze crème een moisturizer en een SPF-filter tegen UV-straling. Dit alles klinkt erg interessant. Dat vonden wij ook, dus besloten wij TLM Foundation aan een test te onderwerpen.

TLM Foundation Gratis Testen

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor TLM Foundation zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

 1. Geef middels een reactie aan waarom jij TLM Foundation graag wil testen;
 2. We sturen het product gratis naar je toe;
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 4. Je vult het evaluatieformulier in.

TLM Color Changing Nederland
TLM Color Changing Nederland

Wat is TLM Foundation?

TLM Foundation is een foundation die zich automatisch aanpast aan de huidskleur van je huid. Hiermee is het een uitstekende basis voor je make-up. Het zorgt er ook voor dat je een natuurlijke uitstraling hebt, omdat je geen kleurverschillen hebt op je gezicht. Tot slot beweert de producent dat de foundation 24 uur lang blijft zitten.

Volgens de fabrikant is TLM Foundation waterproof. De ingrediënten zijn niet op dieren getest. Verder geeft de fabrikant aan dat het product hypoallergeen is en gebruikt kan worden op de gevoelige huid.

 

Voor wie is TLM Foundation geschikt?

Volgens de fabrikant is TLM Foundation door iedereen te gebruiken. Er zitten geen stoffen die in een allergische reactie teweeg kunnen brengen. Het middel zou daarmee geschikt moeten zijn voor alle huidtypen. Wel is het raadzaam om eerst een klein stukje huid in te smeren. Op deze manier kun je ook kijken in hoeverre de foundation zich echt aanpast aan de kleur van je huid.

Is TLM Foundation effectief?

TLM foundation belooft zich moeiteloos aan te passen aan de kleur van de huid. Hoe dit precies zou moeten werken hebben we niet kunnen achterhalen. Dit is ook niet zo gek, omdat dit de innovatieve eigenschap is van dit product.

Om UV-straling te stoppen maakt de foundation gebruik van titaniumdioxide. Deze stof is effectief (bron), maar het zou kunnen zijn dat op de lange duur het gebruik van deze stof schadelijk is (bron).

Het bevochtigende element in TLM Foundation is paraffine. In een wetenschappelijk onderzoek naar de bevochtigende werking van deze stof is gebleken dat paraffine een korte periode de huid heel soepel en vochtig maakt (bron). Een stof als glycerine werkt veel langer.

Een test met proefpersonen

We hebben de foundation uiteraard getest met een aantal proefpersonen. In ons testpanel zaten vrouwen met verschillende huidskleuren.

tlm foundation review
tlm foundation review

De claim van de fabrikant dat de foundation zich aanpast aan de huidskleur lijkt goed te kloppen. Bij één vrouw met een hele donkere huidskleur werd de huid onnatuurlijk licht. Bij een vrouw met een hele lichte huidskleur was de werking ook onvoldoende. Bij vrouwen met een lichte of licht getinte huidskleur lijkt de aanpassing goed te werken.

Een aantal van de dames had na een aantal uren wel het gevoel dat ze de huid opnieuw wilden hydrateren. Mogelijk heeft dit te maken met het feit dat de paraffine was uitgewerkt, waardoor de huid weer droog was. Omdat de foundation zich snel aanpast aan de kleur van de huid, zou je verwachten dat je de foundation ook niet zo goed voelt zitten. Dat is helaas niet helemaal waar.

Een van de proefpersonen had van zichzelf een vettige huid. Door de ingrediënten werden de poriën verstopt, waardoor de huid nog vetter werd.

Wat kost TLM foundation?

Een verpakking van 30 ml kost €24,95. Dit is wel wat duurder dan de meeste producten die je bij de plaatselijke drogisterij koopt, maar daar staat tegenover dat je in principe geen dagcrème of moisturizer meer hoeft te gebruiken. Meer informatie en bestellen kan via de website van TLM.

TLM Foundation Ervaringen

tlm foundation2
tlm foundation2

De foundation past zich volledig aan jouw huidskleur aan, dit zorgt voor een natuurlijke uitstraling.

Je hebt geen moisturiser meer nodig, omdat de foundation een verzorgende en hydraterende werking heeft die je huid soepel maakt.

Je hebt geen zonnebrandcrème meer nodig, omdat de foundation SPF bevat. Dit voorkomt verbranding en pigmentvlekken.

Je bent sneller klaar met je make-up, omdat de foundationmakkelijk aan te brengen is en zich volledig aanpast aan jouw huidskleur.

Voordelen

Voor een deel van de vrouwen is de TLM foundation prima en maakt het inderdaad een dagcrème overbodig.

Nadelen

Als de crème glycerine in plaats van paraffine had gebruikt voor de hydraterende werking, dan was deze helemaal perfect geweest. Glycerine werkt langer, waardoor je huid aan het eind van de dag niet alsnog droog aanvoelt.

tlm foundation1
tlm foundation1

De zonwerende werking van TLM Foundation is een belangrijke plus, maar het filter is niet sterk genoeg voor een hele dag in de zon. In de zomer heb je alsnog een zonnebrandcrème nodig.

Dit betekent dat als je een hele droge huid hebt of je huid veel blootstelt aan de zon, dat je alsnog een dagcrème nodig hebt. Als je niet dagelijks make-up draagt, heb je waarschijnlijk ook gewoon een dagcrème voor de spiegel staan. Als je dan een foundation hebt die goed bij je kleur past, dan kun je die net zo goed gebruiken.

Conclusie

TLM Foundation is voor ongeveer de helft van de vrouwen prima geschikt. TLM Foundation is niet geschikt als je huid heel licht of heel donker is. Je ziet de foundation dan veel te duidelijk zitten. Als de foundation zich wel aanpast aan de kleur van je huid, is het de vraag of het goed bij je huidtype past. Als je huid te vet is, dan kun je de foundation beter niet gebruiken. Als je huid te droog is, heb je alsnog een dagcrème nodig voor extra hydratatie. De zonwerende werking van de foundation is bij de meeste vrouwen niet voldoende voor zomerse dagen.

Groeten,

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelSimpel Slank Programma Review
Volgend artikelPremium Face Lift Formula Review en Ervaringen

303 Reacties

 1. Ik zou het graag willen proberen aangezien ik het heel moeilijk vind om de juiste kleur foundation te vinden. In de zomer ben ik van nature wat donkerder dan bijvoorbeeld in de herfst en dan heb ik het nog niet eens over de witte ik in de winter. Ik ben heel benieuwd wat deze foundation doet met mijn wisselende huid.

 2. Ja ik ben al heel lang op zoek naar een goede foundation en heb hoge verwachtingen van dit product!!
  Ik zou het heel graag willen testen!
  Groetjes!

 3. Mijn bestelling nog steeds niet ontvangen wanneer kan ik deze verwachten?! De reacties die ik lees zijn niet veelbelovend

 4. Het is altijd moeilijk om de goede kleur te vinden. Ik ken ook vooral op mijn wangen veel ronde plekken. Ik heb een hekel aan een masker effect door een verkeerde kleur

 5. Ik heb in april besteld en nu in oktober nog niets ontvangen. Krijg alleen maar te horen dat ze het door gaan geven aan de afdeling maar er komt niets. Zou ik mijn geld terug krijgen duurt 5-10 werkdagen. Na 3 weken nog niets!!! En geen reactie meer!! Bestel dit niet!!! Is louche bedrijf!!!

 6. IK zou graag de TML foundation testen
  Ik kan nooit mijn kleur foundation vinden en mijn zus gaat trouwen.
  Mijn foundations zijn niet mijn kleur.

 7. Geachte mevrouw, mijnheer,
  Ik heb een bestelling gedaan op 2 september en betaald op 2 september 2020. Heb al 3 e-mails gestuurd om te vragen waar mijn bestelling blijft waar ik geen reactie op heb gekregen.
  Hopelijk zullen jullie wel reageren en er voor zorgen dat ik mijn bestelling ontvang.
  Heb hierbij de gegevens toegevoegd.
  Met dank voor het in orde brengen van deze aankoop verblijf ik intussen.

  TLM-Foundation.nl
  BESTEL #7143
  Bedankt voor je aankoop!
  Hallo Vera, we zorgen ervoor dat je bestelling gereed is voor verzending. We zullen je op de hoogte stellen wanneer deze is verzonden.

  Je bestelling bekijken
  of Bezoek onze winkel
  Besteloverzicht
  TLM Meekleurende Foundation – 1 stuk (€19,99) × 1

  €19,99

  Subtotaal

  €19,99
  Verzending

  €2,95
  Btw

  €0,00
  Totaal

  €22,94 EUR
  Aangepaste informatie
  Bezorgadres
  Vera Van Vaerenbergh
  Zwarte Zustersstraat
  2-4-6
  9200 Dendermonde
  België

  Factuuradres
  Vera Van Vaerenbergh
  Zwarte Zustersstraat
  2-4-6
  9200 Dendermonde
  België

  Verzendmethode
  PREMIUM – {Meest Gekozen}, inclusief Track and Trace

  Betaalmethode
  Belfius direct_net_mollie_ — €22,94

  Als je vragen hebt, kun je deze e-mail beantwoorden of ons e-mailen op [email protected]

  Geachte mevrouw, mijnheer.

  Zou u dit willen nakijken want tot op vandaag heb ik nog steeds mijn bestelling niet ontvangen.
  Graag vernam ik van u hoe dit komt.
  Dank bij voorbaat.
  Grtjs
  Vera Van Vaerenvergh
  Gsm nr 0032 474 62 12 77

  ———- Forwarded message ———
  Van: TLM-Foundation.nl
  Date: wo 2 sep. 2020 18:04
  Subject: Bestelling #7143 bevestigd
  To:

  Tekst uit oorspronkelijke berichten weergeven

 8. Ik ben het zo beu om de verkeerde foundation te hebben! Tot op heden nooit de goede kunnen vinden en ik ben bijna 30 jaar oud.

  Ik zou hem graag willen testen, review geven en promoten ( indien het echt werkt ) bij vrienden!

 9. Ik zou heel graag deze foundation willen testen. Mijn huid heeft hier en daar wat vlekjes en ik zou het fijn vinden om weer een wat egalere teint te krijgen. Ik vind het altijd erg moeilijk om de juiste kleur foundation te vinden; dan is hij te licht, dan weer te donker dus dit lijkt me ideaal!

 10. Nog steeds niets ontvangen zou graag mijn product willen hebben. Wacht nog even af anders zal ik andere stappen moeten ondernemen.
  Marijke

 11. Ik zou deze foundation graag willen testen omdat mijn gezicht kleur vaak verandert door natuurlijke zon verkleuring waardoor ik steeds een andere kleur foundation nodig heb.

 12. Ik zou deze foundation graag uitproberen. Ik heb last van rode vlekken in mijn gezicht, begin van coupe rose, en geen van de foundations die ik geprobeerd heb helpt dit te bedekken. Ben benieuwd of deze foundation doet wat het belooft. Ik heb een lichte huid maar niet bleek.

 13. Ik ben 65 en heb heel veel moeite de juiste foundation en kleur te vinden.
  Deze zou voor mij een oplossing zijn.
  Ik wil het graag uittesten

 14. Ik ben Ingrid van Wezel , ik heb een schoonheidssalon en vraag me af of dit echt werkt, zelf gebruik ik al mijn hele leven foundation van uiteenlopende merken en weet dus heel goed of het goed spul is of niet .

 15. Ik wel de foundation graag uitproberen omdat ik denk ik al alle kleuren op de markt geprobeerd heb de lichte zijn te licht dan ben ik precies ziek en als ik dan donkerder ga heb ik vershillende plaatsen die bijna zwart lijken kan nooit het juiste kleur vinden omdat deze aanpast aan de huid hoop ik dat deze wel perfect is voor mijn huid

 16. Ik zou graag de TLM foundation willen testen omdat ik een super bleke huid heb. Geen 1 foundation is licht genoeg waardoor niks matched.

  Ik gebruik nu een super lichte concealer voor mijn gehele gezicht. Maar ik hoop dat deze foundation perfect matched, en daarom zou ik hem graag willen testen.

 17. Ik heb de foundation op 16 juni besteld, en betaald.. als ik mijn bestelling nakijk is er geen bestelling geplaatst?

  Heb ook nog niets ontvangen, zijn inmiddels 21 juli, heb al 4 keer een mail gestuurd.. hier word door hen niet op gereageerd!

 18. Ik kan geen enkele foundation opbrengen. Altijd allergische reactie. Ik zou deze crème wel willen uitproberen omdat ik een hele ongave huid heb.

 19. Ik zou het graag uitproberen , omdat ik een vlekkerig gezicht heb , en geen goede foundation kan vinden. Ik ben hier zeer benieuwd naar.

 20. Het klinkt allemaal geweldig, maar Ik ben verder reuze benieuwd wat er nog meer in zit dan alleen paraffine. Volgens mij is paraffine niet goed voor de huid. Vooral de vette huid.

 21. Ik heb 56 jaar en ik wil graag de TEC foundation testen , want ik wil zien hoe oud ben ik met TEC…10 jaar minder…?

 22. Eindelijk een foundation die een oplossing biedt voor mij! Andere foundations zijn te donker of te licht, waardoor het niet natuurlijk leek. De tlm-foundation is ideaal en ik zou hem graag proberen!

 23. Ik ben al zolang opzoek naar een foundation die goed bij mij past qua kleur en die ook een natuurlijk resultaat geeft.
  Ik zou dus heel graag een flesje willen proberen om te zien of het wat voor mij is.

 24. Ik heb vitiligo zou dit product graag gratis uitproberen, heb helaas al zo vaak mijn neus gestoten dat het niet bedekte????
  Zie het graag tegemoet, wie weet????

 25. Het zou de ideale foundation zijn. Ben nu steeds aan het stoeien met verschillende/ verkeerde kleuren ook omdat mijn huid altijd weer anders is afhankelijk van zo’n invloeden. Wil het graag proberen want als het goed werkt is het ideaal; een foundation voor alle jaargetijden

 26. Ik wil graag TLM foundation uitproberen, omdat ik een gevoelige huid heb. Daarnaast spreekt mij de combinatie wat betreft bescherming tegen de zon erg aan.

 27. Ik wil graag tlm creme willen proberen omdat ik nooit de juiste teint vind voor mijn huid, of te donker of ik zie bleek en mijn poriën zijn dan extra zichtbaar.
  Ik heb ook altijd een glimneus en kin, deze poeder ik dan.
  Ik ben benieuwd of dit product mijn huid er natuurlijk en egaal uit kan laten zien en op mijn eigen huidskleur lijkt

  Groeten Miranda ????

 28. Ik zou graag de TEC foundation willen testen omdat het niet te geloven is dat zo’n foundation bestaat
  Foundations zijn of te licht of te donker en dit zou een geweldige oplossing zijn als het waar is

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in