Eenvoudig Afvallen met Touwtje Springen!

Met touwtje springen kan je spelenderwijs sporten. Wist je dat je eenvoudig buikvet kunt verbranden en afvallen door dagelijks tien minuten touwtje te springen? Wie heeft er nou niet als kind touwtje gesprongen. In die tijd was het een leuk spelletje. Nu kun je het eenvoudig gebruiken om mee te sporten en zo calorieën verbranden. Touwtje springen kan een effectieve workout zijn en afvalmethode. Wil je het ook proberen? Lees dan verder.

Met touwtje springen afvallen

Dat je met touwtje springen kan afvallen is voor velen onbekend. Het wordt meer gezien als een kinderspel, een leuke bezigheid voor kinderen. Waar men niet bij stil staat is hoe intensief het is. Dankzij die intensiteit val je af. Boksers en andere atleten gebruiken touwtje springen al jaren om hun gewicht te onderhouden. Het is een prima manier om vet te verbranden, mee op te warmen en om je uithoudingsvermogen te verbeteren.

Je gebruikt elke spier in je lichaam wanneer ze zo bezig touwtje springen bent. Het is zo intensief dat je het effect merkt van je kuiten tot je armen. Zelfs je buikspieren pakt het aan. Je spieren worden sterker en je lichaam strakker. Je kunt er dus mee afslanken en spieren opbouwen. Bovendien is het een cardio-oefening dus goed voor je hart.

Touwtje springen kost veel energie en daardoor verbrand je veel calorieën en dit is de reden waarom je afvalt.

Calorieën verbranden met touwtje springen

Met touwtje springen verbrand je ongeveer 0,14 calorieën per kilo per minuut. Een persoon die 85 kilo weegt kan gedurende 10 minuten 112 calorieën verbranden. Deze resultaten zijn veel gunstiger dan dat van hardlopen, zwemmen en fietsen. Daar verlies je minder calorieën binnen dezelfde tijd.

Met Touwtje Springen Is het mogelijk om het aantal kcal dat je verbrandt op te voeren door de tempo te versnellen. Het tempo bepaal je immers zelf

Touwtje springen als sport

Touwtje springen kun je regelmatig doen. Het is een laagdrempelige sport dat maar een kleine investering in tijd eist. Het is een briljante manier om de spieren los te maken en calorieën te verbranden. Bovendien heb je hiervoor geen sportschool nodig. Je kunt lekker thuis werken aan je fitness- en gewichtsdoelen. Het past makkelijk in je dagschema op zo een manier. Toch is het van groot belang om een strak trainingsschema op na te houden. Je zult geen noemenswaardige resultaten behalen als je slechts een paar keer per dag enkele minuten springt.

Het is een intensieve manier van bewegen. Het kost je lichaam veel energie om steeds die kleine sprongen te maken. Je gebruikt immers alle spieren in het lichaam daarvoor. Ten opzichte van andere sporten is touwtje springen daarom effectiever. Bij fietsen en rennen worden hoofdzakelijk de spieren in de benen gebruikt.

Touwtje springen is perfect voor personen die liever niet naar de sportschool gaan voor welke reden dan ook. Velen hebben de tijd niet, vinden de kosten te hoog of durven zij de sportschool niet binnen te stappen. Je kunt het op je eigen tempo thuis doen. Begin rustig en voer het langzaamaan op. Al heel snel zal je het verschil merken aan je lijf.

Vetmassa en Spiermassa

Het gevaar bij slechts een dieet volgen is dat je geen vet verliest en juist spiermassa. Dat kan gebeuren wanneer je geen sport beoefent of niet regelmatig beweegt. Je valt eenvoudiger, sneller en gezonder af wanneer je de spieren inzet. En het is een manier om die spieren zwaar te belasten. Je kunt hiermee vet branden in plaats van spieren.

Conclusie

Afvallen doe je met een goede combinatie aan bewegen en minder eten. Touwtje springen helpt je daarbij heel veel door je in beweging te houden. Met een strak trainingsschema zal je waanzinnig snel resultaat zien. Die zijn makkelijk online te vinden. Begin langzaam om je spieren niet over te belasten en neem je tijd om je tempo op te voeren. Je komt er zeker.

Gezonde Groet,

mark

[thrive_leads id=’46006′]

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in