Kettlebell Training en Oefeningen voor Vetverbranding

Kies de juiste training voor optimale vetverbranding

Afvallen of op een gezond gewicht blijven is voor veel mensen een lastige opgave. Vooral als je pogingen om gewicht te verliezen maar weinig resultaat opleveren kun je al gauw de neiging krijgen om de moed maar op te geven. Dat is jammer, want je gewicht draagt voor een groot deel bij aan je gezondheid. Eén van de redenen waarom afvallen vaak mislukt is omdat je lichaam niet goed in staat is vet te verbranden. Echter, door de aanmaak van groeihormoon in je lichaam te stimuleren kun je op een natuurlijke manier je vetverbranding vergroten, waardoor succesvol afvallen of op een gezond gewicht blijven ook voor jou binnen handbereik komt. Een eenvoudige workout  of een kettlebell workout is vaak verassend effectief. Wil je meer workout video’s of heb je nog geen kettlebell? Dan adviseer ik je om de kettlebel workout website te bezoeken.

kettlebel2

Wat is groeihormoon en hoe helpt het bij vetverbranding?

Groeihormoon speelt een belangrijke rol bij de reparatie en de groei van cellen en weefsels en stimuleert het lichaam om energie uit vetreserves te verbranden, ook als het lichaam in rusttoestand is. Daarnaast zal je lichaam als het voldoende groeihormoon aanmaakt meer en steviger spierweefsel krijgen, wat ook weer bijdraagt aan gewichtsverlies omdat met meer spiermassa meer vet wordt verbrand. Helaas maken veel mensen als gevolg van slaaptekort, stress, te weinig bewegen, ongezonde leef- en eetgewoontes en verkeerde training te weinig groeihormoon aan waardoor het lichaam niet goed in staat is vet te verbranden, en dit kan overgewicht in de hand werken. Voldoende groeihormoon is dus belangrijk om gezond te blijven.

Wat kun je doen om de aanmaak van groeihormoon te stimuleren?

De aanmaak van groeihormoon kun je op verschillende manieren stimuleren. Uiteraard is een gezond eet- en leefpatroon belangrijk (genoeg eiwitrijke voeding, weinig alcohol en niet roken), maar ook voldoende nachtrust is een voorwaarde omdat je lichaam vrijwel alleen ‘s nachts groeihormoon aanmaakt. De juiste training is echter veruit de meest effectieve manier om de aanmaak van groeihormoon te stimuleren. Voor de aanmaak van groeihormoon is het noodzakelijk dat je bij de oefeningen die je doet melkzuur in je spieren laat ophopen. Door de lichte spierschade die hierbij ontstaat zal je lichaam een prikkel krijgen om spieren te herstellen en te laten groeien, en daarmee zal de aanmaak van groeihormoon optimaal worden gestimuleerd. Deze spierschade bereik je door te trainen met de juiste intensiteit, dat wil zeggen met oefeningen die zwaar genoeg zijn om je lichaam de juiste trainingsprikkel te geven. Daarbij is een juiste combinatie van trainingsfactoren ook belangrijk: het aantal herhalingen, de hoeveelheid sets, de exacte oefeningen die je doet en de rust die je neemt.

Welke training is geschikt voor een effectieve aanmaak van groeihormoon?

Een juiste combinatie van trainingsfactoren kun je op eenvoudige wijze bereiken met de Kettlebell Workout, een korte hoge intensiteit training die specifiek bedoeld is om de aanmaak van groeihormoon te stimuleren. Het voordeel van de Kettlebell Workout is dat je die gewoon thuis kunt uitvoeren, dus waar en wanneer je zelf wil. Met voldoende variatie en afwisseling in je Kettlebell Workout zorg je ervoor dat je lichaam telkens opnieuw trainingsprikkels krijgt, en daarmee zorg jij dat je jouw vetverbranding optimaal stimuleert zodat je sneller afvalt of makkelijker op een gezond gewicht kunt blijven. Je kunt de kettlebel inclusief trainings dvd’s nu tijdelijk met korting bestellen in de webshop.

2 Reacties

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in