TRX Workout: De 5 meest effectieve TRX oefeningen voor een strakke buik

Na Amerika is ook Nederland helemaal enthousiast van de TRX workout! En niet zonder reden. Dankzij TRX kun je thuis eenvoudige en effectieve workouts doen. Voor elk doel en lichaamstype is er een passende trainingsvorm ontwikkeld. Eentje waarbij je je prettig voelt. En zo ook is TRX in het leven geroepen. Dit volledig mobiel trainingsapparaat maakt fitnessen toegankelijker voor een ieder. Met TRX (Total Resistance eXercise) ontwikkel je je spieren middels verschillende bewegingen in dynamische posities. Het leuke van dit apparaat is dat je de moeilijkheidsgraad zelf kan bepalen door de stand van je lichaam aan te passen. Met een TRX kan je je spieren ontwikkelen, werken aan je coördinatie en houding, en daarnaast ook nog eens je conditie en vetverbranding verbeteren.

Wat is TRX?

TRX is in de Verenigde Staten ontwikkeld door Navy Seals. Het apparaat bestaat uit twee touwen met handvatten en die hang je aan een ankerpunt, zoals een deur, balk of boom. Hij is lekker mobiel dus. Het idee achter de TRX was om een trainingsapparaat te creëren waarmee je onderweg nog je oefeningen kon doen. Met weinig materiaal kan je nog effectief trainen. Er zijn ontelbaar vele oefeningen die je dan kunt doen. Met deze trainingsvorm ontwikkel je kracht, balans, flexibiliteit en core stabiliteit tegelijkertijd.

Voordelen TRX

Oefeningen doen met de TRX heeft een aantal voordelen, zoals:

 • Het verstevigen van je core
 • Het verbeterd je uithoudingsvermogen en conditie
 • Het verbeterd je stabiliteit
 • Met 1 apparaat kan je alle spiergroepen trainen
 • Het apparaat is verplaatsbaar, zo kan je trainen waar je wilt.

Waarom TRX?

Kracht, concentratie en uithoudingsvermogen; al deze eigenschappen maken van TRX een ideale trainingsvorm bij uitstek. TRX is voor een ieder, ongeacht hun fitness niveau, geschikt. Ook personen met rugklachten of zij die nog herstellen na een blessure kunnen de TRX goed gebruiken. Overbelasting is eigenlijk niet mogelijk en je kan de intensiteit zelf bepalen. Een van de sleutelelementen van TRX is spiercontrole. Omdat je bij TRX je eigen lichaam en gewicht gebruikt in plaats van allerhande apparaten, stijgt de kracht in je lijf.

TRX voor Thuis

Het mooie van TRX is dat je de workout eenvoudig thuis kunt uitvoeren. Je kunt de TRX vastmaken aan een deur of bijvoorbeeld aan de trap. Train je liever in de buitenlucht? zoek dan een klimrek of boom om je TRX aan vast te maken.

TRX Alternatieven

TRX staat voor kwaliteit maar daar hangt ook een prijskaartje aan. voor een echte TRX moet je rekenen op minimaal 200 euro. Er zijn uiteraard ook beter betaalbare alternatieven maar houdt hierbij rekening met de prijs/kwaliteit verhouding. We hebben een overzicht van alle TRX producten en alternatieven voor je gemaakt. Bekijk het complete overzicht van TRX en Alternatieve producten.

Effectieve TRX Voorbeeld oefeningen

Je kunt met een TRX ontzettend veel verschillende oefeningen uitvoeren. De TRX Suspension Trainer is een mobiel trainingsmiddel wat gebruik maakt van de zwaartekracht en je eigen lichaamsgewicht om de oefeningen uit te voeren.

TRX Pushups

Hang met je voeten in de TRX. Let wel dat je lichaam recht blijft. Alleen zo ben je op de juiste hoogte. Zak door je ellebogen en duw daarna jezelf weer op. Probeer je lichaam recht te houden en span je buikspieren aan. Door je buikspieren aan te spannen werk je meteen ook aan je core.

TRX Tricep Oefeningen

De TRX is ook ideaal voor het trainen van je triceps. Met deze oefening train je de triceps, de achterkant van de bovenarmen. Houd de handvatten van de TRX boven je hoofd, span je buik aan en houd je lichaam recht. Buig in je ellebogen en strek je armen vervolgens weer uit.

TRX Core Oefening

Als je de TRX op enkelhoogte instelt, kun je je voeten erin doen en een schuine plank maken. Dit is een wat zwaardere core-oefening. Hij is helemaal perfect voor het krijgen van strak plat buikje. Is deze houding nog te zwaar voor je? Plaats dan één knie op de grond voor extra steun. Wil je hem juist zwaarder maken? Ga dan op je hand staan, of trek je knieën richting je neus.

TRX Pike Crunch

Hang met je voeten in de TRX. Duw je billen omhoog en trek je enkels richting je borst, en houd je benen gestrekt. Deze is ook goed voor je core.

TRX Mountainclimber

Een andere oefening vanuit de plankhouding  is de mountainclimber. Hierbij zet je iets meer het accent op de schuine buikspieren. Trek om en om een knie richting je borst. Houd je lichaam zo stabiel mogelijk.

Download TRX PDF Workouts

In de onderstaande lijst staan TRX Workout PDF bestanden die je eenvoudig kunt downloaden, printen of online kunt bekijken.

10x Gratis TRX Pakket

Wil jij ook starten met TRX? We mogen 10 x een TRX pakket ter waarde van 349 euro weggeven. Waarom wil jij een van deze pakketten winnen? Laat een reactie achter of gebruik het onderstaande fb formulier en wie weet staat de postbode binnenkort bij jou voor de deur!

Gezonde Groet,

susanne

RECENSIES OVERZICHT
ALgehele waardering
Persoonlijke Dieet ErvaringFitchef Turbo Review
Eenvoudig AfvallenPOWR Fat Burner Review
trxTRX Workout: De 5 meest effectieve TRX oefeningen voor een strakke buik Na Amerika is ook Nederland helemaal enthousiast van de TRX workout! En niet zonder reden. Dankzij TRX kun je thuis eenvoudige en effectieve workouts doen. Voor elk doel en lichaamstype is er een...

30 Reacties

 1. Ik fiets veel z’n 14.000 km per jaar, dus de conditie is wel goed alleen train je dan éénzijdig. Belangrijk is dat je ook de andere spieren traint. Daarbij heb ik het afgelopen jaar getopt met de rot ziekte kanker en gaf ik even niet om mijn voeding, gevolg is 5 kilo :-( dat moet er nu echt af. Ik zie de trainingen en het gemak ervan dus ga ik het zeker uitproberen. Nu nog een zetje in mijn rug.

 2. Na jaren van blessureleed, nieuwe heup, nieuwe achillespees, verlies van meniscussen in beide knieën, is het lastig de extra kilo’s, t.g.v. verminderde mobiliteit en het niet uit kunnen oefenen van mijn sport tennis, kwijt te raken.
  Nu is het tijd weer in shape te komen. Met een drukke baan en dito druk thuisleven, is trainen met TRX een uitkomst. Zelf trainen op die momenten dat ik even tijd over heb.

 3. ik ben lavth uit rotterdam..en mijn liefde voor sport is enorm groot.voor heen deed ik capoeira..maar door een auto ongeluk is mijn evenwicht weg.. voor mij is sporten niet alleen een hobby..het is een noodzaak..daarom zou ik graag in aamerking willen komen voor zo n pakket..thuis trainen wann je geen energie hebt voor de sportschool..ja..dat zou een echt kado zijn

 4. Goede middag,

  Dat je de 60 passeert houd je niet tegen maar je lijf in shape houden kun je wel. Dus ga ik sinds een jaartje 2x per week naar de sportschool (armen, benen, schouders en natuurlijk/helaas buik)
  Op vakantie ook elke dag een uurtje aan het lijf gewerkt om de paella, sangria en cerveza een beetje te compenseren. Hier maakte ik voor het eerst kennis met een suspension trainer waar ik in de sportschool steeds met gewichten, apparaten e.d. trainde. Dus ben ik een beetje gaan googlen en kwam op deze site waar ik bovendien zag dat u er 10 weg geeft. Is deze actie al verlopen of maak ik nog steeds kans?
  Bedankt voor uw hopelijk positieve reactie.
  Met vriendelijke groet,
  Ton

 5. Om mijn vriend een steuntje in de rug te geven na een vervelend ziekte traject. Het zal hem fysiek en mentaal sterker maken. Hij kan met de TRX op een voor hem passende manier zijn spieren weer opbouwen en op dit gebied weer de fitte kerel worden die hij altijd is geweest.

 6. Ik gebruik TRX op de sportschool en dat gaat goed. Ik heb nogal wat fysieke uitdagingen ( verbrijzeld rechterbeen dat door frame aan binnenkant been bij elkaar gehouden wordt), kapotte linkerschouder, longen met nog maar 55% werkende longblaasjes door meerdere longembolien in beide longen. Daardoor beschadig hart waardoor ik chronisch moe ben. Ga 6x per week naar sportschool maar als ik moet reizen en op dag 7 zou dit mijn redding zijn. Is me door bovenstaand trainingsschema gelukt om 30 kg af te vallen en wat meer lucht te krijgen. Op deze manier zou ik dat vast kunnen houden

 7. Ik zou heeel erg graag winnen! Na meerdere pogingen om af te vallen, heb ik voor het eerst het idee dat ik lekker bezig ben. Het gaat goed, ik eet gezond. Sporten blijft lastig. Ik vind het heel moeilijk om mij er toe te zetten om naar buiten te gaan. Het liefste sport ik (voorlopig) binnen. Ik weet dat als ik eenmaal wat ben afgevallen, meer spiermassa heb, gezonder ben en mij fitter en zelfverzekerder voel, het mij wel lukt om buiten te sporten. Ik kan niet wachten! Om daar te komen, is het nodig dat ik nu hard aan de slag ga in en om mijn eigen huis. Het TRX pakket kan mij daar heel goed bij helpen! Ik ben onwijs gemotiveerd om hier mee aan de slag te gaan! Omdat ik veel rugklachten heb, raadden mijn fysiotherapeut en cesar oefentherapeut mij aan om mijn core-stability te verbeteren. Dat kan gelukkig heel goed met de TRX set.

 8. Na bepaalde gebeurtenissen (gezondheid probleempjes) 25 kg aangekomen ! En nu is het tijd om alles weer op te pakken. Sporten en gezond eten dus. Zo TRX pakket zal een mooie uitdaging en hulp zijn! :) Gr. Alisa

 9. Een TRX zou een top aanvulling zijn om thuis training te kunnen doen. Dit zou een hoop tijd schelen. Dus meer tijd om te kunnen trainen.

 10. Mij zou je heel blij maken met dit TRX pakket! Ik doe een opleiding tot lifestylecoach en wil graag iets voor mezelf gaan beginnen. De TRX zou een mooi onderdeel zijn om mee te kunnen nemen in de trainingen en bootcamps die ik geef.

 11. Ik ben al bijna 13 kilo afgevallen dus om thuis vaker te sporten zou heerlijk zijn. Ook voor mijn dochter zou het heerlijk zijn. zij kampt met een depressie en wil thuis wel sporten maar nog niet naar de sportschool.

 12. Als gedreven wielrennen is dat wat mijn zoon nog mist. Werken en intensief sporten is niet evident en vaak moeilijk verenigbaar. Het zou super zijn, moest hij al niet meer naar de kine moeten voor zijn stabilisatieoefeningen. Tijdbesparend en effectiever want hij zou ze regelmatiger kunnen doen. Fingers crossed dat de TRX onze kant op komt :)

 13. Het zou fantastisch zijn om deze thuis the hebben. Na een hele dag op kantoor zitten ben ik vaak stijf, dan even lekker hierin hangen zou top zijn!

 14. Zou leuk zijn. Sportscholen zijn zo duur in de omgeving en kan het niet veroorloven. Mijn fysiotherapeut heeft gezegt dat ik hypermobiliteit heb en vandaar mijn rugpijn, dat de spieren zijn verslapt. Zo’n apparaat zou super zijn om mijn spieren weer aan te sterken en dan meer zelf vertrouwen te krijgen. En dan kan mijn partner het ook gebruiken.

 15. Ik zit sinds enige tijd op een sportclubje van de gemeente uit om ouderen meer te laten bewegen.
  Nu krijgen we steeds balans oefeningen, en laat ik daar nu niets van bakken.
  We moeten ons op een punt focussen, en b.v. op een been blijven staan.
  Of het nu aan mijn evenwicht ligt of aan mijn spieren, dat weet ik niet.
  Maar met het TRX pakket is het mogelijk om alle spiergroepen te trainen.
  Leuk om dit te winnen!!!!!!

 16. Ik wil opnieuw de motivatie vinden om goed aan mijn lichaam te gaan werken. Met een druk leven met drie kleine kinderen en een eigen zaak heb ik weinig tijd voor de sportschool. Met een TRX pakket kan ik de tijd om te sporten flexibel thuis indelen en ook mijn man motiveren om dit op te pakken. Ik heb op dit moment namelijk de max bereikt en zou het liefst vandaag al willen beginnen.

 17. Zou me weer een beetje vooruit helpen met met nieuwe ‘ik’ ben onlangs met eiwitdieet begonnen.ben ondertussen 7 kilo kwijt en loop een 5km op een 35 minuten,super trots op mezelf.en nu een TRX winnen ,zal me dan weer opweg helpen om strak in mijn vel te zitten.raar maar waar…heb vorige week heleboel info gelezen over deze manier van work-out…

 18. Dit lijkt me eindelijk de manier om mijn nodige kilootjes kwijt te raken. Lekker thuis in je eigen omgeving. Ook kan ik dan de conditie op peil brengen zodat ik als vijftiger gezond en fit kan blijven. Ik kan niet wachten om te beginnen met de TRX. Ook mijn vrouw zal hier gebruik van gaan maken daar zij dan ook thuis kan sporten en zo kan afvallen en haar conditie op peil houden. Top.

 19. Ik probeer mensen te stimuleren om meer te bewegen en gezond te eten. Maar ik merk dat ik het zelf niet makkelijk vind dit ook te doen. M.n. in drukke periodes ben ik meer bezig met anderen dan mezelf en schiet het bewegen er nog wel eens bij in. De TRX zou voor mij een goed hulpmiddel zijn om die momenten toch de beweging te pakken, omdat ik in korte tijd mijn hele lichaam kan trainen.

 20. Mij zou je ook blij kunnen maken met een TRX pakket?. Heb een BMI van 30 en moet meer dan 10 kg afvallen om een gezond gewicht te hebben. Na ontzettend veel pogingen om af te vallen is het mij totdus ver niet gelukt..wie weet lukt het wel door oefeningen met de TRX..

 21. aangezien ik een hekel aan de sportschool heb en al langer klachten heb aan de rug en de knieen en nu zelfs moeilijkheden ondervind met lopen en aan evenwichtsstoornis lijd, lijkt TRX me een ideale manier om mijn algehele conditie te verbeteren.

  groetjes Johanna

 22. Al 15 jaar doe ik oefeningen voor een sterke ‘ core’ , altijd onder begeleiding van een fysiotherapeut omdat ik na mijn zwangerschappen een instabiel beken heb overgehouden, moet ik het van sterke spieren hebben! Nu moet ik ook zonder begeleiding verder blijven trainen en raad mijn fysiotherapeut mij de TRX van harte aan voor thuis! Mij lijkt het heel fijn, weer een nieuwe uitdaging om op een andere manier te blijven trainen en gemotiveerd te blijven. Ook mijn drie zoons zullen het een geweldige tool vinden!

 23. Wat is er leuker dan thuis te oefenen op de tijd die ik fijn vindt
  In de sportschool altijd wachten of hij vrij komt. Merk wel dat het goede oefeningen zin voor het gehele lichaam en heb daar veel baat van

 24. Mij zou je wel verblijden met dit TRX pakket wat je weg mag geven! Zelf moet ik een kilo of vier (weer) kwijt en mijn partner kampt met rugklachten die onder controle blijven met sporten, dus dubbel gebruik van dit hulpmiddel!

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in