Uit de ban van eetbuien

De ervaringen van vele cliënten van de schrijfster vormen de basis van dit uitnodigende en hoopvolle boekUit de ban van eetbuien Uit de ban voor mensen met kleine en grote eetproblemen, zoals:

– lijnen en weer aankomen;
– eten uit stress;
– boulimia.

Uit de ban van je eeetbuien is veelzijdig en inspirerend. Het geeft een andere kijk op eetgedrag en bevat veel praktijkvoorbeelden, tips en duidelijke stap-voor-stap richtlijnen om een gelukkige eter te worden.
Dit boek is een leidrad bij het terugvinden van jezelf. Dan ben je in staat om de juiste keuzes te maken.
Uit het voorwoord van dr. Greta Noordenbos, deskundige op het gebied van eetstoornissen: ‘Het boek is zeer persoonlijk geschreven en erg toegankelijk voor de lezer, zowel voor vrouwen die zelf een eetstoornis hebben als voor hulpverleners.’

Over de auteur(s)
Joanna Kortink heeft zelf boulimia gehad en heeft een uitgebreide scholing gehad. Zij begeleidt al jaren mensen met eetproblemen.

Positief

1. eindelijk een boek dat de psychologische achtergronden bekijkt
2. duidelijke voorbeelden
3. extra stappenplan, zodat je niet iedere keer het hele boek opnieuw hoeft door te lezen

Negatief

1. niet voor de ‘doorsnee’ lijner die even een paar kilootjes kwijt wil
2. soms wat ‘zweverig’, dus zal niet door iedereen geapprecieerd worden
3. door de intensieve onderwerpen is het boek niet een ‘doorlezer’ die je in 1 keer uit hebt

Recensie

Wie even voor de zomer de laatste 2 a 3 kilootjes kwijt wil om in zijn bikini te passen, moet dit boek niet lezen. Maar iedereen die zichzelf herkent in een van de volgende zinnen, moet dit absoluut wel:

“ik heb al verschillende dieten gevolgd, maar kom toch iedere keer weer aan”
“ik voel me schuldig als ik eet”
“ik ben geobsedeerd door (gezond) eten”
“als ik van mijn eetprobleem af ben, dan ben ik gelukkig”
“ik ben een emotie-eter”
“het ene moment hou ik me strikt aan mijn dieet, het andere moment stop ik me vol en kan ik niet meer stoppen”

Joanna Kortink neemt je mee op een reis naar je innerlijke zelf, waarbij je jezelf leert kennen, en daarbij ook meteen leert hoe je je eigen saboteur onschadelijk kunt maken. Uit de ban van eetbuien is goed leesbaar door de vele praktijkvoorbeelden en oefeningen. De voorbeelden zijn heel herkenbaar, daarom kan de materie emotioneel zijn voor de lezer. Het boek komt daardoor toch soms wat zwaar op de hand of zweverig over maar het is zeker de moeite waard om het volledig uit te lezen, al dan niet in etappes. Als je het boek helemaal gelezen hebt, kun je kiezen of je de hoofdstukken apart nog eens doorleest en de oefeningen doet, of je kunt de bijlagen gebruiken om aan de slag te gaan. Ook voor de omgeving en voor professionals is dit zeker een aan te raden boek. Eindelijk een praktisch, goed leesbaar boek waarin toch duidelijk gemaakt wordt dat slank zijn en worden niet alleen een kwestie is van ‘gewoon anders gaan eten’!

Bestel dit boek bij bol·com

Uit de ban van eetbuien
Uit de ban van eetbuien
Joanna Kortink

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Paperback | 224 Pagina’s | Servire | 5e Druk | 2004
ISBN: 9021544431

Heb je ervaring met dit dieet of heb je het boek gelezen? Vragen of suggesties? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in