Home Lifestyle Uitgeputte Bijnieren Klachten en Symptomen

Uitgeputte Bijnieren Klachten en Symptomen

We horen het steeds meer dat mensen aan een bijnieruitputting lijden. Maar wat zijn bijnieren eigenlijk? De bijnieren zijn kleine orgaantjes boven op je nieren. Je bijnieren verzorgen voor een groot deel je hormoonhuishouding en met name adrenaline en de cortisol spelen hier een belangrijke rol in.

Het is belangrijk dat deze hormonen vrij komen in situaties wanneer er plotseling sprake is van veel stress. De hormonen zorgen ervoor dat we meteen snel en effectief kunnen reageren. Als er sprake is van chronische stress is de kans groot dat de bijnieren uitputten waardoor ze niet meer in staat zijn om hormonen aan te maken. We spreken dan over een uitgeputte bijnier.

Symptomen Uitgeputte Bijnieren

Je merkt dit door verschillende symptomen zoals:

Veel mensen proberen deze symptomen te bestrijden door veel koffie te drinken, suikerrijke producten te eten voor een oppepper of juist alcohol te drinken om te ontspannen. Dit werkt echter maar tijdelijk met als uiteindelijk resultaat extreme vermoeidheid (burn-out) waardoor je niet meer in staat bent om normaal te functioneren.[quote_box_left]

 

reset-2014-small In het e-book dat ik geschreven heb ‘reset je lichaam voor een gezonde nieuwe start’ kun je lezen hoe je het lichaam ontgift, je ontspanning kunt verhogen en je lichamelijke activiteiten kunt verbeteren. Maar ook door welke voeding je meer energie krijgt.

[/quote_box_left]

Ook krijg je andere bijnierklachten zoals je depressief voelen, je bent sneller ziek en je slaapt slecht. Je drang naar zoet wordt nog groter omdat je bloedsuiker spiegel vaak laag is. Ook zoute dingen trekken de aandacht en dat zorgt ervoor dat je sneller grijpt naar ongezonde zoet en zoute dingen wat het probleem alleen nog maar erger maakt. Het lichaam verzuurd en klachten als reumatische aandoeningen fibromyalgie of diabetes 2 kunnen op die manier getriggerd worden.

Snel aankomen, overgewicht en moeilijk afvallen is een volgende stap. Je kunt voedsel minder goed verdragen en er kunnen allergieën zoals huidklachten of ontstekingen ontstaan. Kortom je algemene gezondheid gaat strek achteruit tot je op het punt bent dat je niet meer kunt functioneren en op dat moment heb je een bijnieruitputting. Je hebt dan nog weinig grip op je leven en lichaam en slapen is het enige wat nog een beetje fijn voelt.

Uitgeputte Bijnieren: De Oplossing

Wanneer je merkt dat je tegen een bijnieruitputting aan zit is het belangrijk om je leven eens goed onder de loep te nemen en ook je voedingsgewoonte. In mijn e-book ‘Reset je lichaam voor een gezonde nieuwe start’ leer en lees je veel wat je zelf kunt doen om je stress niveau omlaag te krijgen, maar ook hoe je het lichaam kunt ontgiften, je beter in je vel komt te zitten en als het nodig is wat kilo’s te verliezen.

Een waardevol boek om door voeding en lifestyle weer grip te krijgen op je eigen gezondheid.

Bestel hem nu voor maar 19,00 en ga aan de slag

Meer informatie kun je lezen in mijn boeken

1) Een mooie en vitale huid (hierin staat een darmprotocol hoe je de darmen gezond krijgt)
2) Koken met Irene Dit is een kookboek vol gezonde gerechten (150)
3) Reset je lichaam voor een gezonde nieuwe start om je lichaam eens even helemaal op te ruimen
4) Een gezonde eter voelt zich beter (om meer inzicht te krijgen in wat gezonde voeding is)

Vriendelijke Groeten,

irene111

irene

p.s. zit je midden in een burn-out dan is het beter om naar mijn praktijk te komen zodat ik kan uittesten wat voor jou het beste is.

Geen reacties

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987