Ultrasound Lipocavitatie en Lymfedrainage

Helaas is soms een dieet niet genoeg om op de juiste plaatsen af te vallen. Ondanks dat de weegschaal flink daalt blijven regelmatig de buik of bovenbenen in verhouding met de rest. Liposuctie was tot voor kort één van de weinige oplossingen hiervoor.

Nu is er sinds enige tijd de Ultrasound behandeling bij gekomen. Mij is gevraagd er iets over te vertellen omdat het nog vrij onbekend is. Ik zal het proberen te doen en zal dit doen naar aanleiding van mijn eigen ervaringen. Voor details enzovoorts verwijs ik jullie door naar de mensen die deze behandelingen aanbieden en er meer vanaf weten.

Ultrasone Geluidsgolven

De methode is gebaseerd op het principe van een niersteenvergruizer. Met ultrasone geluidsgolven (vergelijkbaar met die van een echoapparaat) wordt de celwand van de vetcel kapot getrild. De ultrasound gaat niet dieper dan ongeveer 1,5 cm, daar waar de vetcellen zich bevinden. Op dat punt is de kracht van het signaal op zijn sterkst. Op deze manier is het veilig voor de spieren en andere organen van het lichaam.

Gebieden die behandeld kunnen worden zijn onder andere

 • buik
 • onderkin
 • taille
 • rijbroek zone
 • dijbenen
 • billen

Je krijgt geen verdoving, dus geen injecties en zover bekend zijn er geen risico’s of bijwerkingen. Je kan er wel behoorlijk spierpijn van krijgen dat is alles en het kan erna wat beurs aanvoelen. Soms ontstaat er voor een paar dagen een blauwe plek. ( Ikzelf had spierpijn achteraf, maar blauwe plekken heb ik niet gehad) In het begin is het even wennen aan het geluid wat je hoort. Ze zijn bezig op b.v de buik en je hoort een geluid in het hoofd! Het heet niet voor niets ultra SOUND. Heel typisch in het begin om te ervaren maar als snel heb je er geen hinder meer van.

Figuurcorrectie

Het is puur voor figuurcorrectie dus beslist niet om af te vallen. Per keer kan je ongeveer 2 cm in omvang minder verwachten maar dit is per persoon verschillend. Dit merk je direct na de behandeling. Ik was zelf na 5 keer 9 a 10 cm kwijt in omvang, heel bijzonder! De laatste keer dat ik ben geweest is alweer een maandje of 2 geleden ( de eerste keer een maand of 5 geleden) en het effect is er nog steeds.

Er zijn diverse plekken in Nederland waar de ultrasound behandeling gedaan wordt. Het is slim om eerst even prijzen te gaan vergelijken voor je eraan gaat beginnen, dit verschilt nog wel eens. Ook misschien handig om navraag te doen hoelang een behandeling duurt ( zonder opmeten/intakegesprek enzovoorts)

Ervaringen en Vragen

Zijn er vragen stel ze gerust en als je zelf ook bent geweest is het misschien ook leuk als je er iets over neerzet. Zo krijgen anderen een goed beeld van wat ze kunnen verwachten. Reacties en ervaringen kun je hier lezen.

Dit artikel is exclusief voor vetvrij.com geschreven door Hcgtje

168 Reacties

 1. Hallo, ik heb ern 3 in 1 slimming devicer gekocht maar weet niet welke funties ik moet gebruiken voor mijn cellulites. Alvast beda nkt Fabienne

 2. Ben geweest bij HL lipo cavigatie in Bergen op zoom.
  Kortom om te huilen
  Zeer on professioneel, vies, mevrouw rookt tijdens haar behandeling , ze staat vol.met lelijke tattoos , heel ordinair en wat zij doet werkt dus echt niet .
  Alles heeft me 150 euro gekost en niks mee opgeschoten

  Kan dus wel janken, opgelicht!!!
  Ben nu ook voor navigatie behandelingen in Rotterdam .Tot nu toe ze er tevreden .

  Apparaat van mevrouw Jet uit Bergen op zoom.is dus nep !!!is ook bekend in de Rotterdamse kliniek!!

  Niet naar Bergen op zoom dus

 3. Van de week dit apparaat in huis ontvangen. Mijn vraag :
  Om ‘vet’ te doen smelten op heup , knieën en evt billen… uit de gebruiksaanwijzing kan ik niet precies wijs… kan je de knop EMS én Sonic gebruiken om vet te doen ‘verdwijnen’ of alleen de sonic functie..
  en je mag het maar 30 minuten per dag gebruiken.. is dit totaal voor alle oppervlakken die je behandeld dus buik, heup, billen , benen en knieën .
  Of per oppervlakte apart 30 min per dag ? Dus bv 3 x 10 minuten voor alleen je buik, heup en billen en de andere dag 3 x 10 minuten voor je benen , knieën en een ander deel wat nodig is ….

  • hoi ik ben nieuw hier!! kan je mij misschien vertellen waar je dat apparaat gekocht hebt en hoeveel het gekost heeft. op voorhand bedankt.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in