V Vitamine Review en Ervaringen

Vitaminesupplementen zijn er in overvloed. V Vitamine lijkt op het eerste gezicht de zoveelste vitaminepil. Maar niets is minder waar. V Vitamine biedt naast de bekende vitaminen en mineralen ook een aantal extra’s. Wat dacht je bijvoorbeeld van spirulina, geelwortel (kurkuma) of flavonoïden van citrusvruchten. Belangrijke vraag is dan ook, voegen deze extra’s écht iets toe?

V Vitamine Gratis Testen

Omdat ik graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor V Vitamine  ben ik op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

Er zijn nog 14 plaatsen beschikbaar

  1. Geef middels een reactie aan waarom jij V Vitamine  graag wil testen;
  2. We sturen het product gratis naar je toe;
  3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
  4. Je vult het evaluatieformulier in.

Wat is V Vitamine?

V Vitamine is een vitaminesupplement in de vorm van een capsule. Een verpakking bevat dertig capsules. Iedere dag neem je een capsule in met een glas water.

Dit vitaminepreparaat bevat de belangrijkste gangbare vitaminen, zoals A, C, D en K en acht verschillende B-vitaminen. Verder zitten er mineralen in, waaronder ijzer, molybdeen, koper en zink. Onder plantenextracten vind je onder andere druivenpitextract en bioperine. Deze laatste stof zou bijdragen aan de opname van de ingrediënten.

V Vitamine is een Nederlands product. Het supplement is ontwikkeld door The V Company. Dit bedrijf is gevestigd in Amsterdam. Het product wordt ook in Nederland gemaakt en voldoet dus aan de Nederlandse wet- en regelgeving.

Voor wie is het geschikt?

In principe is V Vitamine voor iedereen geschikt. Het is wel verstandig om het gebruik niet te combineren met andere vitaminesupplementen, omdat er dan een kans bestaat op overdosering. Dit vitaminepreparaat is geschikt voor vegetariërs.

Is V Vitamine effectief?

Over het nut van vitamines voor de gezondheid is veel bekend. Sommige vitamines, zoals vitamine D en B12 worden in sommige gevallen zelfs aanbevolen. Om te kijken of V Vitamine effectief is kijken we vooral naar de plantenextracten. De plantenextracten kunnen zorgen voor extra gezondheidsvoordelen bovenop die van de vitaminen. We bespreken de belangrijkste bevindingen over de plantenextracten hieronder.

Beta-caroteen: Er is onderzoek gedaan naar de effecten van supplementen met beta-caroteen op de longen. In deze studies werd een positief effect gevonden, maar de dosering was meer dan 12 keer zo hoog als de dosering in V Vitamine (bron).

Citrusflavonoïden: Citrusflavonoïden kunnen bijdragen aan betere sportieve prestaties. In het onderzoek waarin dit bewezen werd kregen de proefpersonen 500mg per dag (bron). V Vitamine bevat 30mg.

Spirulina: Spirulina is een algensoort die veel gebruikt wordt in dieetsupplementen. Spirulina kan helpen bij gewichtsverlies en tegen een hoge bloeddruk, maar dan wel bij doseringen die vele malen hoger liggen dan in V Vitamine (bron).

Resveratrol: Resveratrol is een antoxidant die je onder andere in rode wijn vindt. Er worden heel veel gezondheidsvoordelen aan resveratrol toegeschreven. Sommige hiervan merk je al bij doseringen die lager zijn dan de dosering in V Vitamine (bron).

Quercetine: Quercetine is een plantaardige stof die onder andere in appels, uien en groene thee voorkomt. De grootste voordelen van quercetine merk je als je meer gebruikt dan de 25mg die je in een dagdosering vindt, maar er zijn ook bij een lage dosering wat merkbare effecten als het gaat om het afweersysteem (bron).

Lycopeen: Lycopeen zou een positief effect hebben op het voorkomen van kanker. Echter is de dosering in V Vitamine lager dan optimaal (bron).

V Vitamine is een nieuw voedingssupplement dat erop gericht is om je te voorzien in je dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Het vitaminesupplement belooft vooral je weerstand en je energie te verbeteren, twee dingen waar veel mensen wel oren naar hebben. Wij namen de proef op de som en lieten vier proefpersonen, die normaal gesproken niet zo met hun gezondheid bezig zijn, een maand lang V Vitamine gebruiken.

Wat is V Vitamine?

V Vitamine is een voedingssupplement waarin 39 verschillende stoffen zitten. Uiteraard zijn de belangrijkste vitaminen en mineralen aanwezig, maar er zijn ook antioxidanten, plantenextracten (waaronder blauwe bessen, druivenpit en gemberextract) en algen toegevoegd. Op deze manier krijg je een groot deel van de vitaminen en mineralen die je nodig hebt in een keer binnen, maar ook allerlei antioxidanten.

Wat doet het voor je?

Het supplement belooft tal van gezondheidsvoordelen. De belangrijkste voordelen zijn meer energie en een betere weerstand. Ook zou het gebruik van V Vitamine onder andere bij moeten dragen aan een beter gezichtsvermogen en een verhoogde vruchtbaarheid. Uiteraard bevat V Vitamine de vitaminen D en K. Nederlanders hebben het vaakst een tekort aan deze vitaminen, terwijl deze vitaminen beide een cruciale rol spelen in ons lichaam.

Je kunt V Vitamine eenvoudig gebruiken. Slechts een keer per dag neem je een capsule bij de maaltijd, het liefst met een flink glas water. Het is niet verstandig om meer dan een capsule per dag te nemen. Alle ingrediënten in de capsule van natuurlijke oorsprong en het product is geschikt voor vegetariërs.

Voor wie is het geschikt?

In principe is V Vitamine geschikt voor iedere volwassene. Als je andere medicijnen gebruikt is het wel raadzaam om eerst een arts te raadplegen voordat je het supplement gaat gebruiken. Ook als je zwanger bent of wilt worden is het verstandig om eerst te overleggen met je verloskundige.

Is het effectief?

Onze proefpersonen zijn mensen die doorgaans niet zoveel aandacht besteden aan gezond eten. Alleen op deze manier konden we de effecten van de multivitamine op een goede manier onderzoeken. Bij mensen die veel aandacht besteden aan gezond eten zal het effect van V Vitamine dan ook kleiner zijn dan bij onze proefpersonen.

Onze proefpersonen waren allemaal erg onder de indruk van de effecten van de multivitamine. De eerste paar dagen merkten zij niet zoveel, maar na verloop van tijd voelden zij zich een stuk beter en energieker. Een van de proefpersonen gaf aan dat hij zich als herboren voelde. Een andere mannelijke proefpersoon merkte op dat hij in de sportschool beter presteerde dan voorheen.

Ook de vrouwelijke proefpersonen waren erg tevreden over de multivitamine. Zo gaf een van de proefpersonen aan dat ze meer energie over had om iets voor zichzelf te doen. Een andere vrouwelijke proefpersoon voelde dat zij veel meer straalde dan voorheen.

Lange termijn

Een maand is wel iets te kort om een aantal van de meer langdurige werkingen van het supplement te beoordelen. Zo weten we niet of het supplement echt helpt om de vruchtbaarheid te verbeteren, al is er wel veel wetenschappelijk bewijs dat vitamine D bijdraagt aan een betere vruchtbaarheid. Omdat we slechts korte tijd getest hebben, konden we ook de claim aangaande een betere weerstand niet testen, maar ook hier is veel bewijs voor.

Wat kost het?

Er zijn verschillende pakketten van V Vitamine verkrijgbaar. Voor €34,95 per maand heb je een verpakking met 30 capsules waar je een maand mee vooruit kan. Het is ook mogelijk

v vitamine

om een pakket voor drie maanden (90 capsules) te bestellen voor €74,95. Koop je een pakket voor zes maanden (180 capsules), dan betaal je €119,95. Tijdelijk kun je ook een proefpakket bestellen met 10 capsules. Hiervoor betaal je alleen de verzendkosten. Meer informatie en bestellen kan via de website.

De Voordelen

Met de V Vitamine krijg je met een pil vrijwel alle voedingsstoffen binnen die je nodig hebt. Je hoeft maar een doosje met pilletjes mee te nemen als je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Dit is beter vol te houden dan allerlei losse supplementen, zeker als je er om moet denken dat je bepaalde supplementen drie keer per dag moet innemen en andere maar een keer.

Een mooie bonus is dat je naast allerlei vitaminen en mineralen ook nog veel andere stoffen binnen krijgt, waaronder allerlei antioxidanten. Deze zijn afkomstig uit de plantenextracten die toegevoegd zijn aan de capsules en zorgen voor allerlei extra gezondheidsvoordelen.

De Nadelen

Als je zoveel vitamines al standaard binnenkrijgt via een supplement is de kans aanwezig dat je minder aandacht gaat geven aan gezond eten. Ach, een glas cola, dat kan wel, ik krijg toch genoeg vitaminen en mineralen binnen. Het is van belang om gezond te blijven eten, ook omdat er belangrijke voedingsstoffen zijn die niet in V Vitamine zitten, zoals bijvoorbeeld vezels en omega 3 vetzuren. In andere woorden, een supplement is nooit een volledige vervanging van gezond voedsel.

v vitamine artikel Er zit een behoorlijke dosering van sommige vitaminen in V Vitamine. Zo zit er 25x keer de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) vitamine C in een pilletje. Nu is de ADH een minimum, maar als je graag groente en fruit eet haal je de ADH ruimschoots zonder supplement. Een overschot van sommige vitaminen of mineralen kan op termijn tot problemen leiden. Aan de andere kant is het jammer dat er geen magnesium, een mineraal waar ook veel mensen een tekort aan hebben, in het supplement zit.

Vitamine V, de moeite waard of niet?

Vitamine V lijkt te doen wat het belooft. Het biedt een totaaloplossing voor al je behoeften aan vitaminen en mineralen. Doordat niet alle voedingsstoffen in het supplement zitten blijft er wel noodzaak om gezond te eten, maar die noodzaak is er altijd. Eet je al heel erg gezond, dan is het de vraag of het niet beter is om gericht supplementen in te nemen.

Met een prijs vanaf ongeveer zestig cent per persoon per dag kun je grote voordelen boeken op het gebied van gezondheid, zeker als je niet dagelijks voldoende groente eet. Let er hierbij wel op dat je niet gaat compenseren door meer ongezonde producten te eten.

Groeten,

V Vitamine test

Om de effecten van V Vitamine goed te kunnen testen, hebben we een aantal verpakkingen uitgedeeld aan mensen die anders andere vitaminesupplementen gebruiken. Eerst gebruikten zij twee weken het multivitaminesupplement dat zij altijd gebruikten. Daarna gebruikten zij V Vitamine. Wij hadden de proefpersonen van tevoren niet verteld wat er anders was aan dit middel. Gedurende de hele periode hielden de proefpersonen een dagboekje bij.

Uit de dagboekjes bleek dat er een klein verschil zat tussen de twee periodes. De proefpersonen hadden iets meer energie (7,5 t.o.v. 7,2) tijdens het gebruik van V Vitamine. De deelnemers noteerden ook een kleine verbetering als het ging om last van kleine kwaaltjes (zoals pijntjes, blaren, etc.). Er waren geen verschillen als het ging om het gewicht van de deelnemers voor en na het gebruik van het product. Niemand gaf aan last te hebben van bijwerkingen.

Wat kost het?

Je kunt een verpakking kopen voor €49,95. Je kunt de prijs behoorlijk drukken, want als je zes verpakkingen in een keer aftikt, betaal je maar €33 per stuk. Tot slot is het ook mogelijk om een gratis proefverpakking te bestellen, waarna je een abonnement aangaat. Dan betaal je €24,95 per verpakking. Dit is nog goedkoper, maar dan sluit je wel een abonnement af.

Voordelen

V Vitamine lijkt een iets betere werking te hebben dan andere vitaminesupplementen. Omdat de werking van sommige ingrediënten pas op de lange termijn goed merkbaar wordt, kan het zijn dat de effecten dan beter zijn.

Nadelen

Even voordelig en makkelijk V Vitamine proberen is er niet bij. Je moet ofwel een abonnement afsluiten, of je moet een dure verpakking kopen.

Conclusie

V Vitamine zorgt ervoor dat de proefpersonen zich beter voelen. Toch zit er nog meer in, hebben wij het gevoel. De dosering van de meeste plantaardige bestanddelen is aan de lage kant. We denken dat de effecten nog een stuk sterker kunnen.

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelPremium Face Lift Formula Review en Ervaringen
Volgend artikelSnail Farm Serum Review
v-vitamineV Vitamine zorgt ervoor dat de proefpersonen zich beter voelen. Toch zit er nog meer in, hebben wij het gevoel. De dosering van de meeste plantaardige bestanddelen is aan de lage kant. We denken dat de effecten nog een stuk sterker kunnen.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in