Vakantie kilo’s

Hebt u dat nou ook? Bent u op vakantie geweest, speciaal voor dat doel lekker afgevallen zodat het badpak of de bikini van vorig jaar nog een keertje mee kon op vakantie. U nam u voor om in de vakantie toch op z’n minst het gewicht op peil te houden…….maar helaas.

Het was zo leuk op het strand, het ijs zo lekker koel. De lunch was zo verassend lekker en het diner zo anders en smakelijk, daar kon u natuurlijk geen weerstand aan bieden. En dan het ontbijt, een buffet met de heerlijkste broodjes, fruitsalades en van die heerlijk romige yoghurt. Tja, blijf dan maar eens trouw aan je wens om op gewicht te blijven. Het is toch maar één keer per jaar vakantietijd? Toch?

Dus daar ging het voornemen om op gewicht te blijven, wat is nu 1 kilo of twee. Die heb je er toch zo weer af. Even de schouders eronder na de vakantie en weg zijn de kilo’s.

Maar dan kom je thuis, je gaat op de weegschaal en de schrik is groot. Na al dat heerlijke genieten is er meer aangekomen dan je had gewild, nou ja, je wilde eigenlijk niet dat er ook maar één kilo aan kwam. Maar dit, nee dit had je niet verwacht. Boos en teleurgesteld kijk je naar de gewichtsaanduiding, hoe kan dat nou!!??

Het antwoord dringt zich langzaam aan je op en je denkt: ‘Zie je wel, weer mis. Zo gaat het nou altijd. Ik kan ook net zo goed wat lekkers nemen. Alles is nu toch al verpest’. De snoeppot komt weer op tafel, de koelkast staat vol met allemaal heerlijke hapjes en drankjes die in de vakantie ook al zo heerlijk waren en je bent terug bij …af.

Waarom zou u dat laten gebeuren? Waarom terug naar af als u met een normale maaltijd en zonder honger weer op het gewicht kunt komen van voor de vakantie?

Lees er alles over in de boeken ‘Balans’ en/of ‘365 dagen eten om af te vallen’.

Geertje van der Meer

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in