Wij willen die vrouw in dat reclame filmpje zijn

Zo een die er bij het opstaan al fris uitziet, met golvend haar en een gezonde blos. In niets dan een hempje en hipster rekken we ons nog eens uit. Het door linnen gordijnen gefilterde zonlicht doet de strakke contouren van ons lichaam goed uitkomen….. Dan sprinten we in sportoutfit lachend naar de keuken van ons smetteloze en geordende huis en starten we de dag met yoghurt en fruit en natuurlijk de dagelijkse 10 km hardlopen. Want daar worden we zo blij van.

Corrigerend ondergoed

Helaas is dit voor mij en velen onder ons niet weggelegd en is het gewoon keihard werken -en behoorlijk investeren- met een glosje om de witte wangen te verjagen en corrigerend ondergoed dat de benen afknelt. De hormonen regeren je lijf en geest, dat huis krijgen we nooit op orde en als we de vette tosti zien die de kinderen hebben laten liggen zijn we al weer bezweken voor de dag goed en wel is begonnen. Sporten blijft een moetje en zodra het regent is het excuus om niet te gaan geboren.
Wie is toch die vrouw op de vakantiefoto’s?

En dan komt het moment dat je de vakantiefoto’s terugkijkt. Er zit altijd zo’n spontaan genomen foto bij waarbij je net met je rug voor de camera stond…..wat doet die extra ribbel daar bij je bh bandje? In gedachten leek ik op die vrouw van het reclamefilmpje maar deze vrouw herken je niet.

Natuurlijk heb je geen diëtist of afslankcoach nodig want je weet zelf ook wel wat je fout doet. Het zijn nooit die drie hoofdmaaltijden, dan eet je keurig mager vlees en vis, veel groenten en volkorenproducten. Het is dat stukje kaas voor de koelkast, dat handje hagelslag in de ochtend, de fles wijn in de avond die er gezamenlijk voor zorgen dat je jezelf niet herkent op de foto’s.

Jouw stijl, jouw keuze

Maar toch, misschien moet je je eens afvragen of het de moeite waard is een coach in de arm te nemen. Niet iedere gewichtsconsulent werkt volgens het boekje: voedingsdagboek, kcal tellen en recepten voorschrijven. Misschien ben jij iemand liever zelf bepaalt wat je eet a.s. woensdag? Er zijn zoveel verschillende soorten van begeleiding mogelijk! Kijk goed rond, informeer bij bekenden en lees je in op de websites. Het werkt altijd stimulerender om met iemand een afslank traject in te gaan met wie je een klik hebt. Denk hierbij ook eens aan begeleiding in de vorm van coaching. Jij kiest zelf wat je eet maar met de adviezen en tips van de coach in je achterhoofd. De coach kan je helpen gedragspatronen positief te veranderen en is je stok achter de deur. Heel handig –ook met oog op investering in tijd en geld- is online-coaching. Kies hierbij voor persoonlijke betrokkenheid, er zijn genoeg standaard programma’s te vinden maar die zijn niet voor iedereen geschikt. Ieder persoon is anders, waar de een aangemoedigd moet worden om regelmatig te blijven eten om de stofwisseling hoog te houden moet de ander juist geholpen worden om het moedeloze ‘ik hou het toch niet voel’ gevoel om te zetten naar het positieve inzicht dat alles mogelijk is want ‘jij bepaalt!’

Online-coaching is niet zo abstract als het klinkt. Tijdens mijn In Drie Weken Dunner traject starten we met een telefonische intake gevolgd door intensief contact via email en app berichten. Berichten met een positieve insteek, advies hoe zo gezond en natuurlijk mogelijk te eten en waarbij ik je door de eerste weken heen help, je aanmoedig ingesleten gedrag te wijzigen zodat je snel kilo’s zal verliezen.

Een ieder die met zijn gewicht bezig is weet namelijk heel goed wat NIET goed gaat maar moet vooral inzien waar er wel winst te behalen valt.

Sneller slank

Pak je afslanktraject dit keer eens anders aan. Doorbreek patronen. Als je iedere maandag begint en op vrijdag weer teleurgesteld bent is iemand die je kan begeleiding wellicht geen slechte investering. Natuurlijk sta ik je graag terzijde. Ik bespreek graag met je hoe jij online Sneller Slank kunt worden met een zo gezond mogelijk eetpatroon. Of je dan ook dansend en lachend klaar staat voor je dagelijkse 10 km hardlopen durf ik niet te voorspellen. Maar energieker voel je je zeker.

Marijke

1 reactie

  1. Dit is zo herkenbaar! Vooral als ik een foto maak die ik op facebook deel dan let ik erop hoe ik erop staat (geen vetrolletje of onderkin) echt heel erg!! Je wil natuurlijk zo goed mogelijk op de foto. Als ik foto’s terugzie die vriendinnen hebben gemaakt dan schaam ik me vaak. Het bijzondere is dat die vriendinnen juist zeggen dat ik superleuk op de foto sta. Je kijkt zelf dus op een andere manier naar jezelf op een foto als anderen.

    Annemieke.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in