Home Dieet, Voeding, Gezondheid, Sport Review Valgorect Voetverzorgende Gel

Review Valgorect Voetverzorgende Gel

Valgorect is een nieuw product dat helpt om een typische vrouwenkwaal op te lossen; knobbels aan de voeten. Knobbels aan de voeten hebben verschillende oorzaken, waaronder overgewicht en het gebruik van hoge hakken. Ook als je geen overgewicht hebt en nooit hoge hakken draagt kun je op latere leeftijd last krijgen van knobbels aan de voeten.

Dergelijke knobbels zien er weinig charmant uit, maar tegelijkertijd zijn ze lastig te verhelpen zonder medische ingrepen. Een goede reden dus om Valgorect eens aan de test te onderwerpen.

Wat is Valgorect?

valgorect tube
valgorect tube

Valgorect is een middel dat zou moeten helpen om knobbels aan de voeten te verminderen. Deze knobbels ontstaan omdat er in sommige gevallen teveel druk op een bepaald bot komt. Als gevolg hiervan ontstaat er een uitgroei aan het bot, die na verloop van tijd zichtbaar wordt. Valgorect biedt een natuurlijke middel dat zou moeten helpen tegen het ontstaan van de knobbels. Het middel is volledig plantaardig en bevat extracten van drie planten, de smeerwortel, handjesgras en de paardenbloem. Deze planten komen allemaal gewoon in Nederland voor en de werking van deze planten tegen knobbels zou al sinds de 18de eeuw bekend zijn.

Voor wie is het geschikt?

Niet iedereen heeft last van knobbels. Bepaalde groepen mensen lopen wel risico op knobbels, zoals vrouwen die vaak hoge hakken dragen of vrouwen met platvoeten. Ook als

voet knobbels
voet knobbels

je overgewicht hebt is de kans groot dat je knobbels zult ontwikkelen. Van de drie hiervoor beschreven plantenextracten is niet bekend dat ze allergische reacties kunnen veroorzaken.

Is het effectief?

Valgorect belooft de vorming van knobbels tegen te gaan. Helaas is er geen logische verklaring voor de werking van de crème. Dit komt omdat een van de middelen in de crème echt inwerkt op het bot dat de knobbel veroorzaakt. Het is dan ook niet voor niets dat in wetenschappelijke artikelen over de behandeling van knobbels alleen maar wordt gekeken naar de effectiviteit van bepaalde operaties (bron). Andere onderzoeken kijken naar de mogelijkheden voor fysiotherapie of aanpassing van het schoeisel (dus geen hoge hakken meer!), maar crèmes worden nergens als serieuze optie gezien (bron).

Is Valgorect dan helemaal waardeloos? Dat zeker niet. Paardenbloemextract heeft een ontstekingsremmende werking (bron) en allantoïne uit smeergras helpt wonden om te genezen (bron).

Praktijktest

Uit de praktijktest waarin vijf verschillende vrouwen het middel gebruikten kwamen inderdaad geen resultaten.

We hebben de knobbels van de verschillende vrouwen gemeten en die waren na een maand in ieder geval niet groter geworden, maar zeker ook niet kleiner. De proefpersonen gaven aan dat de voeten iets beter aanvoelden, met name na een lange dag lopen

Wat kost het?

Valgorect is verkrijgbaar in verschillende sets. Een tube kost €39, maar je kunt drie tubes kopen voor €57 (€19 per tube).

De Voordelen

Valgorect bevat een groot aantal ontstekingsremmende bestanddelen. Hoewel dit misschien niet in eerste instantie de bedoeling is van de crème, kan het dus ook andere problemen aan je voet helpen te voorkomen.

De Nadelen

valgorect voet schema

De crème doet simpelweg niet wat het belooft als het aankomt op het verminderen van de grootte van de knobbels. In zekere zin is de crème daardoor waardeloos.

Conclusie

Valgorect behandelt een knobbel in de voet alsof het een ontsteking is, terwijl het probleem in feite wordt veroorzaakt door ongewenste botgroei. Valgorect kan de belofte dan ook niet waarmaken om knobbels aan de voet te genezen. Natuurlijk kun je het middel dan nog gebruiken om andere kwalen tegen te gaan, maar hiervoor zijn betere en goedkopere alternatieven beschikbaar. Als je van de knobbels aan je voet af wilt zit er weinig anders op dan fysiotherapie, ander schoeisel of eventueel zelfs een operatie.

Groeten,

REVIEW OVERVIEW
Algehele Waardering
Previous articleSoorten Geheugen van de Mens
Next articleHyperemesis Gravidarum Symptomen en Behandeling
valgorectValgorect behandelt een knobbel in de voet alsof het een ontsteking is, terwijl het probleem in feite wordt veroorzaakt door ongewenste botgroei. Valgorect kan de belofte dan ook niet waarmaken om knobbels aan de voet te genezen. Natuurlijk kun je het middel dan nog gebruiken om andere kwalen tegen te gaan, maar hiervoor zijn betere en goedkopere alternatieven beschikbaar. Als je van de knobbels aan je voet af wilt zit er weinig anders op dan fysiotherapie, ander schoeisel of eventueel zelfs een operatie.

6 Reacties

  1. Mijn vraag is , wat zou fysiotherapie kunnen betekenen. Ik werd namelijk naar de podotherapie gestuurd en kreeg zooltjes , terwijl ik eigenlijk nooit last heb van de voeten en er maar een hele kleine afwijking was bij het staan. dat is ondertussen alweer 2 jaar geleden. De knobbel valt wel mee bij mij,hoewel ik mijn mooie dure laarzen niet meer aankon en heb er dagen natte kranten ingestopt, zodat ik ze toch weer even aankan, helaas geen hele dag. ik ben 67 jaar. Hij is niet veel erger geworden de laatste 2 jaar. Wel heb ik geregeld steken op een dag/ nacht die na een paar minuten weer weggaan. Als fysiotherapie zou kunnen helpen zou ik erg fijn vinden,kunt u zeggen wat ik zelf kan doen?
    Hartelijke groeten, Corry

  2. En niet goed geld terug is blijkbaar ook niet waar. Er word nl.nergens op gereageerd. En hoe je dat doet staat ook nergens beschreven.

  3. Ik wil graag het voordeelpakket van 57 euro (2+1 gratis) bestellen,
    maar kan niet betalen met de door jullie aangeboden betaalmogelijkheden.
    Gelieve daarom de bankgegevens ( IBAN + BIC code+ de referentie van de bestelling) te bezorgen voor overschrijving van het bedrag van mijn Belgische bankrekening.

  4. Dat klopt , het heeft bij mij niets maar dan ook echt niets geholpen , na 6 maanden smeren nog steeds dezelfde knobbels . Ik vind daarom de reclame misleidend !!

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

Ontvang Dagelijks

Gratis Gezonde Afslankrecepten

Gratis Recepten

15987