Varikosette Review en Ervaringen

Spataderen zijn een vervelende kwaal. Veel vrouwen krijgen hier last van en dit kan een reden zijn om dat leuke jurkje of rokje toch maar in de kast te laten. De vraag is of Varikosette de oplossing is tegen dit probleem. Spataderen kunnen ook leiden tot allerlei vervolgklachten, waaronder trombose. Varikosette belooft iets aan spataderen te doen en wel op geheel natuurlijke wijze.

Varikosette Gratis Testen

Omdat ik graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor Varikosette ben ik op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

Er zijn nog 18 plaatsen beschikbaar

 1. Geef middels een reactie aan waarom jij Varikosette graag wil testen;
 2. We sturen het product gratis naar je toe;
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 4. Je vult het evaluatieformulier in.

Wat is Varikosette?

Varikosette is een crème met zes verschillende ingrediënten die helpt bij het verlichten van de pijn, het versterken van de aderen en het voorkomen van bloedstolsels. Deze zes ingrediënten zijn aloë veragel, extract van de Butcher’s Broom wortel, cedratextract, goldenrod exract, muskaat- en arganolie en menthyl lactose. Daarnaast zitten er een aantal vitaminen in de crème.

Deze crème zou moeten helpen tegen spataderen. Spataderen worden veroorzaakt doordat bepaalde kleppen in de aderen van je benen niet meer zo goed werken. Deze kleppen zorgen ervoor dat het bloed in je aderen weer omhoog kan stromen als je staat (bron). In sommige gevallen leiden spataderen tot andere klachten. Meestal zijn deze onschuldig; bijvoorbeeld jeuk of lichte trillingen, maar de complicaties kunnen ook ernstiger zijn.

Niet iedereen krijgt last van spataderen, maar bepaalde groepen mensen lopen meer risico. Met de benen over elkaar zitten is een risico, net als het dragen van strakke kleding zoals leggings en strings. Helaas hebben vrouwen ook een grotere kans op spataderen dan mannen als gevolg van hun hormoonhuishouding (bron).

Voor wie is Varikosette geschikt?

Varikosette belooft dus iets te doen aan spataderen, maar kan iedereen het middel veilig gebruiken? In de crème zitten geen bekende allergenen. Je kunt wel eerst voor de zekerheid een klein stukje van je huid insmeren met de crème om op die manier te kijken of de crème geen nadelige effecten heeft op je huid, zoals irritatie of andere vervelende effecten.

Is Varikosette Effectief?

Zoals je van ons gewend bent, hebben wij Varikosette getest bij een aantal vrouwen die spataderen hebben. Alle vrouwen in ons onderzoek hadden last van een lichte vorm van spataderen, soms met wat kwaaltjes zoals jeuk en trillingen.

Alle vrouwen, vijf in totaal, brachten de crème van Varikosette gedurende een maand lang aan op hun beide benen. Na afloop van deze maand keken wij oude foto’s terug om te kijken of er resultaat was geboekt.

Helaas waren de resultaten na een maand vrij bedroevend. Geen van de vrouwen had een verbetering gemerkt. De klachten waren niet over en de spataderen waren niet minder zichtbaar worden. Wel was de huid van de benen wat gladder en gaver. Ook trekt het middel snel in, waardoor je geen vlekken krijgt in kleding.

Waarom is Varikosette niet zo effectief

Dat Varikosette niet zo goed werkt, kan te maken hebben met de werking van de ingrediënten. We zetten de belangrijkste bestanddelen op een rijtje.

Aloë vera

Er is wel onderzoek gedaan waaruit blijkt dat aloë vera de bloedcirculatie stimuleert, maar dit is heel oppervlakkig (bron). Aloë vera kan daarom werken om een wond te helpen herstellen, maar de invloed reikt niet tot de slagaderen.

Butcher’s Brooms wortel

Ja, Butcher’s Brooms wortel helpt bij problemen in de aderen, maar helaas alleen als je het inneemt (bron). Over een positieve invloed van het smeren van deze wortel op de huid is niets bekend.

Cedrat extract

Cedrat bevat een stof genaamd rutine. Deze stof heeft positieve uitwerkingen op het bloed, maar de invloed bij het smeren van dit middel blijft beperkt tot de huid (bron).

Goldenrod extract

Goldenrod extract is een van de weinige ingrediënten die doet wat het moet doen. Het extract kan worden gebruikt om ontstekingen aan de huid tegen te gaan. Dit zou het ook moeten doen volgens de verpakking (bron).

Argan- en muskaatolie

Argan en muskaatolie helpen om de huid te bevochtigen (bron). Dit is interessant, maar heeft geen directe invloed op spataderen, omdat de oorzaak hiervan dieper ligt.

Menthyl lactose

Onze wetenschapper is er niet helemaal in geslaagd om te ontrafelen wat dit nu precies is. Mogelijk wordt ethyl lactaat bedoeld. Dit middel heeft een werking tegen acne.

Wat kost het?

Een verpakking Varikosette kost €49. Hoe lang je hier mee doet is sterk afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied.

Voordelen van varikosette

Varikosette zorgt er gek genoeg voor dat de huid op de benen een stukje gladder wordt. Dit is niet helemaal de bedoeling van de crème, maar eerder een gevolg van de goldenrod en arganolie in de crème. Deze helpen tegen ontstekingen en zorgen voor hydratatie.

Nadelen

Geen van de proefpersonen merkte enige verbetering als het ging om de spataderen. Dit was juist waar het hen allemaal om te doen was.

Conclusie

Varikosette werkt helaas niet. Dat is jammer, want veel vrouwen (en mannen) smachten naar een goede oplossing voor spataderen. Het enige goede dat Varikosette doet is de huid iets gladder maken.

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelForskolin Review en Ervaringen
Volgend artikelHomeopathische Slaapmiddelen
varikosetteVarikosette werkt helaas niet. Dat is jammer, want veel vrouwen (en mannen) smachten naar een goede oplossing voor spataderen. Het enige goede dat Varikosette doet is de huid iets gladder maken.

116 Reacties

 1. Ik heb spataders in mijn benen en ik heb gelezen op de side van thuisdokters dat er geen medicijnen of zalf is omdat te genezen
  Ik ben benieuwt of julie creme wel werkt?

 2. Ik ben een man van 63 .
  Ben al eerder aan spataders geholpen maar meer er voor terug gekregen graag wil ik u product gratis proberen. Vr.gr leo

 3. In het verleden trombosebeen gehad
  Nu slechte enkel en kuit met veel gesprongen vaatjes, de vaatjes jeuken heel erg en het been voelt zwaar aan.

 4. Ik wil graag Varikosette proberen omdat ik sinds de geboorte van mijn zoon last heb van pijnlijke benen en ook ontstaan er spider veins.Ik heb meerdere behandelingen gehad waaronder inspuiten van de adertjes en laseren zonder echt veel resultaat.ik draag al jaren geen rokken meer omdat ik mij schaam hier voor.Ik vind het ook erg lelijk.

 5. Wegens erfelijkheid en zwangerschappen zijn er steeds meer spataderen bijgekomen. Daarnaast krijg ik ook steeds meer last van vermoeide benen. Zou het graag uitproberen om te kijken of het de klachten helpt te verminderen.

 6. Ik heb spataders op mijn benen. Ik wil geen operatie en ook niet laten spuiten. Ik wil de spataders op een natuurlijke manier weg hebben. Daarom wil ik de creme graag testen.

 7. Ik wil graag meedoen met het testpanel omdat ik erg ontsierende benen heb door varices, 1x geopereerd, maar dat durf ik een tweede keer niet aan omdat ik allergisch gereageerd op het wegspuiten van de kleinere adertjes

 8. Ik heb reeds een operatieve verwijdering gehad van spatader op onderbeen. Jaren later opnieuw moeten laten inspuiten ter behandeling, waarna het resultaat nog slechter was dan voor de behandeling. Nu durf ik niet opnieuw te gaan voor een inspuiting, maar de spataders worden erger. Ik zou daarom heel graag de creme willen testen.

 9. Dag, mijn arts in de alternatieve sector heeft me dit product aangeraden en tijdens mijn zoektocht kwam ik dit tegen. Dus graag! Ik hoor graag van u.

 10. Goedendag

  Ik heb last van spataderen eerst laten weg spuiten later behandeling waarbij ze zijn dichtgebrand en nu zou ik weer moeten middels operatie waarbij ze afgebonden worden masr zie dit niet zitten zou graag de creme willen proberen .

 11. Ik heb al lang last van spataderen helaas.
  eerst met vloeistof inspuiten en speciale kousen geprobeerd hiep een tijdje. Daarna
  ben ik gelaserd Ze zijn zelfs er uitgetrokken Muller behandeling.kleine aders op de huid gelaserd dat was pijnlijk.
  Nu was het resultaat geen pijn meer maar litekens en nog lelijke aders. Ik heb voor me werk veel staand werk gedaan. Ik ben nu erg nieuwsgierig of deze crème helpt en dat zou veel mensen helpen vooral als de zomer er weer aan komt Daarom wil ik het graag testen

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in