V&D en La Place

Column van Elisabeth van der Ark

La Place restaurants heeft iets goeds bedacht. Zelf had ik het ook eens geopperd in een discussie met iemand die in de USA woont. Daar kun je het eten wat overblijft, wanneer je in een restaurant eet, mee naar huis krijgen in een doggie bag. Zelf zou ik dat niet graag willen, want al die leftovers opwarmen, is niet echt gezond. Maar goed, dat heb ik al eens in een andere blog verteld, die over restjes.

Wat heeft deze organisatie bedacht? Wanneer je daar gaat eten, kun je kiezen uit 3 portie hoeveelheden kiezen. Dat vind ik dus geweldig. Alleen de vraag is, kun je kiezen voor een kleinere portie wanneer je honger heb. Wil je op je gewicht letten, kies dan voor de variant, kinderportie. Die is geschikt als kleine lunch of diner schotel, voor de kleine eter en de kleine trek.

Heb je wat meer honger of is de enige complete maaltijd van die dag, kies dan voor de schotel of complete maaltijd voor één persoon.

Ben je met meerdere kun je het doen op Spaans. Sharing royale porties op feestelijke schalen voor de grote eters of om samen met familie en vrienden van te genieten.

Ik hoop dat andere restaurants hier ook aan gaan beginnen. Want ikzelf vind het wel ideaal. In spanje kun je vaak een visschotel van de grill kiezen voor twee personen. Dat is gezellig en lekker bovendien.

Dus ga je naar een V & D restaurant of La Place om te eten, kijk er dan eens naar en maak een bewuste keuze. Bedenk dat je altijd nog een stuk fruit na kunt nemen als je nog trek heb, wanneer je bang bent om een kleine portie te nemen.

Voor nu weer eens een dagmenu met een recept met wraps. Klik op lees meer voor het dagmenu.

Ontbijt

1 schaaltje=150 ml magere yoghurt
100 gram aardbeien
1 eetlepel gebroken lijnzaad
1 eetlepel tarwekiemen
Meng de aardbeien, de lijnzaad en de tarwekiemen door de yoghurt.

1 boterham
1x broodbeleg halvarine
1z broodbeleg jam, smaak naar keuze, hoeft niet perse light te zijn

Tussendoor

1 appel
1 boterham
1x broodbeleg halvarine
1 plak ontbijtkoek

Lunch
2 boterhammen
2x broodbeleg halvarine
1x broodbeleg 30+ kaas
1 tomaat in plakjes, of wat radijsjes
1 beker karnemelk met een scheutje suikervrije cranberrysap eventueel

Mannen eten een boterham extra, besmeerd met halvarine en belegt met een tomaat of radijsjes.

Tussendoor

1 schaaltje=150 ml magere yoghurt
150 gram blauwe bessen

Diner

Voor 2 personen
4 bloemtortilla’s
4 chipolataworstjes of 2 runderbraadworsten
500 gram broccoli
2 tomaten in plakjes
4 eetlepels tomatenketchup, smaak naar eigen keuze
2 eetlepels olijfolie
beetje zout
versgemalen peper
versgeraspte nootmuskaat
2 theelepels gedroogde Italiaanse keukenkruiden

Bak de chipolotaworstjes in de actifry zonder pendelarm ongeveer 5 minuten. Na die tijd kan de pendelarm erin en laat de worstjes nog eens 10 minuten draaien. Zonder vet, de worstjes zijn vet genoeg. Heb je geen actifry, bak ze dan in een koekenpan zonder vet langzaam gaar. Dit kan ook met runderbraadworst. Wanneer je die in de actifry bereid, snij ze dan doormidden.

Snij de stronk van de broccoli en zet de roosjes in water te week met wat zout, zodat de beestjes eruit kunnen komen. Giet af in een vergiet en spoel het zout eraf. Breng een laagje water aan de kook en kook de broccoli gaar in ongeveer 6 minuten.

Smeer de bloemtortilla’s in met één eetlepel tomatenketchup, verdeel er de plakjes tomaat over.

Wanneer de broccoli gaar is, afgieten en terug in de pan doen. Op lage hittebron het water later verdampen en op smaak maken met de nootmuskaat, zwarte peper, Italiaanse keukenkruiden en de olijfolie. Verdeel de broccoli over de tortilla’s. Leg op iedere tortilla een worstjes en vouw ze dicht.

Eet smakelijk.

Tussendoor

100 gram kersen
1 schaaltje=150 ml vanillevla hoeft niet perse de optimel variant te zijn, maar ook niet de volvette variant

Elisabeth©

3 Reacties

 1. Ha zo is het maar net…als ik straks…eum volgend jaar ergens niet meer hoef af te vallen ..blijft ik zekers gezond door eten. ik heb de afgelopen jaren zoveel lekkere recepten gehad en die blijf ik zekers door eten.

 2. Je kunt ze ook wraps noemen. Maar ik noem ze bloemtortilla omdat die wraps vaak kleiner van formaat zijn en je moet jezelf niet te kort doen hé.

  Je weet wat ik zeg Alice, verdeel en beheers. Je kunt zelfs volvette kaas eten, maar dan een half plakje. Het gaat om het totaal.

  En je moet altijd lekker en gezond eten niet alleen wanneer je af wilt vallen ;-))
  Fijne zaterdag,
  Elisabeth xxx

 3. Ojammie …het water loopt al weer langs mijn mond ( ik heb net het eten op..)..die bloemtortilla’s hoe moet ik die zien…kun je die zo in een verpakking kopen..en heten ze zo of…zitten er bloempjes op ( glapje)

  Het lijkt wel of ik een beetje dom ben…hahhaa…maar tortilla’s zijn toch tortilla’s of zit daar ook nog verschil in..dat zal wel …zo vaak gebruik ik het ook niet…maar het lijkt me wel erg lekker.

  Het hele menu ziet er lekker uit…en 30 + kaas ben ik blij mee..die 20+ koop ik nooit meer…wat een steunzolen zijn dat…ik vind ze maar niks enne ik moet ook wel lekker blijven eten tijdens het afvallen.

  Groetjes

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in