Vegan Maaltijdvervanger Review en Ervaringen

Als je graag veganistisch eet, is de keuze voor maaltijdvervangers vrij beperkt. Veel producten bevatten wei-eiwitten of andere producten van dierlijke oorsprong. Professional Protein is een bedrijf dat hier een oplossing voor heeft. Het biedt een veganistische maaltijdvervanger aan, de Professional Protein Vegan Maaltijdvervanger of Huel Complete Protein Vegan

Wat is Professional Protein Vegan Maaltijdvervanger?

De maaltijdvervanger van Professional Protein is een vegan alternatief voor de standaard maaltijdvervangers die vaak melkproducten bevatten. In dit product is gekozen voor twee plantaardige eiwitbronnen, te weten erwten en rijst. Deze laatste is afkomstig uit de biologische teelt.

De Professional Protein Vegan Maaltijdvervanger wordt geleverd in een grote pot met daarin 1000 gram poeder. Deze meng je met 250 ml water of (plantaardige) melk. Even roeren en je shake is klaar. De shake is verkrijgbaar in de smaak banaan en vanille.

Professional Protein is een Nederlands bedrijf dat een aantal plantaardige eiwitproducten op de markt brengt. Professional Protein is gevestigd in Zevenhuizen (Zuid-Holland) en verkoopt haar producten via meerdere verkoopkanalen, waaronder Bol.com.

Voor wie is Professional Protein Vegan Maaltijdvervanger geschikt?

vegan maaltijdshake timfit
vegan maaltijdshake timfit

Professional Protein Vegan Maaltijdvervanger is geschikt voor de meeste mannen en vrouwen. Er zitten geen allergenen in en het product is volledig veganistisch. Mensen die last hebben van de nieren, moeten soms wel uitkijken bij het nuttigen van veel eiwitrijke maaltijden.

Hoe effectief is Professional Protein Vegan Maaltijdvervanger?

Om het product goed te kunnen beoordelen, hebben we het uitgebreid geanalyseerd. Een van de eerste dingen die ons opviel bij het bekijken van het etiket is de grote hoeveelheid koolhydraten in het product. Als je een shake neemt van 55 gram poeder, neem je maar liefst 19.6 koolhydraten tot je.

Een groot gedeelte van de shake bestaat uit maltodextrine. Dit is een suikerachtige stof. Uit onderzoek blijkt dat maltodextrine zorgt voor een korte stijging in de bloedsuikerwaarden, gevolgd door een dip (bron). Deze bloedsuikerrespons zorgt ervoor dat je eerder weer honger hebt.

Dit is erg vervelend, want eiwitrijke maaltijden zorgen er juist voor dat je je lang verzadigd voelt (bron). Dit effect wordt door de maltodextrine grotendeels teniet gedaan.

Wat wel weer in het voordeel spreekt van de Professional Protein Vegan Maaltijdvervanger is dat er voedingsvezels en vitaminen en mineralen zijn toegevoegd. De inname van voedingsvezels is erg belangrijk voor de algehele gezondheid (bron) en ook voor het proces rondom het afvallen.

Wat kost Professional Protein Vegan Maaltijdvervanger?

Een verpakking van de Vegan Maaltijdvervanger kost rond de €27,50. Uit een verpakking van 1 kilogram gaan 18 doseringen van 55 gram. Dit betekent dat je iets meer dan €1,50 per maaltijd betaalt. Dit is een prima bedrag.

vegan maaltijdshake ervaringen
vegan maaltijdshake ervaringen

Voordelen

Deze maaltijdvervanger is door iedereen te gebruiken. Er zitten geen kunstmatige toevoegingen in en de producten zijn vrij van allergenen en dierlijke producten.

Nadelen

De maaltijdvervanger komt in een grote pot. Dit is niet handig als je het product mee wilt nemen naar bijvoorbeeld de sportschool. Een ander nadeel is dat er maar een beperkt aantal smaken beschikbaar is. Echte variatie is er dus niet.

Conclusie

vegan shake

Het is mooi dat er steeds meer keuze komt voor mensen die veganistisch willen eten tijdens een dieet of na het sporten. De uitvoering van dit product laat echter een beetje te wensen over. Er zitten veel te veel koolhydraten in deze shake, waardoor deze een stuk minder effectief wordt. De kans is groot dat je al snel na de maaltijd weer honger krijgt.

Afgezien van de grote hoeveelheid koolhydraten zit dit product behoorlijk goed in elkaar. Er zijn vitaminen en mineralen en voedingsvezels toegevoegd. Bovendien is een maaltijd met deze maaltijdvervanger relatief goedkoop. Toch zijn er maaltijdvervangers met een vergelijkbare prijs die een betere samenstelling hebben, zoals de vegan maaltijdvervangers van Timfit. Deze bevatten meer eiwitten, meer vezels en minder koolhydraten.

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelPS. food & lifestyle PowerSlim Review en Ervaringen
Volgend artikelSlim Diet Review en Ervaringen
vegan-maaltijdvervangersHet is mooi dat er steeds meer keuze komt voor mensen die veganistisch willen eten tijdens een dieet of na het sporten. De uitvoering van dit product laat echter een beetje te wensen over. Er zitten veel te veel koolhydraten in deze shake, waardoor deze een stuk minder effectief wordt. De kans is groot dat je al snel na de maaltijd weer honger krijgt. Afgezien van de grote hoeveelheid koolhydraten zit dit product behoorlijk goed in elkaar. Er zijn vitaminen en mineralen en voedingsvezels toegevoegd. Bovendien is een maaltijd met deze maaltijdvervanger relatief goedkoop. Toch zijn er maaltijdvervangers met een vergelijkbare prijs die een betere samenstelling hebben, zoals de vegan maaltijdvervangers van Timfit. Deze bevatten meer eiwitten, meer vezels en minder koolhydraten.

1 reactie

  1. Ik ben een stresseter en een snoeper, dat is mijn grote valkuil. Vijf jaar geleden woog ik ruim 94 kilo bij een lengte van 1m81. Niet dramatisch, wel teveel. Ik ging minder snoepen en beter op mijn eten letten, geen dieet dus, en viel 25 kg af in 9 maanden. Daar zijn weer 12 kilo bijgekomen, want ik blijf een snoeper en stresseter. Ik weet de jojo alleen binnen de perken te houden, door meer te gaan bewegen. Niet sporten, maar fietsen voor woon-werkverkeer, ruim 100 km per week. Zonder die fysieke inspanning zou ik zeker weer op mijn oude gewicht zijn geraakt. Minder stress en minder snoepen is het enige dat bij mij werkt, maar dat vraagt veel discipline en een andere mentaliteit. Maak je niet druk, dan word je ook niet dik, zoiets. Sporten is echt helemaal niks voor mij. Bovendien zijn mijn luchtwegen chronisch ontstoken vanwege astmatische bronchitis, een kwaal waaraan ik al meer dan 45 jaar aan lijd. Ik heb desondanks een redelijke conditie om te fietsen of stevig te wandelen, ook in de bergen. Maar absoluut niet om hard te lopen.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in