Veganistisch meisje breekt botten

Een Schots meisje (12) dat een strikt veganistisch dieet volgde, is opgenomen in het ziekenhuis, met enkele gebroken botten. Volgens de artsen heeft ze een ruggengraat van een vrouw van tachtig jaar.

Het meisje is opgenomen in het Royal Hospital for Sick Children met een zware vorm van rachitis. Dit is een beenderziekte die vooral in Victoriaanse tijden veel voorkwam bij ondervoede kinderen, meldt the Times.

Volgens het ziekenhuis heeft het meisje verschillende botten gebroken en is na onderzoek gebleken dat haar hele beendergestel erg zwak is. Hierdoor wordt haar groei hevig verstroord.

Vitamine-D gebrek
De aandoening is veroorzaakt door een gebrek aan vitamine-D. Deze vitamine, die onder meer in lever, zuivel en vette vis zit, is nodig om calcium te absorberen

Volgens Britse experts moet onder de aandacht worden gebracht dat een streng veganistisch dieet voor kinderen gevaren oplevert. De doctoren staan nu onder druk om de ouders aan te geven bij de politie.

Eerder stierf in het Franse Amiens een meisje van elf maanden aan ondervoeding. Haar veganistische ouders worden vervolgd. En vorig jaar kreeg een Amerikaans veganistisch echtpaar levenslang omdat hun zes weken oude baby door ondervoeding stierf.

bron: evmi

2 Reacties

 1. Ik snap niet dat mensen niet eerst research doen voordat ze een vegan lifestyle beginnen en zeker als ze hun kinderen zo willen opvoeden. Ik en me vrouw zijn beide vegan en we voeden onze zoon ook op en wij zijn allemaal kern gezond, we zorgen dat we de goeie hoeveelheid proteïne binnen krijgen en vitamine en ijzer. Door dit soort berichten krijgt veganisme een slechte naam terwijl het de gezondste manier van leven is.

  • Hallo,

   Graag hier mijn reactie.
   Kinderen tot 6 maanden mogen geen vlees of dierlijke producten, dit schrijf het voedingscentrum zelf voor.
   Volgens de grootste diëtistenvereniging ter wereld, de American Dietetic Association (ADA): “Een goed uitgebalanceerd veganistisch of lacto-ovo-vegetarisch voedingspatroon komt volledig tegemoet aan de voedingsbehoeften van baby’s, kinderen en opgroeiende jeugd en verzekert bovendien een normale groei”. (ADA – Position Paper on Vegetarian Diets, 2004).

   Ook de FDA(Food and Drug Administration) en de EFSA (European Food Safety Authority) zegt na onderzoek dat er geen enkel gevaar is voor de ontwikkeling of groei van een baby, kind of volwassenen.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in